Ombyggd golfbana till reapris

Med en begränsad budget på 18 miljoner kr har Stockholms Golfklubb lyckats ta hem priset för världens bästa banrestaurering 2022 på Golf Inc Summit i Kalifornien.

Klubbchefen Jonas Widegren och banarkitekten Christian Lundin fick varma applåder när de gick upp på scenen inför 300 beslutsfattare i golfvärlden häromdagen. Många förvånades över klubbens begränsade budget för restaureringen.

Jonas Widegren, klubbchef vid Stockholms GK (t v), och banarkitekten Christian. Lundin, tar emot utmärkelsen för Världens bästa renovering 2022 vid en ceremoni i Kalifornien.

Budgeten på 18 miljoner kr inklusive ny bevattningsanläggning, som sparar minst 35 procent vatten anses i sammanhanget vara mycket låg. Övriga pristagare arbetade med budgetar på mellan 50 och 150 miljoner kr.

Rekordbillig ombyggnad

- Vi fick verkligen mycket för pengarna, säger Jonas Widegren efter hemkomsten till klubben och fortsätter:

- Många var också imponerade av hur vacker banan blivit efter omgörningen av de klassiska bunkrarna och de nya vyerna som skapats.

- Det var också kul att se intresset för vårt hållbarhetsarbete, bland annat det nya bevattningssystemet och att vi kommer att hjälpa kommunen att använda dagvatten som vi renar från bland annat fosfor på banan.  

 - Att få ta emot det här priset på årligen återkommande Golf Inc Summit var stort för Stockholms GK, tillägger klubbchefen.

Mottagandet av utmärkelsen blev höjdpunkten på ett framgångsrikt år i klubbens snart 120-åriga historia. Stockholms GK bildades 1904.

Ombyggnad i klassisk stil

  • Siffror för banans restaurering i korthet:
  • Alla 87 bunkrar på banan är ombyggda i klassisk stil med moderna metoder. 
  • Fyra hela greenområden har byggts om. 
  • 13 nya tee-områden, så kallade tee-boxar skapades.
  • Nytt bevattningssystem med nära tre mil rör och 1 000 nya sprinklers.
  • Kostnad: 18 miljoner kronor.

Thomas Westlind

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Ishockeyförbundets licensnämnd får allt fler ärenden på sitt bord. I helgen rapporterade allsvenska Tingsryd ett minusresultat på 4 miljoner kronor.
Licenskravet är tydligt; den 30 april 2024 ska förening kunna redovisa ett eget kapital på minst åtta procent i relation till intäkterna enligt årsredovisningen.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Bollen är deras gemensamma intresse, i samma grad som de borde bry sig om att de har samma jordklot att dela på. De borde de inse i högre grad.
Mindre matsvinn, mer sopsortering och betydelsen av att vara generös och vinsten av att vara bussig mot kompisar – det blir Gothia Cups och Partille Worlds nya betoning,– i  klartext - ekologisk och social hållbarhet. Det ska sommaren 70 000 cupgäster i Göteborg inse.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.