Glenn Strömberg i mobilsatsning

Nu startar Glenn Strömberg ytterligare ett bolag, bl a ihop med journalisten Dan Vikman. Det nygrundade bolaget Fanstelecom AB har som målsättning att i första hand ge sport- och fotbollsbranschen ökade och nya intäkter på mobilsidan.
Med den italienska storklubben Juventus (här i form av forwarden Carlos Tevez) diskuterar Glenn Strömberg gemensamma affärer via sitt nya bolag. Foto: TT Nyheter

 

Från den egna karriären som fotbollsspelare, till rollen som kommentator, till matexpert, till krönikör på en fotbollssajt – men inte nog med det, nu tar Glenn Strömberg sats i ett nytt företag.

Fansen ska komma närmare klubbarna

Målet är att nå stora fansgrupper i klubbarna som också ska se intäktsmöjligheter.

- Vi pratar med tilltänkta partners i Italien. Tack vare Glenn blir det lättare där, men vi kikar även på Tyskland och Sverige samt USA, berättar Dan Vikman som nu har blivit delägare med Glenn i ytterligare ett bolag.

De äger sajten Gurufans tillsammans med en tredje person som är huvudfinansiär och vill vara anonym.

- När jag jobbade som journalist lärde jag känna Glenn. Sedan övergick jag till spelbranschen och drog med Glenn som ambassadör till Unibet 2001.

Spelbolag finansierar satsningen

De fortsatte tillsammans till Expekt 2006 och det blev mera aktuellt att göra något eget ihop.

Till EM 2012 blev det förverkligat, fotbollssajten Gurufans såg dagens ljus.

De fick till ett mycket förmånligt och långvarigt avtal med Nordicbet och i dag finns sajten på svenska, engelska, tjeckiska och italienska. Sajten är lokalt anpassad till respektive land med  lokala team. Snart lanseras också Gurufans på tyska.

Nu har de nått en ännu fördelaktigare uppgörelse.

- Partnerskapet med NordicBet är utvecklat och kommer att betyda mycket för Gurufans, dels för utvecklingen i Sverige, men också för expansionen i Europa, säger Glenn Strömberg.

Journalist och affärsman

- Synergierna är närmast perfekta och våra kunder kommer att få ta del av Glenns tips och analyser och även tävlingar och annat godis i form av utlottningar från Glenns matlinje, ”Glenn Strömberg Collection”, säger NordicBets marknadskoordinator Henrik Lengstedt.

NordicBet har därmed två av Sveriges tyngsta profiler på fotbolls- och hockeysidan, där Börje Salming redan är ansiktet utåt.

Dan Vikman har titeln VD och chefredaktör för Gurufans:

- I dag betraktar jag mig mera som affärsman än journalist eftersom jag har jobbat i så många år med marknadsfrågor. Visst, jag skriver en del, men inte så mycket som jag vill, jag hinner inte, berättar Dan Vikman som lämnade Stockholm 2001 för London och Unibet innan Expekt och Malta lockade 2006. Där stannade han i fyra år men är sedan drygt två år tillbaka i London.

Flyger och far

Det är där de båda kollegorna och kompisarna träffas. Glenn med sitt hem i italienska Bergamo har klippkort på flyget och passerar ofta London.

- Ja, han är fantastisk. I förra veckan gjorde han sex flygresor och referade fyra matcher. Han är en underbar som person och sprider positivitet runt sig var han än är.

Glenn, nu 53 år, och Dan Vikman,45, pratas vid varje dag, via Skype eller telefon, och beslut och idéer passerar i en oändlig rad.

- När vi träffas blir det oftast i London innan han ska ta nästa flight.

Med erfarenhet från flera bolag

Gamla kontakter och nya idéer ledde till ytterligare ett bolag, Fanstelecom.

- Lars-Erik Ottenvall är en god vän och vi har diskuterat lite idéer. Nu kom vi till ett beslut.

Glenn, Dan och Lars.Erik Ottenvall ingår i styrelsen och Johan Laring, med decennier bakom sig i näringslivet, är styrelseordförande. Fredrik Lindblom, med en lång telecom-erfarenhet, är också en av grundarna.

Samarbeta med klubbar

Affärsidén är att Fanstelecom ska samarbeta med sportens stora varumärken och via mobiloperatörer ska fansen kunna skaffa sig speciella sim-kort och abonnemang och få tillgång till speciell information, bli medlemmar i en vipklubb och få en alldeles speciell närhet till klubben och spelarna.

Vitsen med idén är att också klubbarna kan tjäna pengar.

Fanstelecom samarbetar med bolaget Limitless, som har världslicens att bedriva mobiltelefoni som virtuell operatör. Därigenom kan en partner till Fanstelecom bli en mobiloperatör med sitt eget, nischade namn. 

Thomas Ejderhov

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.