Men "TV-bolagen styr inte programmet"

TV styr ofta tillvaron, för ofta och påverkar många människor. Man behöver inte gå längre än till sig själv för att inse att det är så.

 Nu bedömer SHL och hockeyns finalklubbar, Luleå och Färjestad att TV4:s succé, Masked Singer, är så  populärt att antalet åskådare kan minska och därmed också påverka intäkterna. Där för blir det ingen match fredag kväll.

Luleås Einar Emanuelsson jublar efter att han har gjort mål.

Spelarna i finalklubbarna pressas hårt, och för den delen även åskådarna. Efter en lång säsong med grundserie och slutspel återstår nu uppgörelsen om SM-guldet enligt följande:

Svettigt program

SM-finalen (spelas i bäst av sju matcher)

Final1 Lör 30 april  

Final 2 Mån 2 maj  

Final 3 Tis 3 maj  

Final 4 Tor 5 maj  

Final 5 Lör 7 maj  

Final 6 Mån 9 maj  

Final 7 Tor 12 ma

Svettigt, men det finns förklaringar. Pandemin har ställt till det, programmet har komprimerats och därtill kommer hockey-VM, där första nedsläpp är den 14 maj.

"Vill ha bred exponering"

Som om inte det vore nog vill inte SHL lägga några matcher på fredagar.

Nu sker det unika och Ishockeyns SM-final ska avgöras med två matcher på 24 timmar.

– Vi vill ha en så bred exponering som möjligt, säger Erik Strandmark, som ansvarar för SHL:s medierättigheter, till Sportbladet.

– TV4/C More styr schemat. Det är inte optimalt, men inget vi lägger någon energi på, säger Luleås general manager Ulf Engman.

hänvisar till SHL, men säger:

– Det vi hr fått till oss är att de är måna om lördagar som speldag och att de inte ser att vi spelar fredag, menar Färjestads sportdirektör Rickard Wallin.

Då blir det som bäst

Erik Strandmark tillägger:

– Vi vill ha en så bred exponering som möjligt och speldagar som passar klubbarna. Vår grundinställning är att spela på våra vanliga slutspelsdagar måndag, torsdag och lördag. Vi är inte vana att spela på fredagar och den dagen har över tid inte varit aktuell. 

–  Anledningen är enkel; på lördagar har vi exponering i fyran, det får vi inte på en fredag.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.