Nio av banans bunkrar försvinner

 Nästa år fyller Mölle Golfklubb 80 år. Under ett helt år har det arbetats målmedvetet och tålmodigt med att förbättra banan ur olika aspekter, delvis för att banan ska vara rolig och vacker att spela jubileumsåret 2023. Men många av förbättringarna är också av mer långsiktig karaktär. Mölle GK är en klubb med stora ambitioner och långsiktiga mål. 

Så vackert att utsikten blir mer angelägen än spelet. Mölles åttonde tee och hål tar andan ur spelarna.

I höst görs en del smärre arbeten som kommer att ge stor effekt till våren. Bland annat kommer Sveriges vackraste utslagsplats att bli ännu bättre. Alla som kommer till Mölles åttonde tee blir hänförda och det spelar ingen roll om du besöker banan för första gången eller om du varit medlem i 65 år. 

Byggs om - för att räta hålet

Alla tar en minut eller två för att beundra utsikten och njuta av det omgivande landskapets skönhet. I vårt tycke finns ingen vackrare tee i Sverige! Men – den förändring av tee som nu genomförs är inte påkallad framför allt av estetiska skäl. Utan spelstrategiska. 

– Vi lägger ut jordmassor för att kunna räta upp och rikta om tee. Nu blir den mer välriktad, berättar Jonny Karlsson, som är banchef på Mölle. 

– Tidigare var den vänd i ”fel” riktning om man ville slå rakt ut mot fairway. Tee vette in i skogen på högersidan. Vi har ju valt att klippa fyrkantiga tees och har därför fått sätta teekulorna en aning snett för att de ska vara vinkelräta mot den tänkta spelriktningen. 

  En annan förändring är att åttans tee nästa år är mer jämn och ”balanserad”: – Tee-ytan har ju sett plan och fin ut när man tittat på den men när vi mätte den visade det sig att den var 57 centimeter lägre i bakkant. Nu har vi rätat upp den. Höjden är nu densamma i både fram- och bakkant. Den nya teeytan kommer att torvas, inte sås. 

Bunkrarna försvinner

– Det gör vi för att den ska vara spelklar när säsongen drar i gång 2023, säger Jonny Karlsson. 

Det sker fler arbeten på banan under hösten. Just nu fylls nio bunkrar igen. Det handlar om bunkrar som tjänat ur sin funktion. Detta är en av åtgärderna som fanns med i den utvecklingsplan som bankonsulten Magnus Sunesson tog fram för drygt ett år sedan. 

– Bakom greenerna på sjuan och hål 13 finns ju exempelvis båda långa och breda bunkrar men det är inte många som hamnar i dem, säger Jonny Karlsson. Det blir svårare för låghandicaparen om vi i stället anlägger avrinningsytor och lättare för höghandicaparen, alla vinner avslutar han. Kvar på banan finns 17 bunkrar nästa säsong. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.