Hopp om samma succé som i fjol i Piteå

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Premiären skedde i fjol, då det blev en succé med 10 000 besökare, 1,5 miljoner tv-tittare som följde sändningarna i SVT och 125 sändande globala mediebolag. Piteå visades upp i all sin glans och enggemanget på plats är stort.t.

- Ett evenemang som Race of Champions vänder många blickar mot Piteå, vilket är viktigt för kommunen som helhet. Det skapar uppmärksamhet utåt och en stolthet bland oss som bor, lever och verkar här. Piteå är en evenemangsstad och vi har duktiga arrangörer som bidrar till det på ett fantastiskt sätt, säger Jörgen Hult, varumärkesansvarig Piteå kommun.

Bakom beslutet att genomföra evenemanget här ligger hårt arbete, målmedvetenhet och mod hos de drivande på Pite havsbad. De är en stor och erfaren arrangör av både små och stora evenemang. 

Numera finns ett femårskontraktet med initiativtagarenROC och det innebär att utveckla arrangemanget från år till år.

– Vi har ett fantastiskt startfält av världsförare med bland annat formel 1-förarna Sebastian Vettel och Valtteri Bottas, så det kommer att bjudas på spännande race under helgens tävlingar. 

- Dessutom blir det Celebrity race både lördag och söndag med Anja Pärson, Ingemar Stenmark, Tomas Holmström och Emil Hansius i startfältet. Vädret ser bra ut med sol båda dagarna och bara några minusgrader. Vi ser fram emot att välkomna publiken till vår vinterarena med racing, stuntshow med racers, flyguppvisning från F21 och massor av aktiviteter på området, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare av Pite Havsbads group.

Under helgen anordnas också ett seminarium med världsföraren Sebastian Vettel och industrins ledare om den gröna omställningen – ett ämne som ligger helt i linje med den samhällsomvandling och nyindustrialisering som pågår i norra Sverige.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.