Får vara nån måtta på segerglädjen...

Han som ville pussas, så glad som han blev vid segern i VM, han straffas nu.  Fifa har tagit beslutet att stänga av Luis Rubiales, den spanske fotbollsbasen. Samtidigt kräver den spanska högstaligan Liga F hans avgång med orden ”olämpligt och äckligt”. han kontrar med att stämma  stämmer wikipedia för deras information om skandalerna.

Uppenbarligen gillar han att kramas och pussas. Här kom emellertid en karl så då räckte det med en kram

Ni kommer ihåg scenerna från VM-finalen i fotboll och han som ville gratulera tjejerna så innerligt.

Spansk eufori efter slusignalen när England besegrades. På podiet inne på plan fick spelarna ta emot guldmedaljerna. En efter en marscherade de förbi pamparna. Där stod också spanska fotbollsordföranden Luis Rubiales.

Han var handlingskraftig värre. Rubiales tog ett resolut tag om några av tjejerna, omfamnade dem och – gav dem en kyss med öppen mun.

Spelarna blev så överrumplade att de inte kom sig för att göra något!

Nu stängs han av. Fifa skriver i ett pressmeddelande att Rubiales till att börja med stängs av i 90 dagar.

Han är inte önskvärd vid internationella matcher, eller som det heter, från alla fotbollsrelaterade aktiviteter på nationell och internationell nivå” till att börja med i 90 dagar, enligt Fifas disciplinära kommitté.

Det var efter VM-finalen mellan Spanien och England förra söndagen som Rubiales under medaljceremonin kysste bl a stjärnan Jennifer Hermoso på munnen. Rubiales har fått hård kritik frånspelarna i det spanska landslaget och de har krävt hans avgång. 

Spelarna har sent omsider reagerat och menar att de inte villmedverka i landslaget så länge Rubiales sitter kvar som ordförande. Nu lär han inte bli så långlivad

Men Rubiales är motståndskraftig och hävdade på fredagen att han inte kommer avgå och att avgångskraven mot honom är en häxjakt. Men han har även kritiserats från politiskt håll och till och med  den spanska regeringen vill att han lämnar sin post, men han är beredd att ta det inträffade till domstol.

Om tre veckor kommer det spanska landslaget till Göteborg för match. Sannolikt utan Rubiales.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.