Glysing ger sin bild av bråket i Hockeyettan

- Jag har inga problem med att ta kritik. Finns det en majoritet för att jag ska gå,  á la bonheur, all lycka till de nya.

- Samma klubbar, som nu tycks agera mot mig, uppmanade mig vid senaste årsmötet att ställa upp för omval – för att om möjligt lösa konflikten med främst Boden. Nu låter det tydligen annorlunda.

Hockeyettans omstridde ordförande Ronnie Glysing slår tillbaka mot sina kritiker.

- Jag är vald på demokratiskt vis, vill klubbarna avsätta mig får det också ske efter de spelregler som gäller, betonar Ronnie Glysing.

Det var på onsdagen som Idrottens Affärer berättade om det uppror som Hockeyettans klubbar förbereder, med avsikt att sparka undan ordföranden.

 Den infekterade striden med Boden/Karlskrona och Riksidrottsnämndens besked avseende paragraf 6:1 i Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser har Glysing inte lyckats hantera.

Är ingen uppviglare

Droppen blev den ljudfil som spreds efter ett ordförandemöte den 21 oktober som tolkades som att ligaledningen ville skada Boden/Karlskrona med ekonomiska åtgärder.

- Det är en felaktig och illvillig tolkning. Jag har sagt det tidigare och säger det igen, vi är inga uppviglare. Vad som är häpnadsväckande är att en klubbordförande i hemlighet spelar in ett internt arbetsmöte och sedan sprider det till media.

- Ljudfilen, samt en del uttalanden som har riktats mot ligaledningen, har skapat en otäck situation, ja rent av hotfull. För ligan som helhet är det mycket olyckligt, säger Ronnie Glysing.

Han tycker den bild, som representanter från Boden ger uttryck för är djupt orättvis. 

Hänvisar till Skiljedomsinstitutet 

 Han hänvisar till Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut och den skiljedom som meddelades den 5 november 2020. Domen fastslår att Boden Hockey har begått avtalsbrott genom att i n t e ansluta sig, från 6 november 2019, till StayLives streamingplattform i enlighet med punkt 3 i det samarbets– och upplåtelseavtal som träffades mellan ligaorganisationen Hockeyettan och  Boden Hockey den 13 augusti 2018.

- Ett samarbetsavtal som Boden Hockey har undertecknat. Jag har till och med mailkonversation sparad där Boden signalerar ” nu satsar vi tillsammans framåt”, berättar Ronnie Glysing.

- RIN-domen berör Svenska Ishockeyförbundet och inte alls den här skiljedomen. I debatten behandlas detta tillsammans, det är olyckligt, säger Ronnie Glysing.

- All erfarenhet och kunskap säger att det är tillsammans vi kan bygga en stark organisation. Se på SHL och C More-avtalet, där förstår alla vikten av  att stå eniga. Lag med  vitt skilda varumärken står lojalt bakom de avtal som förhandlas fram.

- RIN-domen är olycklig för en mängd specialförbund, och ska den tolkas bokstavligen, gällande avtalsfrihet, hotar kaos.

- Hur som helst, den kan inte kopplas samman med skiljedomen. Jag hoppas att Riksidrottsstyrelsen kan hjälpa ishockeyn att finna en lösning gällande den aktuella paragrafen 6:1, avslutar en stridslysten ordförande. 

På torsdagen meddelade förbundets tävlingsnämnd beslut i ytterligare två ligamatcher som aldrig spelades på grund av bojkotten. Dalen och Piteå förlorade med resultaten 0-5 mot Karlskrona respektive Boden. Nämnden avvisar begäran om ekonomisk kompensation.

kräver att förbundet kompenserar

-Det är förbluffande, jag hade förväntat mig en kraftfullare reaktion. Nu kan lag i seriens slutskede. i matcher utan betydelse utebli, och endast få 0-5 i påföljd. Lag slipper kostnader för bussresor och annat, säger Per Rosenqvist, klubbdirektör i Karlskrona.

Blekinge-laget kommer att överklaga nämndens beslut till Svenska Ishockeyförbundet med förnyad begäran om ekonomisk kompensation.

-Vi kommer att hävda våra krav så långt det är möjligt, om det är nödvändigt i en civilrättslig process, avslutar Per Rosenqvist.

Med andra ord, många kapitel återstår i följetongen Hockeyettan.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Årets Scandinavian Mixed arrangeras på Vasatorps Golfklubb utanför Helsingborg i början på  juni. 2021 var det premiär för den tävling som ersatte Scandinavian Masters. Då på Vallda, och med Annicka Sörenstam och Henrik Stenson som värdar för tävlingen. Men sedan lockades Henrik till LIV-touren och Annicka blev ensam som ett frontnamn, men nu utgår även hon.
Och, oavsett, drömmar om att få se Ludvig Åberg medverkan  stannar det vid förhoppningar

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.