Privatpersoner räddar Redhawks

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Efter en bekymmersam säsong lyckade ändå Malmö Redhawks rädda SHL-kontraktet via ångestkvalet mot Brynäs som i stället flyttades till Hockeyallsvenskan.

20 miljoner i Malmö-minus

Föreningen hade en tuff säsong med vikande publiksiffror, sponsoravhopp och en kamp för att rädda SHL-kontraktet. Avgörandet föll i det så kallade ångestkvalet mot Brynäs som flyttades till Hockeyallsvenskan.

-Vi har haft ökade kostnader inom alla sektorer, inte minst på resor. Vi har förlorat de åskådare som går tre till fyra gånger per år. Men vår kärna har trogna fans har vi behållit, summerar Mats Larsson.

Klubbens stora negativa resultat är förstås anmärkningsvärt då SHL-bidraget för säsongen 2022-2023 uppgick till cirka 40 miljoner kronor, i huvudsak baserat på TV-avtalet med CMore/Telia.

Enligt Mats Larsson har koncernen genomfört en nyemission av aktier och fått in sju miljoner kronor. Privatpersoner och företag har garanterat 15 miljoner kronor mot ränta.

-Det är en liknande lösning som 2017, säger Mats Larsson.

I slutet av juni genomför majoriteten av SHL-klubbarna sina årsmöten och presenterar boksluten. En tydlig signal och förutsättningar inför kommande säsong, 2023-2024. Malmö håller årsmöte tisdagen 20 juni.

Malmö har legat lågt under ”silly season”. Att notera är att bröderna Emil och Marcus Sylvegård har försvunnit till mästarlaget Växjö samt att 37-årige Carl Söderberg slutar. Totalt har hela 10 spelare ur vårens lag inte erbjudits nytt kontrakt.

För sportchefen Björn Liljander väntar sannolikt en ny nervös säsong. I våras räddades kontraktet via 4-1 i segrar i kvalet mot Brynäs.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen