Här är alla kandidater vid Fotbollsgalan

Den 16:e Fotbollsgalan genomförs inför publik i Malmö Arena och direktsänds i TV4 den 15 november. En rad priser kommer att delas ut och bland höjdpunkterna återfinns priserna till årets bästa spelare. Här kan vi presentera alla kandidater.

De främsta priserna är förbundets och Aftonbladets Guldbollen till bäste herrspelare och SvFF:s och Sydsvenskans Diamantbollen till bästa damspelare.

I nomineringsarbetet har de allsvenska tränarna (dam och herr) fått ge sina förslag som underlag för juryns arbete. Juryn har sedan utsett fyra kandidater i respektive kategori.

Kandidaterna till herrpriserna har utsetts av en jury bestående av Erik Hamrén och Jörgen Lennartsson, SvFF; Stefan Lundin, SEF; Per Ågren, SFS; Kalle Flygar, SFT; Ola Wenström, Viasat; Ralf Edström, Sveriges Radio; Patrick Ekwall, TV4 samt Jens Fjellström, Canal, med Mikael Santoft, SvFF, som sammankallande.

På damsidan har juryn bestått av Thomas Dennerby och Magnus Wikman, SvFF; Susanne Erlandsson, EFD; En Perlskog, krönikör svenskfotboll.se; Anette Börjesson, Sveriges Radio; Malin Swedberg, TV4 samt Daniel Kristiansson, TV4, och även här har Mikael Santoft, SvFF, varit den som har kallat gruppen.

Här är alla kandidater:

Årets målvakt, damlag:
Kristin Hammarström, KIF Örebro     
Thora Helgadóttir, LdB FC Malmö     
Hedvig Lindahl, Kopparbergs/Göteborg FC
Sofia Lundgren, Linköpings FC    

Årets målvakt, herrlag:
Johan Dahlin, Malmö FF
Pär Hansson, Helsingborgs IF
Andreas Isaksson, PSV Eindhoven
Johan Wiland, FC Köpenhamn

Årets back, damlag:
Linda Forsberg, LdB FC Malmö
Faith Ikidi, Linköpings FC
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Annica Svensson, Hammarby IF DFF

Årets back, herrlag:
Daniel Andersson, Malmö FF
Joel Ekstrand, Helsingborg IF
Daniel Majstorovic, AEK FC/Celtic FC
Olof Mellberg, CFP Olympiacos

Årets mittfältare, damlag:
Nilla Fischer, LdB FC Malmö     
Frida Nordin, LdB FC Malmö
Caroline Seger, Philadelphia Independence         
Therese Sjögran, LdB FC Malmö

Årets mittfältare, herrlag:
Wilton Figueiredo, Malmö FF
Kim Källström, Olympique Lyonnais
Anders Svensson, IF Elfsborg
Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar

Årets forward, damlag:
Linnea Liljegärd, Kopparbergs/Göteborg     
Manon Melis, LdB FC Malmö
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Kirsten van de Ven, Tyresö FF    

Årets forward, herrlag:
Alexander Gerndt, Gefle/Helsingborg
Tobias Hysén, IFK Göteborg
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona/Milan
Ola Toivonen, PSV Eindhoven

Årets nykomling, herrlag:
John Guidetti, BP/Manchester City
Erik Israelsson, Kalmar FF
Johan Larsson, IF Elfsborg
Ivo Pekalski, Malmö FF

Årets genombrott, damlag:     
Antonia Göransson, Kristianstad/Hamburg     
Tilda Heimersson, Linköpings FC     
Amanda Ilestedt, LdB FC Malmö     
Sofia Jakobsson, Umeå IK    

Årets allsvenska spelare, damlag:
Nilla Fischer, LdB FC Malmö     
Manon Melis, LdB FC Malmö
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Therese Sjögran, LdB FC Malmö

Årets allsvenske spelare, herrlag:
Daniel Andersson, Malmö FF
Wilton Figueiredo, Malmö FF
Alxander Gerndt, Gefle/Helsingborg
Anders Svensson, IF Elfsborg

Årets tränare, damlag:
Tino Katsoulakis, Tyresö FF     
Torbjörn Nilsson, Kopparbergs/Göteborg
Hans Prytz, Jitex BK
Martin Sjögren, LdB FC Malmö

Årets tränare, herrlag:
Sixten Boström, Örebro
Conny Karlsson, Helsingborgs IF
Roland Nilsson, Malmö FF
Peter Swärdh, Mjällby AIF

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu har beskedet kommit. Riksidrottsförbundet tilldelas 200 miljoner för att idrotten ska nå ungdomar via förbättrade idrottsanläggningar och samtidigt ska pengarna användas till att stärka fritidskortets introduktion.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.