Privatpersoner räddar Redhawks

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Efter en bekymmersam säsong lyckade ändå Malmö Redhawks rädda SHL-kontraktet via ångestkvalet mot Brynäs som i stället flyttades till Hockeyallsvenskan.

20 miljoner i Malmö-minus

Föreningen hade en tuff säsong med vikande publiksiffror, sponsoravhopp och en kamp för att rädda SHL-kontraktet. Avgörandet föll i det så kallade ångestkvalet mot Brynäs som flyttades till Hockeyallsvenskan.

-Vi har haft ökade kostnader inom alla sektorer, inte minst på resor. Vi har förlorat de åskådare som går tre till fyra gånger per år. Men vår kärna har trogna fans har vi behållit, summerar Mats Larsson.

Klubbens stora negativa resultat är förstås anmärkningsvärt då SHL-bidraget för säsongen 2022-2023 uppgick till cirka 40 miljoner kronor, i huvudsak baserat på TV-avtalet med CMore/Telia.

Enligt Mats Larsson har koncernen genomfört en nyemission av aktier och fått in sju miljoner kronor. Privatpersoner och företag har garanterat 15 miljoner kronor mot ränta.

-Det är en liknande lösning som 2017, säger Mats Larsson.

I slutet av juni genomför majoriteten av SHL-klubbarna sina årsmöten och presenterar boksluten. En tydlig signal och förutsättningar inför kommande säsong, 2023-2024. Malmö håller årsmöte tisdagen 20 juni.

Malmö har legat lågt under ”silly season”. Att notera är att bröderna Emil och Marcus Sylvegård har försvunnit till mästarlaget Växjö samt att 37-årige Carl Söderberg slutar. Totalt har hela 10 spelare ur vårens lag inte erbjudits nytt kontrakt.

För sportchefen Björn Liljander väntar sannolikt en ny nervös säsong. I våras räddades kontraktet via 4-1 i segrar i kvalet mot Brynäs.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.