Mats Grauers, 77,omvald för 14;e gången!

Efter ett positivt resultat på 8,8 miljoner är det ingen tvekan om att Frölundas Mats Grauers, 77 år, kommer att väljas om som ordförande vid kommande stämma, den 26 juni.https://beta.tt.se/media/image/sdlikzi1QpTO_g_NormalPreview.jpg

 Det är också en enig valberedning som står bakom Grauers, han kommer nu att väljas för 14:e gången. På rekordnivå i SHL-sammanhang.

Hallfrågan återkommer ideligen. Me nu planerar Göteborgs stad att bygga en multiarena och ersätta Scandinavium.Och på egen hand vill Frölunda skapa Hockeyfabriken av Frölundaborg

Han kom in i Frölunda 2011, efter tio år som uppskattad ordförande i handbollsklubben Sävehof. Ekonomin var svag, konkursspöket jagade föreningen men ett stort lån hos hyresvärden, GotEvent på 20 miljoner, räddade fortsatt existens,

Tack vare Mats Grauers strama tyglar, och med skolning som moderat lokalpolitiker i Partille, kunde lånet betalas tillbaka på fem år.

75 miljoner i eget kapital

Nettoomsättningen för 2022-23 landade på historiskt höga 202 miljoner kronor och det egna kapitalet växte till 75 miljoner kronor.

Under Mats Grauers har också Frölunda vunnit sex titlar, två SM-guld fyra Champions Hockey League-troféer. Grauers gillar inte snabba puckar, tränaren Roger Rönnberg skrev sitt första kontrakt 2013, han leder fortfarande laget och ska göra det i minst ännu en säsong till.

Med ålderns rätt, och stor erfarenhet, är Mats Grauers inte rädd för att framföra obekväma åsikter. Han kan exempelvis tänka sig en nedbantad SHL till 12 lag och en omfördelning av det gyllene C-More avtalet så att ett högre belopp kommer de allsvenska klubbarna till  del.

Han är inte främmande för svensk elitfotbolls, SEF:;s modell där tabellplaceringen i allsvenskan och Superettan, styr ersättningen från de kommersiella bolagen.

Under 2022-23 blåste det storm kring Grauers och hans styrelse. Ett förslag till nytt klubbmärke, utan den tidigare ”indianen” sågades rejält,  Grauers fick backa och ta fram en ny logga som godkändes av lagets supporters.

Under 2022-23 lyckades han också övertyga stadens politiker att rivningen av Scandinavium inte kan äga rum förrän en ny arena står klar. Grauers fick som han ville, den nya arenan ska byggas på tomten för nuvarande Valhalla-badet. Och först när den anläggningen är klar kan rivningen av Scandinavium påbörjas.

Skissar på Hockeyfabriken

Under säsongen erhöll Frölunda också bygglov för en om och tillbyggnad av anrika Frölundaborg, projekt ”Hockeyfabriken”. En idé som Mats Grauers omfamnat och kanske ser han slutet av sin långa hockeygärning med ett förverkligande av ”Hockeyfabriken”.

Frölunda har en omfattande akademiverksamhet, pojkar och flickor, och till hösten ska Frölunda Dam debutera i högsta damserien. SDHL. Sportchef är förre målvakten Kim Martin, framröstad som tidernas målvakt och tidernas damspelare i förbundets 100-års gala i vintras.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.