Expressen Sport i nysatsning

Expressen gör en storsatsning på sport. kommuniceras nu. Nyhetsbevakning och livesänd sport ska få ökat fokus. Äntligen kan tyckas, med tanke på sådana starka traditioner och etablerade varumärken i kända och skickliga skribenter som har byggt upp Expressenas kvalité under decennier. Sport är en stor del av tidningens dna, vad än nya generationer må tycka.

Expressen utkämpar en strid med Aftonbladet om att vinna de både de digitalt intresserade och bevandrade kunderna. Tidningarna försöker överträffa varandra i rättigheter till "levande idrott"

 

Expressen Sport i nysatsning

Levande bilden och/eller skrivna ordet!?

 

Det blir  en ny ledning på sportredaktionen. Pontus Weinemo blir strategisk chef med ansvar för produktutveckling. Linus Sunnervik blir redaktionell sportchef och leder redaktionen.

När den nuvarande sportchefen Kalle Forssell slutar senare i höst tar biträdande sportchefen Linus Sunnervik över avdelningen. Affärsutvecklingsansvarig Pontus Weinemo blir strategisk chef.

Konkurrenten tog spetsen

– Sporten är en del av Expressens kärna och ett strategiskt viktigt tillväxtområde. Nu bygger vi vidare på den inarbetade sportledningen med nya resurser och ökat fokus på våra viktiga områden, säger Klas Granström, Expressens chefredaktör.

Uppenbarligen har han känt ett ökat tryck och mer krav på förändring. Aftonbladet har tagit täten vad det gäller sportbevakning och de ansvariga på Expressen har tvingats se hur konkurrenten har sprintat ifrån.

Problemet för alla i tidningsvärlden är om utvecklingen ska ske via levande bilder eller levande texter. På alla redaktioner utgår resonemanget från det rörliga materialet, men människorvisar inte oreserverad uppskattning.¨'

i en pressrelease anges nu att sportjournalistiken ska bli en allt viktigare del. Det har alltid varit, förvisso, men på Expressen har det digitala tänkandet tagit överhanden men inte alltid uppskattats av kunderna. 

Nu investerar Expressen i livesporträttigheter tillsammans med lokaltidningarna inom koncernen Bonnier News. Den nya betaltjänsten Premium Max har, enligt uppgift, fått en flygande start och fler rättigheter. Nu är tanken att utveckla sportjournalistiken, vilket torde innebär flera skrivna artiklar.

Få ordning på pusslet

Men det betonas också  att det ska ske en satsning på poddar och tv-format.  

– De senaste åren har sporten tagit stora kliv för att stärka varumärket som den största agendasättaren inom Sveriges största folkrörelse, hävdar Pontus Weinemo som är Affärsutvecklingsansvarig

– Samtidigt har vi med flera pusselbitar skapat ett exklusivt innehåll som kärnpubliken älskar. Nu vill vi utveckla det ännu mer.

På sportredaktionen leds nyhetsarbetet av nyhetschefen David Carlsson tillsammans med Sara Bratell, planeringsredaktör. Nyhetsdesken har utökats med två samordnare vid desken för att ytterligare vässa breaking news-arbetet. En biträdande sportchef ska också rekryteras.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att få leda sporten i en nystart. Medielandskapet har förändrats snabbt de senaste åren och på sporten har vi möjlighet att arbeta med fler plattformar än någonsin för att nå ut till vår miljonpublik. Med den här uppställningen känner vi oss starkt rustade och ser fram emot att leverera en spännande och berättande sportjournalistik i framtiden, säger Linus Sunnervik.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen