Extra årsmöte ska avgöra...

De som till äventyrs tror att lugn råder i Hockeyettan  under nyvalde ordföranden Håkan Svensson, vald vid extra stämma, kan upplysas om att karusellen snurrar vidare, med samma hastighet som tidigare.

Hovrättsdomar, konkurshot, extra årsmöten och misstankar om korruption – det är bara ett axplock av händelser i Hockeyettan under säsongen 2021-2022. 

Boden och Karlskrona var i fokus för sin vägran att inrätta sig i Hockeyettans regelverk vad gäller ljud - och bildrättigheter. Ja, flera lag vägrade till och med att spela mot Boden och Karlskrona under hösten 2021.

Onsdagen 4 maj har Håkan Svensson kallat till extra årsmöte, med endast en punkt på dagordningen

Boden utgår?

 Att behandla Bodens begäran om utträde som medlem i den ideella föreningen Hockeyettan. Av samma skäl om tidigare, Boden vill själva bestämma hur de ska bedriva verksamheten, inte minst ekonomiskt. 

Hockeyettans styrelse avser att tillmötesgå Bodens begäran om utträde. Vid två tillfällen tidigare har Boden beviljats dispens från kravet att tillhöra en ligaorganisation enligt paragraf 6:1 i  Svenska Ishockeyförbundet tävlingsbestämmelser.

Riksidrottsnämnden, RIN, har i en uppmärksammad dom från hösten 2021 ogiltigförklarat den aktuella paragrafen, RIN skrev att den stod i strid mot Europakonventionen om medbestämmande och föreningsdemokrati

Hockeyförbundet, har trots tydliga direktiv från RF:s ordförande, Björn Eriksson, vägrat att acceptera RIN-domen och  att skriva om paragrafen.

Orgabisationen i ett vakuum

-Vi befinner oss i ett vakuum rättsligt,  ett elakt spel där ishockeyn i Boden ska försvinna från kartan, säger Bodens ordförande Thomas Regemalm. 

I hovrättsdomen från den 17 februari i år var Boden förlorande part och  dömdes att betala Hockeyettans rättegångskostnader, totalt 1 378 860 kronor .

En betalningsplan fastställdes, och som godkändes av Håkan Svensson, vald  efter kritiserade Ronnie Glysing..

-På måndag, efter domen blev känd, hade jag ett samtal med Håkan Svensson. Då var vi överens om en betalningsplan, 50 000 kr om dagen tills skulden var reglerad. På tisdagen skickade Ronnie Glysing (nu verkställande tjänsteman) ärendet till kronofogden.

-Skulden är reglerad sedan en månad tillbaka vilket också har bekräftats av Håkan Svensson. Min fråga är om Glysing agerar bakom ryggen på styrelsen, eller har han styrelsens stöd, frågar Thomas Regemalm.

-Det är tredje gången på kort tid som Hockeyettan vill försätta oss i konkurs. tidigare försök har avvisats av tingsrätten. Hockeyettan vill framställa oss som oansvariga, och försvåra för oss i arbetet med våra partners i Norrbotten.

-Jag kan hälsa Håkan Svensson att vi har klart med våra huvudsponsorer till nästa säsong. Förresten, ryktesvis sägs ATG hoppat  av avtalet med Hockeyettan. Hur ligger det till, frågan Thomas Regemalm med adress Hockeyettans ordförande. 

Varken Boden eller Karlskrona räckte till på isen den här säsongen.

 Laget alla talar om är hälsingelaget Hudiksvall som med fyra omgångar kvar av kvalserien har mer än en skridsko i Hockeyallsvenskan. Målvakt i skrällaget är Oliver Håkansson, 19 år, och  son till tidigare Djurgårds-spelaren Mikael ”Musse” Håkansson, över 800 SHL-matcher för Djurgården, ett SM-guld och nu coach i Bern Schweiz.

Gissa om Oliver vill möta pappa Mikaels lag, Djurgården, hemma i Holmen Center i Hudiksvall nästa säsong.

-Mm, det är inget jag tänker på nu, säger han.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.