Färjestads vd medger stor besvikelse

Guldfavoriten Färjestad ”sveptes” av  nian Rögle i SM-ishockeyns kvartsfinal, 4-0 i matcher, och nu agerar vd. Stefan Larsson och den sportsliga ledningen. Inte mindre än åtta spelare har erhållit sin sista ekonomiska ersättning och är fria att fortsätta sina karriärer i andra klubbar.

Färjestad BKs vd, Stefan Larsson, varken kan eller vill dölja besvikelsen över uteblivna resultat i vinter. Foto: Stig Kenne / TT

Två av dem, målvakten Carl Lindbom och forwarden Liam Öhgren var lån från NHL, Las Vegas Knights respektive Minnesota Wilds. Övriga sex som försvinner är backarna Mattias Göransson, väntas skriva på för Rögle, och Carl Dahlström, båda backar samt av forwards Marcus Nilsson, klar för Björklöven, Viktor Ejdsell, rapporteras klar för Bern, Oscar Lawner, till Linköping, samt Mikael Wikstrand, samtliga fowardar, densistnämnde har inte spelat den gångna säsonger på grund av skada.

Sportdirektör Richard Wallin tackar spelarna för sina insatser i föreningen och önskar dem lycka till. Tränaren Tomas Mitell är under kontrakt och hans position tycks fortsatt starkt, notera dock att Färjestad har en historia att sparka tränare då resultaten uteblir.

På föreningens hemsida uttrycker vd. Stefan Larsson extrem besvikelse över  förlusten mot Rögle. Han skriver i ett ”långfredagsbrev:

"Uttåget i slutspelet var en enorm besvikelse. Vi får analysera, göra det bättre i  alla delar framåt".

Ett stort frågetecken inför 2024-2025 års säsong är tjeckiske poängkungen David Tomasek, som uppvaktas av NHL-laget St Louis.  Möjlig ersättare är Viktor Lodin, nedflyttade IK Oskarshamns succéspelare som sägs vara muntligt överens med Färjestad.  Förre Leksingen Carter Camper, den här säsongen i finska Tappara kan vara på väg till SHL igen. Ett drömnamn vore NHL-spelaren Oskar Steen, tillhör Boston men han är fast i farmarlaget.

På backsidan är tidigare Skellefteå-spelaren Adam Wilsby aktuell, den här säsongen i AHL. Målvakten Damien Clara har varit utlånad till Brynäs, men väntas nu återkomma.

 I Jack Berglund,  född 2006 och son till tidigare spelaren Christian Berglund har föreningen ett stort framtidsnamn, han har redan provat på SHL-spel, åtta matcher den här säsongen.

Duo Wallin/Mitell har en arbetsfylld vår/sommar framför sig, det är nu grunden till nästa säsong ska läggas. Det egna kapitalet, 150 miljoner på kontot, är definitivt en god hjälp.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.