Nio av banans bunkrar försvinner

 Nästa år fyller Mölle Golfklubb 80 år. Under ett helt år har det arbetats målmedvetet och tålmodigt med att förbättra banan ur olika aspekter, delvis för att banan ska vara rolig och vacker att spela jubileumsåret 2023. Men många av förbättringarna är också av mer långsiktig karaktär. Mölle GK är en klubb med stora ambitioner och långsiktiga mål. 

Så vackert att utsikten blir mer angelägen än spelet. Mölles åttonde tee och hål tar andan ur spelarna.

I höst görs en del smärre arbeten som kommer att ge stor effekt till våren. Bland annat kommer Sveriges vackraste utslagsplats att bli ännu bättre. Alla som kommer till Mölles åttonde tee blir hänförda och det spelar ingen roll om du besöker banan för första gången eller om du varit medlem i 65 år. 

Byggs om - för att räta hålet

Alla tar en minut eller två för att beundra utsikten och njuta av det omgivande landskapets skönhet. I vårt tycke finns ingen vackrare tee i Sverige! Men – den förändring av tee som nu genomförs är inte påkallad framför allt av estetiska skäl. Utan spelstrategiska. 

– Vi lägger ut jordmassor för att kunna räta upp och rikta om tee. Nu blir den mer välriktad, berättar Jonny Karlsson, som är banchef på Mölle. 

– Tidigare var den vänd i ”fel” riktning om man ville slå rakt ut mot fairway. Tee vette in i skogen på högersidan. Vi har ju valt att klippa fyrkantiga tees och har därför fått sätta teekulorna en aning snett för att de ska vara vinkelräta mot den tänkta spelriktningen. 

  En annan förändring är att åttans tee nästa år är mer jämn och ”balanserad”: – Tee-ytan har ju sett plan och fin ut när man tittat på den men när vi mätte den visade det sig att den var 57 centimeter lägre i bakkant. Nu har vi rätat upp den. Höjden är nu densamma i både fram- och bakkant. Den nya teeytan kommer att torvas, inte sås. 

Bunkrarna försvinner

– Det gör vi för att den ska vara spelklar när säsongen drar i gång 2023, säger Jonny Karlsson. 

Det sker fler arbeten på banan under hösten. Just nu fylls nio bunkrar igen. Det handlar om bunkrar som tjänat ur sin funktion. Detta är en av åtgärderna som fanns med i den utvecklingsplan som bankonsulten Magnus Sunesson tog fram för drygt ett år sedan. 

– Bakom greenerna på sjuan och hål 13 finns ju exempelvis båda långa och breda bunkrar men det är inte många som hamnar i dem, säger Jonny Karlsson. Det blir svårare för låghandicaparen om vi i stället anlägger avrinningsytor och lättare för höghandicaparen, alla vinner avslutar han. Kvar på banan finns 17 bunkrar nästa säsong. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska techbolaget Sweetspot har under måndagen lämnat in ett klagomål till Konkurrensverket gällande Svenska Golfförbundets IT-system GIT. Klagomålet avser missbruk av dominerande ställning och grundas på det faktum att golfklubbarna inte själva kan välja vilket IT-system de vill använda.

- Vi ifrågasätter att det går till på det här sättet och om det verkligen är det bästa för golfens alla utövare. Det skulle vara intressant att få detta prövat, säger Sweetspots vd och grundare Henrik Ahlin.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Dramatiken uteblev när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 57, år valdes till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet efter avgående Karl Erik Nilsson

Under punkt 11, vid 12.30-tiden, kunde mötesordföranden Anders Ygeman (s) redovisa delegaternas röster; 143 röster för Reinfeldt mot 110 för Lars-Christer Olsson, tidigare ordförande för SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.