Extra årsmöte ska avgöra...

De som till äventyrs tror att lugn råder i Hockeyettan  under nyvalde ordföranden Håkan Svensson, vald vid extra stämma, kan upplysas om att karusellen snurrar vidare, med samma hastighet som tidigare.

Hovrättsdomar, konkurshot, extra årsmöten och misstankar om korruption – det är bara ett axplock av händelser i Hockeyettan under säsongen 2021-2022. 

Boden och Karlskrona var i fokus för sin vägran att inrätta sig i Hockeyettans regelverk vad gäller ljud - och bildrättigheter. Ja, flera lag vägrade till och med att spela mot Boden och Karlskrona under hösten 2021.

Onsdagen 4 maj har Håkan Svensson kallat till extra årsmöte, med endast en punkt på dagordningen

Boden utgår?

 Att behandla Bodens begäran om utträde som medlem i den ideella föreningen Hockeyettan. Av samma skäl om tidigare, Boden vill själva bestämma hur de ska bedriva verksamheten, inte minst ekonomiskt. 

Hockeyettans styrelse avser att tillmötesgå Bodens begäran om utträde. Vid två tillfällen tidigare har Boden beviljats dispens från kravet att tillhöra en ligaorganisation enligt paragraf 6:1 i  Svenska Ishockeyförbundet tävlingsbestämmelser.

Riksidrottsnämnden, RIN, har i en uppmärksammad dom från hösten 2021 ogiltigförklarat den aktuella paragrafen, RIN skrev att den stod i strid mot Europakonventionen om medbestämmande och föreningsdemokrati

Hockeyförbundet, har trots tydliga direktiv från RF:s ordförande, Björn Eriksson, vägrat att acceptera RIN-domen och  att skriva om paragrafen.

Orgabisationen i ett vakuum

-Vi befinner oss i ett vakuum rättsligt,  ett elakt spel där ishockeyn i Boden ska försvinna från kartan, säger Bodens ordförande Thomas Regemalm. 

I hovrättsdomen från den 17 februari i år var Boden förlorande part och  dömdes att betala Hockeyettans rättegångskostnader, totalt 1 378 860 kronor .

En betalningsplan fastställdes, och som godkändes av Håkan Svensson, vald  efter kritiserade Ronnie Glysing..

-På måndag, efter domen blev känd, hade jag ett samtal med Håkan Svensson. Då var vi överens om en betalningsplan, 50 000 kr om dagen tills skulden var reglerad. På tisdagen skickade Ronnie Glysing (nu verkställande tjänsteman) ärendet till kronofogden.

-Skulden är reglerad sedan en månad tillbaka vilket också har bekräftats av Håkan Svensson. Min fråga är om Glysing agerar bakom ryggen på styrelsen, eller har han styrelsens stöd, frågar Thomas Regemalm.

-Det är tredje gången på kort tid som Hockeyettan vill försätta oss i konkurs. tidigare försök har avvisats av tingsrätten. Hockeyettan vill framställa oss som oansvariga, och försvåra för oss i arbetet med våra partners i Norrbotten.

-Jag kan hälsa Håkan Svensson att vi har klart med våra huvudsponsorer till nästa säsong. Förresten, ryktesvis sägs ATG hoppat  av avtalet med Hockeyettan. Hur ligger det till, frågan Thomas Regemalm med adress Hockeyettans ordförande. 

Varken Boden eller Karlskrona räckte till på isen den här säsongen.

 Laget alla talar om är hälsingelaget Hudiksvall som med fyra omgångar kvar av kvalserien har mer än en skridsko i Hockeyallsvenskan. Målvakt i skrällaget är Oliver Håkansson, 19 år, och  son till tidigare Djurgårds-spelaren Mikael ”Musse” Håkansson, över 800 SHL-matcher för Djurgården, ett SM-guld och nu coach i Bern Schweiz.

Gissa om Oliver vill möta pappa Mikaels lag, Djurgården, hemma i Holmen Center i Hudiksvall nästa säsong.

-Mm, det är inget jag tänker på nu, säger han.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.