Expressen Sport i nysatsning

Expressen gör en storsatsning på sport. kommuniceras nu. Nyhetsbevakning och livesänd sport ska få ökat fokus. Äntligen kan tyckas, med tanke på sådana starka traditioner och etablerade varumärken i kända och skickliga skribenter som har byggt upp Expressenas kvalité under decennier. Sport är en stor del av tidningens dna, vad än nya generationer må tycka.

Expressen utkämpar en strid med Aftonbladet om att vinna de både de digitalt intresserade och bevandrade kunderna. Tidningarna försöker överträffa varandra i rättigheter till "levande idrott"

 

Expressen Sport i nysatsning

Levande bilden och/eller skrivna ordet!?

 

Det blir  en ny ledning på sportredaktionen. Pontus Weinemo blir strategisk chef med ansvar för produktutveckling. Linus Sunnervik blir redaktionell sportchef och leder redaktionen.

När den nuvarande sportchefen Kalle Forssell slutar senare i höst tar biträdande sportchefen Linus Sunnervik över avdelningen. Affärsutvecklingsansvarig Pontus Weinemo blir strategisk chef.

Konkurrenten tog spetsen

– Sporten är en del av Expressens kärna och ett strategiskt viktigt tillväxtområde. Nu bygger vi vidare på den inarbetade sportledningen med nya resurser och ökat fokus på våra viktiga områden, säger Klas Granström, Expressens chefredaktör.

Uppenbarligen har han känt ett ökat tryck och mer krav på förändring. Aftonbladet har tagit täten vad det gäller sportbevakning och de ansvariga på Expressen har tvingats se hur konkurrenten har sprintat ifrån.

Problemet för alla i tidningsvärlden är om utvecklingen ska ske via levande bilder eller levande texter. På alla redaktioner utgår resonemanget från det rörliga materialet, men människorvisar inte oreserverad uppskattning.¨'

i en pressrelease anges nu att sportjournalistiken ska bli en allt viktigare del. Det har alltid varit, förvisso, men på Expressen har det digitala tänkandet tagit överhanden men inte alltid uppskattats av kunderna. 

Nu investerar Expressen i livesporträttigheter tillsammans med lokaltidningarna inom koncernen Bonnier News. Den nya betaltjänsten Premium Max har, enligt uppgift, fått en flygande start och fler rättigheter. Nu är tanken att utveckla sportjournalistiken, vilket torde innebär flera skrivna artiklar.

Få ordning på pusslet

Men det betonas också  att det ska ske en satsning på poddar och tv-format.  

– De senaste åren har sporten tagit stora kliv för att stärka varumärket som den största agendasättaren inom Sveriges största folkrörelse, hävdar Pontus Weinemo som är Affärsutvecklingsansvarig

– Samtidigt har vi med flera pusselbitar skapat ett exklusivt innehåll som kärnpubliken älskar. Nu vill vi utveckla det ännu mer.

På sportredaktionen leds nyhetsarbetet av nyhetschefen David Carlsson tillsammans med Sara Bratell, planeringsredaktör. Nyhetsdesken har utökats med två samordnare vid desken för att ytterligare vässa breaking news-arbetet. En biträdande sportchef ska också rekryteras.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att få leda sporten i en nystart. Medielandskapet har förändrats snabbt de senaste åren och på sporten har vi möjlighet att arbeta med fler plattformar än någonsin för att nå ut till vår miljonpublik. Med den här uppställningen känner vi oss starkt rustade och ser fram emot att leverera en spännande och berättande sportjournalistik i framtiden, säger Linus Sunnervik.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Ishockeyförbundets licensnämnd får allt fler ärenden på sitt bord. I helgen rapporterade allsvenska Tingsryd ett minusresultat på 4 miljoner kronor.
Licenskravet är tydligt; den 30 april 2024 ska förening kunna redovisa ett eget kapital på minst åtta procent i relation till intäkterna enligt årsredovisningen.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.