Unikt initiativ ska gynna golftjejer

Caroline Blixt, syster till golfstjärnan Jonas Blixt, startar ett nytt nätverk för kvinnor i golfen tillsammans med kollegan Emelik Meurk Demerud: ARAY Society.

Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud startar nytt nätverk för kvinnor inom golfen för att stärka kvinnors roll och få dem att stanna kvar inom golfen. Foto: Peter Cordén

73,4 procent manliga och 26,6 procent kvinnliga golfspelare räknat på 538 962 medlemskap i svenska golfklubbar. Det innebär drygt 143 000 kvinnliga golfmedlemskap – vilket är rekord för golfen!

Nu vill Caroline Blixt och Emelie Meurk Demerud att kvinnorna ska ta mer plats i golfen och startar ARAY Society – med en app som central del i nätverket.

Skillnad mellan män och kvinnor

- ARAY Society ger kvinnor som är intresserade av golf en möjlighet att hitta kontakter, få ny information, få en ny chans att njuta av spelet och det oavsett var de bor, yrke och spelstandard, säger Caroline Blixt till Golfbladet och fortsätter:

Enligt Caroline Blixt har det inte gjorts tillräckligt för att försöka förstå skillnaden mellan män och kvinnor - exempelvis hur vi upplever osäkerhet i mötet med andra golfare. 

- Det är en orsak bland många till att många kvinnor väljer att sluta med golf, säger Caroline Blixt.

Enligt Emelik Meurk Demerud har golfklubbarna mycket att vinna på satsningen.

- ARAY Society öppnar en chans att attrahera nya golfkvinnor och en möjlighet att behålla medlemmar, säger Emelie Meurk Demerud till Golfbladet och slår fast:

- Det är dags att golfsporten förändras. Alltför mycket kretsar kring männen och kvinnorna hamnar lite i skymundan. Det är inte 1900-talet utan år 2021 och det är dags för kvinnorna att ta plats i golfen!

Gynnar jmställdhetsarbetet

Annica Lundström, chef Klubb- och anläggningsutveckling på Svenska Golfförbundet, tillika ansvarig för jämställdhetsarbetet Vision 50/50 inom ramen för Golfens Hållbarhetsarbete, kommenterar:

- Alla initiativ som stärker antalet kvinnor, och kvinnors roll, inom golfen är välkomna – både vad gäller spelare och ledare. Det är tillsammans vi skapar utveckling och förändring. Det är intressant att se alla externa initiativ under de fem år vi varit igång med Vision 50/50 – initiativ som kommer att stärka framför allt landets golfklubbar på lång sikt.

Thomas Björn

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.