Hit lockas bilsportentusiasterna

Nu tar motorsportfolket över Viking Cinderella - tillfälligt omdöpt till Rallybåten och förvandlat till kryssningsfartyget för att transportera 1600 rallyentusiaster till Umeå och Rally Sweden 9-12 februari.

Viking Cinderella blir samlingsplatsen för bilsportentusiaster. 1600 personer får plats ombord.

9-12 februari avgörs Rally Sweden med Umeå som centralort. Nu har den svenska VM-tävlingen inlett ett samarbete med Rallybåten, ett unikt projekt som sjövägen ska ta 1600 motorsportentusiaster till Umeå.

Simon Johansson från Linköping är mannen bakom Rallybåten. Han såg behovet, kläckte idén och bestämde sig för att hyra Viking Cinderella.

– På bokningslistan finns även många företag som fastnat för vårt koncept och valt att förlägga kund- och personalaktiviteter i Viking Cinderellas konferensutrymmen.

Simon Johansson ser stora fördelar med samarbetet. Både för Rallybåten, Rally Sweden och SBF.

– Vi kommer att kunna dra stor nytta av varandra i vår gemensamma strävan att utveckla Rally Sweden och bygga svensk rallysport starkare. För oss är Rallybåten ett långsiktigt projekt som förhoppningsvis ska bidra till att profilera Rally Sweden både i Sverige och internationellt, säger han.

Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare och VD för Rally Sweden, välkomnar samarbetet med Rallybåten.

– Ett intressant och spännande projekt som inte bara bidrar till att synliggöra Rally Sweden och locka publik till tävlingen. Rallybåten samlar 1600 motorsportentusiaster i en unik och aldrig tidigare sedd satsning. Många utav dem är våra medlemmar, säger hon.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.