I år är publiken välkommen till Lugnet

I fjol genomfördes Svenska Skidspelen i Falun helt utan publik på grund av pandemin. I år är gäller helt andra villkor –bra väder, mycket snö och skidsportens drottning, Therese Johaug, på startlinjen - och in i det sista hoppas arrangörerna på Frida Karlsson.

Skidåkare i parti och minut, men inte en enda åskådare. Så såg det ut i fjol, då pandemin stoppade publiken. år är det desto större förväntan i Falun. Intresset är stort, då bl a Therese Johaug kommer till start.

Förväntningarna har utmynnat i ett stort publikintresse. Senast det begav sig var vid VM 2015 när 281 600 besökare fyllde Lugnet till bristningsgränsen.

Så många åskådare blir det inte under Skidspelens fyra dagar i år. Men förhandsintresset är stort.

Tävlingen och Lugnet befäster ställningen som svensk skidsports centrum.

Så skapades Lugnet

Räkna med köer i synnerhet under helgen, även om SVT direktsänder tävlingarna

Allt började 1972 med en sporthall som då var Nordens största inomhushall med sina 90×45,5 meter. Året därpå byggdes skidstadion och hoppbackarna, som har renoverats både 1992 och 2014.

Numera rymmer området även simhall, innebandyhalll, bandyarena och, ny ishockeyhall och på området finns även även en gymnasieskola,  Just nu pågår bygget av Lugnets nya badhus

I takt med utbyggnader och satsningar har stora tävlingar anordnats här. VM 2015 innebar att mästerskapet genomfördes på Lugnet för fjärde gången.

Ägarklubbarna får belöning

I propandan heter det att Lugnet är norra Europas idrotts- och fritidscentrum.

Det finns visst fog, inte minst det faktum att 65 av Riksidrottsförbundets 75 specialförbund kan bedriva verksamhet här och att över 50 idrottsföreningar är aktiva på Lugnet. 

2020 delade Svenska Skidspelen AB ut över 500 000 kr till de 12 ägarklubbarna.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hugo Larsson räddade MFF från ekonomisk förlust. Malmö FF: s ordförande, Anders Pålsson, går nu ut och öppet medger:

– Tack vare försäljningen av Hugo Larsson gick ekonomin ihop även 2023 och vi fick ett plus på 1 miljon kr. Det egna kapitalet är oförändrat, men samtidigt har likviditeten minskat.

– Det är varken oroande eller överraskande. Vi har fortsatt att investera i både spelare och anläggning, utan Uefaintäkter, men det är klart att vi inte kan göra det för evigt, säger Pålsson i Sydsvenska Dagbladet. 

Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

Racingserien STCC  åtyerkommer i Göteborg och det innebär att en 625  meter lång bana ska byggas mitt inne i stan till premiären den 8-9 juni.. I dag  avslöjas att ett stort tävlingsområde ska anläggas vid sidan av Ullevi för premiären av världens första 100- procentiga elektriska nationella mästerskap.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

De är fyra stjärnor inom parasport och nu ska de profilerasDen 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på  TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.