Hit lockas bilsportentusiasterna

Nu tar motorsportfolket över Viking Cinderella - tillfälligt omdöpt till Rallybåten och förvandlat till kryssningsfartyget för att transportera 1600 rallyentusiaster till Umeå och Rally Sweden 9-12 februari.

Viking Cinderella blir samlingsplatsen för bilsportentusiaster. 1600 personer får plats ombord.

9-12 februari avgörs Rally Sweden med Umeå som centralort. Nu har den svenska VM-tävlingen inlett ett samarbete med Rallybåten, ett unikt projekt som sjövägen ska ta 1600 motorsportentusiaster till Umeå.

Simon Johansson från Linköping är mannen bakom Rallybåten. Han såg behovet, kläckte idén och bestämde sig för att hyra Viking Cinderella.

– På bokningslistan finns även många företag som fastnat för vårt koncept och valt att förlägga kund- och personalaktiviteter i Viking Cinderellas konferensutrymmen.

Simon Johansson ser stora fördelar med samarbetet. Både för Rallybåten, Rally Sweden och SBF.

– Vi kommer att kunna dra stor nytta av varandra i vår gemensamma strävan att utveckla Rally Sweden och bygga svensk rallysport starkare. För oss är Rallybåten ett långsiktigt projekt som förhoppningsvis ska bidra till att profilera Rally Sweden både i Sverige och internationellt, säger han.

Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare och VD för Rally Sweden, välkomnar samarbetet med Rallybåten.

– Ett intressant och spännande projekt som inte bara bidrar till att synliggöra Rally Sweden och locka publik till tävlingen. Rallybåten samlar 1600 motorsportentusiaster i en unik och aldrig tidigare sedd satsning. Många utav dem är våra medlemmar, säger hon.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.