Barcelonas ovärderliga seger i premiären

Det fungerade även utan Messi.  Efter blott fyra minuter gjorde Gerard Pique 1-0 för FC Barcelona och slutligen lyckades den omdiskuterade klubben ta hem seriepremiären mot Real Sociedad med 4-2 och glädjen var extremt stor.

Inget var sig likt på Nou Camp. För första gången på 15 år kom FC Barcelona ut till match utan Lionel Messi. Och på jättearenan med plats för 80 000 åskådare fanns endast 22 000 personer, vilket myndigheternas hade gett klartecken till.

Messi börjar att anpassa sig i Paris. Inte minst tack vare vänskapen med Neymar och härses de på en träning.

Det fungerade även utan Messi.  Efter blott fyra minuter gjorde Gerard Pique 1-0 för FC Barcelona och slutligen lyckades den omdiskuterade klubben ta hem seriepremiären mot Real Sociedad med 4-2 och glädjen var extremt stor.

Inget var sig likt på Nou Camp. För första gången på 15 år kom FC Barcelona ut till match utan Lionel Messi. Och på jättearenan med plats för 80 000 åskådare fanns endast 22 000 personer, vilket myndigheternas hade gett klartecken till.

Gerard Pique var den som visade vägen. Han som bara som några dagar tidigare avsagt sig delar av sin lön för att klubben, som nästan har hamnat på obestånd, skulle kunna säkra fyra nyförvärv. 

Och konsten att vinna har inte Barcelona förlorat. 1-0 följdes av 2-0 i sista minuten av första halvlek genom dansken Martin Braithwaite

Isaks FC Sociedad Startade andra halvlek i högsta fart och på två minuter hade laget kvitterat med två snabba mål.

När en kvart återstod kunde ändå Barcelona säkra segern tack vare efter mål av Sergi Sergi Busqe och Sergio Roberto

En välbehövlig framgång för tränaren Ronald Koeman som har upprepat gång på gång inför premiären: 

-Messi är det förflutna och du måste vi leva i nuet. Och vi har en stark trupp

I Barcelona pågår diskussionerna runt Messis uppsägning och flytt. En f d styrelsemedlem,  Jaume Llopis hävdar: "

”Barça gjorde inte allt för att behålla Messi"

Ett speciellt kapitel är Gerard Piqués lojalitet och hur han har sänkt sin ersättning och hur klubben även förhandlar  med Sergio Busquets, Sergi Roberto och Jordi Alba, de andra lagkaptenerna, om att sänkta löner. 

Messi  har för övrigt avslöjat i en intervju med BBC hur han fick reda på att han inte kommer att spela för Barcelona längre.

 "Min pappa kom hem och berättade för mig eftersom han hade gått på morgonen för att träffa president Laporta. När han kom tillbaka berättade han hurekonomin såg ut i klubben. Och vad det betydde för mig.

I fjol förlorade Barcelona nära 5 miljarder och klubbens totala skulder uppgår nu till 12 miljarder kronor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.