Kreativiten i Vasaloppet belönad i turismpris

Vasaloppet får mycket uppmärksamhet och uppskattning. Det är man vana vid i Vasaloppets hus i Mora. Nu har man till och med fått pengar. 2021 års Stora turismpris gick nämligen till motionsjätten och i utnämningen ingick 100 00 kr!

Den där välkända målportalen i Mora har hundratusentals människor, med svettdroppar i pannan fått uppleva under åren.

Vasaloppet får mycket uppmärksamhet och uppskattning. Det är man vana vid i Vasaloppets hus iMora. Nu har man till och med fått pengar. 2021 års Stora turismpris gick nämligen till motionsjätten och i utnämningenin ingick 100 00 kr!

– Vasaloppet är ett utmärkt exempel på en organisation som på ett kreativt sätt utvecklat sin verksamhet och nått ut till fler målgrupper, sa Lars Christensen vid tillkännagivandet. Han är, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut priset tillsammans med Tillväxtverket.

Priset ska gå till innovativa besöksmål som har fokus på hållbarhet. Juryn konstaterar att årets vinnare är en motor för motion och hälsa i Sverige och att Vasaloppet har utvecklat nya produkter och når nya målgrupper för att fortsätta göra Dalarna till en attraktiv region för besökare. Här blir det klockrent i alla bemärkelser.

– Vi är en hel bygd som slitit väldigt hårt för det här. Nu har snart klarat av de första hundra åren, nu siktar vi på nästa hundra. Det är en stor ynnest att få jobba med det här och det betyder mycket för hela bygden och regionen, betonade Johan Eriksson, vd Vasaloppet, vid prisutdelningen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska techbolaget Sweetspot har under måndagen lämnat in ett klagomål till Konkurrensverket gällande Svenska Golfförbundets IT-system GIT. Klagomålet avser missbruk av dominerande ställning och grundas på det faktum att golfklubbarna inte själva kan välja vilket IT-system de vill använda.

- Vi ifrågasätter att det går till på det här sättet och om det verkligen är det bästa för golfens alla utövare. Det skulle vara intressant att få detta prövat, säger Sweetspots vd och grundare Henrik Ahlin.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Dramatiken uteblev när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 57, år valdes till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet efter avgående Karl Erik Nilsson

Under punkt 11, vid 12.30-tiden, kunde mötesordföranden Anders Ygeman (s) redovisa delegaternas röster; 143 röster för Reinfeldt mot 110 för Lars-Christer Olsson, tidigare ordförande för SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.