Hockeyslipen blir en del av jättebolaget

När Magnus Eriksson slutade att spela hockey i Njurunda SK mitten på 80-talet fick han tid över för sina idéer och började skapa den första skridskoslipen tillsammans med pappa Rune hemma i garaget i Njurunda.

Under åren har företaget vuxit i utveckling och omsättning samtidigt som marknadsandelarna blivit allt större.

Magnus tog 1995 över hela ansvaret när pappan dog och nu sker det definitiva genombrottet.

Världens största detaljist inom hockey, Bauer Hockey, köper ProSharp.

Magnus Erikssons Prosharp blir en del av världens största hockeydetaljist, Bauer Hockey.

-Det här öppnar ofantliga möjligheter för oss, betonar Magnus Eriksson.

- Vi kommer att ingå i Baues utbud och det innebär en maximal marknadsföring runtom i hela världen. Affärerna kommer att gynnas

Magnus ser bara positiva konsekvenser i övertagandet.

Stannar som utvecklare

- Jag själv får en drömroll som utvecklare  och personalen berörs inte negativt på något sätt. Vi har tolv personer här i Sundsvall och fem iUSA och Kanada. Det blir snarare mer jobb för dem när nu affärerna tar fart.

Det var för två  sedan som representanter för Bauer började visa ett uppenbart intresse. Magnus anade åt vilket håll det lutade. Sedan kom anbudet och han tvekade aldrig att säga ja. Försäljningspriset är hemligt, men nollorna är flera.

- Pappa var anställd som ingenjör av SCA och teknik var både hans jobb och stora intresse. Efter ett par år hade han en maskin som kunde säljas och på den vägen är det, säger Magnus som har det tekniska sinnet i generna.

Idag är det ProSharp som har de flesta marknadsandelarna.

ProSharp blev namnet då företaget framgångsrikt började satsa på export och bytte ut Eriksson Teknik AB.

Levererar till 80 länder

– Vi har levererat skridskoslipar till över 80 länder över hela världen och även till sådana länder som du inte förknippar med is, snö och ishockey. Som Dubai till exempel, säger Magnus.

ProSharp köper komponenter till sina maskiner från olika underleverantörer som också gynnas av uppgörelsen. Sedan monteras allt och levereras dessa helautomatiska slipmaskiner från lokalerna i Sundsvall. 

– Sedan har vi försäljningskontor och teknisk support i Nordamerika, säger Magnus.

–Maskinerna används även inom bandy, konståkning, speed skate och av dem som åker långfärdsskridsko, men den största volymen utgör förstås hockeyn.

Slitstarka maskiner

Det är slitstarka maskiner och varje spelare kan få sin unika profil på skridskoskenorna för en optimal åkning och ovanpå det har ProSharp ett utbildningspaket för handhavare som säkerställer att varje kund kan få ut maximalt av sin maskin.

I Exeter i New Hampshire, USA, finns Bauer Hockey, som är världens ledande tillverkare av hockeyutrustning. 

Bauer Hockey grundades i Kitchener i Ontario i Kanada 1927 och utvecklade den första skridskon med ett blad fastsatt på en sko.

– Med fyra decenniers erfarenhet blev ProSharp snabbt en pålitlig partner för spelare och materialförvaltare över hela världen", säger Ed Kinnaly, CEO för Bauer Hockey. 

– Detta är ett spännande förvärv, eftersom det gör det möjligt för oss att ytterligare anpassa skridskoutprovning och optimera spelarnas prestanda. 

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.