Extra årsmöte ska avgöra...

De som till äventyrs tror att lugn råder i Hockeyettan  under nyvalde ordföranden Håkan Svensson, vald vid extra stämma, kan upplysas om att karusellen snurrar vidare, med samma hastighet som tidigare.

Hovrättsdomar, konkurshot, extra årsmöten och misstankar om korruption – det är bara ett axplock av händelser i Hockeyettan under säsongen 2021-2022. 

Boden och Karlskrona var i fokus för sin vägran att inrätta sig i Hockeyettans regelverk vad gäller ljud - och bildrättigheter. Ja, flera lag vägrade till och med att spela mot Boden och Karlskrona under hösten 2021.

Onsdagen 4 maj har Håkan Svensson kallat till extra årsmöte, med endast en punkt på dagordningen

Boden utgår?

 Att behandla Bodens begäran om utträde som medlem i den ideella föreningen Hockeyettan. Av samma skäl om tidigare, Boden vill själva bestämma hur de ska bedriva verksamheten, inte minst ekonomiskt. 

Hockeyettans styrelse avser att tillmötesgå Bodens begäran om utträde. Vid två tillfällen tidigare har Boden beviljats dispens från kravet att tillhöra en ligaorganisation enligt paragraf 6:1 i  Svenska Ishockeyförbundet tävlingsbestämmelser.

Riksidrottsnämnden, RIN, har i en uppmärksammad dom från hösten 2021 ogiltigförklarat den aktuella paragrafen, RIN skrev att den stod i strid mot Europakonventionen om medbestämmande och föreningsdemokrati

Hockeyförbundet, har trots tydliga direktiv från RF:s ordförande, Björn Eriksson, vägrat att acceptera RIN-domen och  att skriva om paragrafen.

Orgabisationen i ett vakuum

-Vi befinner oss i ett vakuum rättsligt,  ett elakt spel där ishockeyn i Boden ska försvinna från kartan, säger Bodens ordförande Thomas Regemalm. 

I hovrättsdomen från den 17 februari i år var Boden förlorande part och  dömdes att betala Hockeyettans rättegångskostnader, totalt 1 378 860 kronor .

En betalningsplan fastställdes, och som godkändes av Håkan Svensson, vald  efter kritiserade Ronnie Glysing..

-På måndag, efter domen blev känd, hade jag ett samtal med Håkan Svensson. Då var vi överens om en betalningsplan, 50 000 kr om dagen tills skulden var reglerad. På tisdagen skickade Ronnie Glysing (nu verkställande tjänsteman) ärendet till kronofogden.

-Skulden är reglerad sedan en månad tillbaka vilket också har bekräftats av Håkan Svensson. Min fråga är om Glysing agerar bakom ryggen på styrelsen, eller har han styrelsens stöd, frågar Thomas Regemalm.

-Det är tredje gången på kort tid som Hockeyettan vill försätta oss i konkurs. tidigare försök har avvisats av tingsrätten. Hockeyettan vill framställa oss som oansvariga, och försvåra för oss i arbetet med våra partners i Norrbotten.

-Jag kan hälsa Håkan Svensson att vi har klart med våra huvudsponsorer till nästa säsong. Förresten, ryktesvis sägs ATG hoppat  av avtalet med Hockeyettan. Hur ligger det till, frågan Thomas Regemalm med adress Hockeyettans ordförande. 

Varken Boden eller Karlskrona räckte till på isen den här säsongen.

 Laget alla talar om är hälsingelaget Hudiksvall som med fyra omgångar kvar av kvalserien har mer än en skridsko i Hockeyallsvenskan. Målvakt i skrällaget är Oliver Håkansson, 19 år, och  son till tidigare Djurgårds-spelaren Mikael ”Musse” Håkansson, över 800 SHL-matcher för Djurgården, ett SM-guld och nu coach i Bern Schweiz.

Gissa om Oliver vill möta pappa Mikaels lag, Djurgården, hemma i Holmen Center i Hudiksvall nästa säsong.

-Mm, det är inget jag tänker på nu, säger han.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Den 17 november 2022 firar Svenska ishockeyförbundet 100 år med Tidernas Hockeygala i Avicii Arena. Galan direktsänds i SVT 1 med start kl 20.00. Under kvällen ska svensk ishockeys historia uppmärksammas och hyllas. Flera tunga priser ska delas ut, i synnerhet Tidernas Ögonblick där svenska folket utgör jury.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.