Hopp om samma succé som i fjol i Piteå

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Premiären skedde i fjol, då det blev en succé med 10 000 besökare, 1,5 miljoner tv-tittare som följde sändningarna i SVT och 125 sändande globala mediebolag. Piteå visades upp i all sin glans och enggemanget på plats är stort.t.

- Ett evenemang som Race of Champions vänder många blickar mot Piteå, vilket är viktigt för kommunen som helhet. Det skapar uppmärksamhet utåt och en stolthet bland oss som bor, lever och verkar här. Piteå är en evenemangsstad och vi har duktiga arrangörer som bidrar till det på ett fantastiskt sätt, säger Jörgen Hult, varumärkesansvarig Piteå kommun.

Bakom beslutet att genomföra evenemanget här ligger hårt arbete, målmedvetenhet och mod hos de drivande på Pite havsbad. De är en stor och erfaren arrangör av både små och stora evenemang. 

Numera finns ett femårskontraktet med initiativtagarenROC och det innebär att utveckla arrangemanget från år till år.

– Vi har ett fantastiskt startfält av världsförare med bland annat formel 1-förarna Sebastian Vettel och Valtteri Bottas, så det kommer att bjudas på spännande race under helgens tävlingar. 

- Dessutom blir det Celebrity race både lördag och söndag med Anja Pärson, Ingemar Stenmark, Tomas Holmström och Emil Hansius i startfältet. Vädret ser bra ut med sol båda dagarna och bara några minusgrader. Vi ser fram emot att välkomna publiken till vår vinterarena med racing, stuntshow med racers, flyguppvisning från F21 och massor av aktiviteter på området, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare av Pite Havsbads group.

Under helgen anordnas också ett seminarium med världsföraren Sebastian Vettel och industrins ledare om den gröna omställningen – ett ämne som ligger helt i linje med den samhällsomvandling och nyindustrialisering som pågår i norra Sverige.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.