Barcelonas ovärderliga seger i premiären

Det fungerade även utan Messi.  Efter blott fyra minuter gjorde Gerard Pique 1-0 för FC Barcelona och slutligen lyckades den omdiskuterade klubben ta hem seriepremiären mot Real Sociedad med 4-2 och glädjen var extremt stor.

Inget var sig likt på Nou Camp. För första gången på 15 år kom FC Barcelona ut till match utan Lionel Messi. Och på jättearenan med plats för 80 000 åskådare fanns endast 22 000 personer, vilket myndigheternas hade gett klartecken till.

Messi börjar att anpassa sig i Paris. Inte minst tack vare vänskapen med Neymar och härses de på en träning.

Det fungerade även utan Messi.  Efter blott fyra minuter gjorde Gerard Pique 1-0 för FC Barcelona och slutligen lyckades den omdiskuterade klubben ta hem seriepremiären mot Real Sociedad med 4-2 och glädjen var extremt stor.

Inget var sig likt på Nou Camp. För första gången på 15 år kom FC Barcelona ut till match utan Lionel Messi. Och på jättearenan med plats för 80 000 åskådare fanns endast 22 000 personer, vilket myndigheternas hade gett klartecken till.

Gerard Pique var den som visade vägen. Han som bara som några dagar tidigare avsagt sig delar av sin lön för att klubben, som nästan har hamnat på obestånd, skulle kunna säkra fyra nyförvärv. 

Och konsten att vinna har inte Barcelona förlorat. 1-0 följdes av 2-0 i sista minuten av första halvlek genom dansken Martin Braithwaite

Isaks FC Sociedad Startade andra halvlek i högsta fart och på två minuter hade laget kvitterat med två snabba mål.

När en kvart återstod kunde ändå Barcelona säkra segern tack vare efter mål av Sergi Sergi Busqe och Sergio Roberto

En välbehövlig framgång för tränaren Ronald Koeman som har upprepat gång på gång inför premiären: 

-Messi är det förflutna och du måste vi leva i nuet. Och vi har en stark trupp

I Barcelona pågår diskussionerna runt Messis uppsägning och flytt. En f d styrelsemedlem,  Jaume Llopis hävdar: "

”Barça gjorde inte allt för att behålla Messi"

Ett speciellt kapitel är Gerard Piqués lojalitet och hur han har sänkt sin ersättning och hur klubben även förhandlar  med Sergio Busquets, Sergi Roberto och Jordi Alba, de andra lagkaptenerna, om att sänkta löner. 

Messi  har för övrigt avslöjat i en intervju med BBC hur han fick reda på att han inte kommer att spela för Barcelona längre.

 "Min pappa kom hem och berättade för mig eftersom han hade gått på morgonen för att träffa president Laporta. När han kom tillbaka berättade han hurekonomin såg ut i klubben. Och vad det betydde för mig.

I fjol förlorade Barcelona nära 5 miljarder och klubbens totala skulder uppgår nu till 12 miljarder kronor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.