Expressen Sport i nysatsning

Expressen gör en storsatsning på sport. kommuniceras nu. Nyhetsbevakning och livesänd sport ska få ökat fokus. Äntligen kan tyckas, med tanke på sådana starka traditioner och etablerade varumärken i kända och skickliga skribenter som har byggt upp Expressenas kvalité under decennier. Sport är en stor del av tidningens dna, vad än nya generationer må tycka.

Expressen utkämpar en strid med Aftonbladet om att vinna de både de digitalt intresserade och bevandrade kunderna. Tidningarna försöker överträffa varandra i rättigheter till "levande idrott"

 

Expressen Sport i nysatsning

Levande bilden och/eller skrivna ordet!?

 

Det blir  en ny ledning på sportredaktionen. Pontus Weinemo blir strategisk chef med ansvar för produktutveckling. Linus Sunnervik blir redaktionell sportchef och leder redaktionen.

När den nuvarande sportchefen Kalle Forssell slutar senare i höst tar biträdande sportchefen Linus Sunnervik över avdelningen. Affärsutvecklingsansvarig Pontus Weinemo blir strategisk chef.

Konkurrenten tog spetsen

– Sporten är en del av Expressens kärna och ett strategiskt viktigt tillväxtområde. Nu bygger vi vidare på den inarbetade sportledningen med nya resurser och ökat fokus på våra viktiga områden, säger Klas Granström, Expressens chefredaktör.

Uppenbarligen har han känt ett ökat tryck och mer krav på förändring. Aftonbladet har tagit täten vad det gäller sportbevakning och de ansvariga på Expressen har tvingats se hur konkurrenten har sprintat ifrån.

Problemet för alla i tidningsvärlden är om utvecklingen ska ske via levande bilder eller levande texter. På alla redaktioner utgår resonemanget från det rörliga materialet, men människorvisar inte oreserverad uppskattning.¨'

i en pressrelease anges nu att sportjournalistiken ska bli en allt viktigare del. Det har alltid varit, förvisso, men på Expressen har det digitala tänkandet tagit överhanden men inte alltid uppskattats av kunderna. 

Nu investerar Expressen i livesporträttigheter tillsammans med lokaltidningarna inom koncernen Bonnier News. Den nya betaltjänsten Premium Max har, enligt uppgift, fått en flygande start och fler rättigheter. Nu är tanken att utveckla sportjournalistiken, vilket torde innebär flera skrivna artiklar.

Få ordning på pusslet

Men det betonas också  att det ska ske en satsning på poddar och tv-format.  

– De senaste åren har sporten tagit stora kliv för att stärka varumärket som den största agendasättaren inom Sveriges största folkrörelse, hävdar Pontus Weinemo som är Affärsutvecklingsansvarig

– Samtidigt har vi med flera pusselbitar skapat ett exklusivt innehåll som kärnpubliken älskar. Nu vill vi utveckla det ännu mer.

På sportredaktionen leds nyhetsarbetet av nyhetschefen David Carlsson tillsammans med Sara Bratell, planeringsredaktör. Nyhetsdesken har utökats med två samordnare vid desken för att ytterligare vässa breaking news-arbetet. En biträdande sportchef ska också rekryteras.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att få leda sporten i en nystart. Medielandskapet har förändrats snabbt de senaste åren och på sporten har vi möjlighet att arbeta med fler plattformar än någonsin för att nå ut till vår miljonpublik. Med den här uppställningen känner vi oss starkt rustade och ser fram emot att leverera en spännande och berättande sportjournalistik i framtiden, säger Linus Sunnervik.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.