Hon gör det unika bytet

Vasaloppet har hittat sin nye vd. Hon fanns hos Vätternrunda. Eva-Lena Frick tar steget mellan två av Sveriges största motionsarrangemang. Onekligen en fräck värvning!
i tolv år har Eva-Lena Frick varit ytterst ansvarig för Vätternrundans alla cykellopp. Nu byter hon inom motionsbranschen och flyttar till Mora.
Annons

 

Styrelserna för Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Vasaloppets Marknads AB har utsett Eva-Lena Frick, 54 år och idag VD för Vätternrundan, till ny VD för Vasaloppet.

Eva–Lena har en mycket gedigen bakgrund. Hon är f.d. landslagsåkare, då som Eva-Lena Karlsson i skidor under 80-talet, där hon deltog i OS 1984 och flera VM. Hon har åkt såväl Vasaloppet, Tjevasan, Halvvasan som Stafettvasan och sprungit Vasastafetten.

Första kvinnan som vd

Eva-Lena har varit ledamot av Svenska Skidförbundets styrelse och Svenska Orienteringsförbundets styrelse. Hon är idag vice ordförande i O-Ringen AB och styrelseledamot i En Svensk Klassiker AB. 

Hon har att falla tillbaka på en högskoleutbildning inom företagsekonomi och kan uppvisa en skaplig erfarenhet från motionsbranschen. I dag har hon chefspositionen för den ideella idrottsföreningen Motala AIF, och är VD för Vätternrundan Marknads AB och Motala Idrottspark AB.

Från Vasaloppets Marknads AB hävdas att det har funnits ett mycket stort intresse för tjänsten som Vasaloppets VD. 

- Eva-Lena har en mycket bred erfarenhet av ledande befattningar i föreningsverksamhet, bolag, stora elit- och motionsarrangemang, framhåller Ulf Hållmarker, ordförande i Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Carin Nises, vice ordförande i Vasaloppets Marknads AB.

Har åkt Vasalooppet

Det är också en fördel att hon själv har egen erfarenhet som deltagare av de olika loppen. Hon har . gjort tolv år på Vätternrundan. 

- Jag ser verkligen fram emot mina nya arbetsuppgifter i Vasaloppet och det skall bli stimulerande att förutom cykel, också arbeta med löpning och skidåkning, säger Eva-Lena Frick.

- Eva-Lena Frick har lett och utvecklat Vätternrundan under sina tolv år som VD och hon har varit drivande i att utveckla rundan. Hon har gjort ett stort arbete, säger Vätternrundans ordförande Lars Samuelsson.

Nu byter Eva-Lena Frick Motala mot Mora och ska vara i tjänst den 1 januari.

Då kan Sven von Holst återgå till styrelsearbetet efter en månad som tf generalsekreterare.

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.