Kreativiten i Vasaloppet belönad i turismpris

Vasaloppet får mycket uppmärksamhet och uppskattning. Det är man vana vid i Vasaloppets hus i Mora. Nu har man till och med fått pengar. 2021 års Stora turismpris gick nämligen till motionsjätten och i utnämningen ingick 100 00 kr!

Den där välkända målportalen i Mora har hundratusentals människor, med svettdroppar i pannan fått uppleva under åren.

Vasaloppet får mycket uppmärksamhet och uppskattning. Det är man vana vid i Vasaloppets hus iMora. Nu har man till och med fått pengar. 2021 års Stora turismpris gick nämligen till motionsjätten och i utnämningenin ingick 100 00 kr!

– Vasaloppet är ett utmärkt exempel på en organisation som på ett kreativt sätt utvecklat sin verksamhet och nått ut till fler målgrupper, sa Lars Christensen vid tillkännagivandet. Han är, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut priset tillsammans med Tillväxtverket.

Priset ska gå till innovativa besöksmål som har fokus på hållbarhet. Juryn konstaterar att årets vinnare är en motor för motion och hälsa i Sverige och att Vasaloppet har utvecklat nya produkter och når nya målgrupper för att fortsätta göra Dalarna till en attraktiv region för besökare. Här blir det klockrent i alla bemärkelser.

– Vi är en hel bygd som slitit väldigt hårt för det här. Nu har snart klarat av de första hundra åren, nu siktar vi på nästa hundra. Det är en stor ynnest att få jobba med det här och det betyder mycket för hela bygden och regionen, betonade Johan Eriksson, vd Vasaloppet, vid prisutdelningen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Falun får arrangera skid-VM igen. På onsdagen  tog FIS beslutet att VM i nordiska grenarna tilldelas orten.

Senast det begav sig var 2015 då 281 600 besökare kom till Lugnet för att följa tävlingarna. Då, hade VM-projektet en omsättning på drygt 300 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Två av motorsportens absoluta största klassiker avgörs på samma dag – Monacos Grand Prix och Indianapolis 500, och just där finns två svenskar på startlinjen.

– För racingfansen är det som att fira midsommar och julafton samma helg, säger Rickard Rydell, racingexpert på Viaplay Group.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.