Nu mobiliserar Modo

En gång var Stefan Löfven svetsare på Hägglunds i Ö-vik. Det är han inte längre, däremot Modo-fan, då som nu. Och nu är de fler supporters än någonsin. På en dryg vecka har 2 000 nya medlemmar anslutit sig.
Hockeyälskarna i Örnsköldsvik sluter upp runt Modo. Under två veckor har 2 000 personer anmält att de vill bli medlemmar.

 

Ordföranden Tomas Byberg har haft två tuffa veckor. Degraderingen och hur det skedde  var en chock för alla i bygden.

Men Modo och dess anhängare har för den skull inte varit handlingsförlamade. I stället har en mobilisering inletts och det tar sig uttryck på flera sätt.

Nya medlemmar ideligen

Nya medlemmar har anslutit på ett sätt som ingen hade vågat drömma om. Nära 400 anmälde sitt intresse bara på de första dygnen och utan egentligen uppmaning. Och i den takten har anmälningarna fortsatt att strömma in till kansliet. Just nu är antalet uppe i 2 000 nya vilket innebär 4014 totalt. Nu siktar klubben på 5 000!

- Ett stort tack till alla. Det här innebär ett enormt stöd till föreningen, säger Tomas Byberg. 

På måndagen hade klubben möte med ett stort antal sponsor i Fjällräven center. Uppemot 150 personer kom och det råder inget tvivel om att företagen vill stödja Modo i återuppbyggnaden.

Omsättningen minskar 

Klubben omsatte 150 miljoner den här säsongen. Nu minskar det generella stödet från SHL centralt och beroendet av lokala sponsor ökar.

- Många vill stödja oss.

Klubben visar handlingskraft vilket säkert bidrar.

Det blir förändringar i organisationen. Ulf Ödmark och de före detta NHL-proffsen Anders Hedberg och Niklas Sundström bildar ett sportsligt råd och ska i första hand ansvara för Modos värvningar och scouting.

Ingen general manager

Samtidigt ska klubben inte ha en general manager. Per Svartvadet lämnar den posten och ska i stället leda det dagliga arbetet och samtidigt ta hand om utvecklingsfrågor. Samtidigt blir Peter Forsberg en ambassadör för klubben.

De här åtgärderna är ett sätt att spara löneutgifter samtidigt som vd Charlotte Gustafsson har slutat. Totalt innebär det också att löneutgifterna minskar.

Andreas Johansson är redan säkrad som tränare. I spelartruppen är det klart att några spelare försvinner, men på måndagen presenterades David Rundqvist och Henrik Björklund från Karlskoga som två nyförvärv.

Däremot måste Modo och affärsbolaget Evenemangsarenan i Örnsköldsvik AB minska staben på arenan. Varsel har lämnat till aktuella fackföreningar och omfattar totalt 10,5 tjänster.

Thomas Ejderhov

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.