Får vara nån måtta på segerglädjen...

Han som ville pussas, så glad som han blev vid segern i VM, han straffas nu.  Fifa har tagit beslutet att stänga av Luis Rubiales, den spanske fotbollsbasen. Samtidigt kräver den spanska högstaligan Liga F hans avgång med orden ”olämpligt och äckligt”. han kontrar med att stämma  stämmer wikipedia för deras information om skandalerna.

Uppenbarligen gillar han att kramas och pussas. Här kom emellertid en karl så då räckte det med en kram

Ni kommer ihåg scenerna från VM-finalen i fotboll och han som ville gratulera tjejerna så innerligt.

Spansk eufori efter slusignalen när England besegrades. På podiet inne på plan fick spelarna ta emot guldmedaljerna. En efter en marscherade de förbi pamparna. Där stod också spanska fotbollsordföranden Luis Rubiales.

Han var handlingskraftig värre. Rubiales tog ett resolut tag om några av tjejerna, omfamnade dem och – gav dem en kyss med öppen mun.

Spelarna blev så överrumplade att de inte kom sig för att göra något!

Nu stängs han av. Fifa skriver i ett pressmeddelande att Rubiales till att börja med stängs av i 90 dagar.

Han är inte önskvärd vid internationella matcher, eller som det heter, från alla fotbollsrelaterade aktiviteter på nationell och internationell nivå” till att börja med i 90 dagar, enligt Fifas disciplinära kommitté.

Det var efter VM-finalen mellan Spanien och England förra söndagen som Rubiales under medaljceremonin kysste bl a stjärnan Jennifer Hermoso på munnen. Rubiales har fått hård kritik frånspelarna i det spanska landslaget och de har krävt hans avgång. 

Spelarna har sent omsider reagerat och menar att de inte villmedverka i landslaget så länge Rubiales sitter kvar som ordförande. Nu lär han inte bli så långlivad

Men Rubiales är motståndskraftig och hävdade på fredagen att han inte kommer avgå och att avgångskraven mot honom är en häxjakt. Men han har även kritiserats från politiskt håll och till och med  den spanska regeringen vill att han lämnar sin post, men han är beredd att ta det inträffade till domstol.

Om tre veckor kommer det spanska landslaget till Göteborg för match. Sannolikt utan Rubiales.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen