Hockeyn går ihop med UNHCR

Med anledning av kriget i Ukraina har SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet startat en gemensam insamling till UNHCR. Nu väljer SHL och de 14 klubbarna att matcha alla donationer som görs till hockeyfamiljens insamling upp till 1,4 miljoner kronor. Så för varje krona som swishas, skänker även SHL en krona.

- Nu hoppas jag att alla inom hockeysverige väljer att fortsätta bidra till insamlingen så att vi tillsammans kan göra stor skillnad., säger Jenny Silfverstrand, VD SHL;

- UNHCR skalar just nu upp insatserna i Ukraina, delar ut nödhjälp och sätter upp mottagningscenter där flyktingar kan få vila och tillgång till bland annat filtar, mat, vatten och mediciner. VI finns också vid gränserna och stöttar mottagandet i de kringliggande länderna, säger Åsa Widell, generalsekreterare vid Sverige för UNHCR.

Utöver att SHL matchar alla donationer till hockeyns insamling upp till 1,4 miljoner kronor så dubblas dessutom samtliga bidrag till UNHCR av Akelius Foundation så hockeyns gemensamma insamling gör skillnad.

- Jag är oerhört tacksam för att SHL gör den här insatsen. Dubblingen av de insamlade medlen av SHL kommer dessutom dubblas igen, vilket gör att en gåva till den här insamlingen tredubblas. Det är otroligt och välbehövligt då behoven är enorma, avslutar Widell. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen