Unikt initiativ ska gynna golftjejer

Caroline Blixt, syster till golfstjärnan Jonas Blixt, startar ett nytt nätverk för kvinnor i golfen tillsammans med kollegan Emelik Meurk Demerud: ARAY Society.

Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud startar nytt nätverk för kvinnor inom golfen för att stärka kvinnors roll och få dem att stanna kvar inom golfen. Foto: Peter Cordén

73,4 procent manliga och 26,6 procent kvinnliga golfspelare räknat på 538 962 medlemskap i svenska golfklubbar. Det innebär drygt 143 000 kvinnliga golfmedlemskap – vilket är rekord för golfen!

Nu vill Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud att kvinnorna ska ta mer plats i golfen och startar ARAY Society – med en app som central del i nätverket.

Skillnad mellan män och kvinnor

- ARAY Society ger kvinnor som är intresserade av golf en möjlighet att hitta kontakter, få ny information, få en ny chans att njuta av spelet och det oavsett var de bor, yrke och spelstandard, säger Caroline Blixt till Golfbladet och fortsätter:

Enligt Caroline Blixt har det inte gjorts tillräckligt för att försöka förstå skillnaden mellan män och kvinnor - exempelvis hur vi upplever osäkerhet i mötet med andra golfare. 

- Det är en orsak bland många till att många kvinnor väljer att sluta med golf, säger Caroline Blixt.

Enligt Emelik Meurk Demerud har golfklubbarna mycket att vinna på satsningen.

- ARAY Society öppnar en chans att attrahera nya golfkvinnor och en möjlighet att behålla medlemmar, säger Emelie Meurk Demerud till Golfbladet och slår fast:

- Det är dags att golfsporten förändras. Alltför mycket kretsar kring männen och kvinnorna hamnar lite i skymundan. Det är inte 1900-talet utan år 2021 och det är dags för kvinnorna att ta plats i golfen!

Gynnar jmställdhetsarbetet

Annica Lundström, chef Klubb- och anläggningsutveckling på Svenska Golfförbundet, tillika ansvarig för jämställdhetsarbetet Vision 50/50 inom ramen för Golfens Hållbarhetsarbete, kommenterar:

- Alla initiativ som stärker antalet kvinnor, och kvinnors roll, inom golfen är välkomna – både vad gäller spelare och ledare. Det är tillsammans vi skapar utveckling och förändring. Det är intressant att se alla externa initiativ under de fem år vi varit igång med Vision 50/50 – initiativ som kommer att stärka framför allt landets golfklubbar på lång sikt.

Thomas Björn

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Stopp på miljon-utbetalningar. Matvarujätten Ica har under flera år sponsrat fotbollförbundets projekt “Alla är olika – olika är bra” med stora summor pengar. Men efter SVT:s avslöjanden  har  företaget nu tagit beslutet att stoppa utbetalningarna till dess att den oberoende utredningen visar fakta.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.