Kreativiten i Vasaloppet belönad i turismpris

Vasaloppet får mycket uppmärksamhet och uppskattning. Det är man vana vid i Vasaloppets hus i Mora. Nu har man till och med fått pengar. 2021 års Stora turismpris gick nämligen till motionsjätten och i utnämningen ingick 100 00 kr!

Den där välkända målportalen i Mora har hundratusentals människor, med svettdroppar i pannan fått uppleva under åren.

Vasaloppet får mycket uppmärksamhet och uppskattning. Det är man vana vid i Vasaloppets hus iMora. Nu har man till och med fått pengar. 2021 års Stora turismpris gick nämligen till motionsjätten och i utnämningenin ingick 100 00 kr!

– Vasaloppet är ett utmärkt exempel på en organisation som på ett kreativt sätt utvecklat sin verksamhet och nått ut till fler målgrupper, sa Lars Christensen vid tillkännagivandet. Han är, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut priset tillsammans med Tillväxtverket.

Priset ska gå till innovativa besöksmål som har fokus på hållbarhet. Juryn konstaterar att årets vinnare är en motor för motion och hälsa i Sverige och att Vasaloppet har utvecklat nya produkter och når nya målgrupper för att fortsätta göra Dalarna till en attraktiv region för besökare. Här blir det klockrent i alla bemärkelser.

– Vi är en hel bygd som slitit väldigt hårt för det här. Nu har snart klarat av de första hundra åren, nu siktar vi på nästa hundra. Det är en stor ynnest att få jobba med det här och det betyder mycket för hela bygden och regionen, betonade Johan Eriksson, vd Vasaloppet, vid prisutdelningen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inom orienteringen talas redan om att tronföljden är säkrad efter Tove Alexandersson. 20-åria Hanna Lundberg är en utmärkt kopia  - lika strålande av självförtroende och förväntan, därtill lika segerrik! Nu börjar också sponsorerna att visa intresse.  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.