Men "TV-bolagen styr inte programmet"

TV styr ofta tillvaron, för ofta och påverkar många människor. Man behöver inte gå längre än till sig själv för att inse att det är så.

 Nu bedömer SHL och hockeyns finalklubbar, Luleå och Färjestad att TV4:s succé, Masked Singer, är så  populärt att antalet åskådare kan minska och därmed också påverka intäkterna. Där för blir det ingen match fredag kväll.

Luleås Einar Emanuelsson jublar efter att han har gjort mål.

Spelarna i finalklubbarna pressas hårt, och för den delen även åskådarna. Efter en lång säsong med grundserie och slutspel återstår nu uppgörelsen om SM-guldet enligt följande:

Svettigt program

SM-finalen (spelas i bäst av sju matcher)

Final1 Lör 30 april  

Final 2 Mån 2 maj  

Final 3 Tis 3 maj  

Final 4 Tor 5 maj  

Final 5 Lör 7 maj  

Final 6 Mån 9 maj  

Final 7 Tor 12 ma

Svettigt, men det finns förklaringar. Pandemin har ställt till det, programmet har komprimerats och därtill kommer hockey-VM, där första nedsläpp är den 14 maj.

"Vill ha bred exponering"

Som om inte det vore nog vill inte SHL lägga några matcher på fredagar.

Nu sker det unika och Ishockeyns SM-final ska avgöras med två matcher på 24 timmar.

– Vi vill ha en så bred exponering som möjligt, säger Erik Strandmark, som ansvarar för SHL:s medierättigheter, till Sportbladet.

– TV4/C More styr schemat. Det är inte optimalt, men inget vi lägger någon energi på, säger Luleås general manager Ulf Engman.

hänvisar till SHL, men säger:

– Det vi hr fått till oss är att de är måna om lördagar som speldag och att de inte ser att vi spelar fredag, menar Färjestads sportdirektör Rickard Wallin.

Då blir det som bäst

Erik Strandmark tillägger:

– Vi vill ha en så bred exponering som möjligt och speldagar som passar klubbarna. Vår grundinställning är att spela på våra vanliga slutspelsdagar måndag, torsdag och lördag. Vi är inte vana att spela på fredagar och den dagen har över tid inte varit aktuell. 

–  Anledningen är enkel; på lördagar har vi exponering i fyran, det får vi inte på en fredag.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.