Hockeyn går ihop med UNHCR

Med anledning av kriget i Ukraina har SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet startat en gemensam insamling till UNHCR. Nu väljer SHL och de 14 klubbarna att matcha alla donationer som görs till hockeyfamiljens insamling upp till 1,4 miljoner kronor. Så för varje krona som swishas, skänker även SHL en krona.

- Nu hoppas jag att alla inom hockeysverige väljer att fortsätta bidra till insamlingen så att vi tillsammans kan göra stor skillnad., säger Jenny Silfverstrand, VD SHL;

- UNHCR skalar just nu upp insatserna i Ukraina, delar ut nödhjälp och sätter upp mottagningscenter där flyktingar kan få vila och tillgång till bland annat filtar, mat, vatten och mediciner. VI finns också vid gränserna och stöttar mottagandet i de kringliggande länderna, säger Åsa Widell, generalsekreterare vid Sverige för UNHCR.

Utöver att SHL matchar alla donationer till hockeyns insamling upp till 1,4 miljoner kronor så dubblas dessutom samtliga bidrag till UNHCR av Akelius Foundation så hockeyns gemensamma insamling gör skillnad.

- Jag är oerhört tacksam för att SHL gör den här insatsen. Dubblingen av de insamlade medlen av SHL kommer dessutom dubblas igen, vilket gör att en gåva till den här insamlingen tredubblas. Det är otroligt och välbehövligt då behoven är enorma, avslutar Widell. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.