Nio av banans bunkrar försvinner

 Nästa år fyller Mölle Golfklubb 80 år. Under ett helt år har det arbetats målmedvetet och tålmodigt med att förbättra banan ur olika aspekter, delvis för att banan ska vara rolig och vacker att spela jubileumsåret 2023. Men många av förbättringarna är också av mer långsiktig karaktär. Mölle GK är en klubb med stora ambitioner och långsiktiga mål. 

Så vackert att utsikten blir mer angelägen än spelet. Mölles åttonde tee och hål tar andan ur spelarna.

I höst görs en del smärre arbeten som kommer att ge stor effekt till våren. Bland annat kommer Sveriges vackraste utslagsplats att bli ännu bättre. Alla som kommer till Mölles åttonde tee blir hänförda och det spelar ingen roll om du besöker banan för första gången eller om du varit medlem i 65 år. 

Byggs om - för att räta hålet

Alla tar en minut eller två för att beundra utsikten och njuta av det omgivande landskapets skönhet. I vårt tycke finns ingen vackrare tee i Sverige! Men – den förändring av tee som nu genomförs är inte påkallad framför allt av estetiska skäl. Utan spelstrategiska. 

– Vi lägger ut jordmassor för att kunna räta upp och rikta om tee. Nu blir den mer välriktad, berättar Jonny Karlsson, som är banchef på Mölle. 

– Tidigare var den vänd i ”fel” riktning om man ville slå rakt ut mot fairway. Tee vette in i skogen på högersidan. Vi har ju valt att klippa fyrkantiga tees och har därför fått sätta teekulorna en aning snett för att de ska vara vinkelräta mot den tänkta spelriktningen. 

  En annan förändring är att åttans tee nästa år är mer jämn och ”balanserad”: – Tee-ytan har ju sett plan och fin ut när man tittat på den men när vi mätte den visade det sig att den var 57 centimeter lägre i bakkant. Nu har vi rätat upp den. Höjden är nu densamma i både fram- och bakkant. Den nya teeytan kommer att torvas, inte sås. 

Bunkrarna försvinner

– Det gör vi för att den ska vara spelklar när säsongen drar i gång 2023, säger Jonny Karlsson. 

Det sker fler arbeten på banan under hösten. Just nu fylls nio bunkrar igen. Det handlar om bunkrar som tjänat ur sin funktion. Detta är en av åtgärderna som fanns med i den utvecklingsplan som bankonsulten Magnus Sunesson tog fram för drygt ett år sedan. 

– Bakom greenerna på sjuan och hål 13 finns ju exempelvis båda långa och breda bunkrar men det är inte många som hamnar i dem, säger Jonny Karlsson. Det blir svårare för låghandicaparen om vi i stället anlägger avrinningsytor och lättare för höghandicaparen, alla vinner avslutar han. Kvar på banan finns 17 bunkrar nästa säsong. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.