Tolv stjärnor i kamp om Jerringpriset

Radiosportens Jerringpris instiftades 1979 till minne av legendariske medarbetaren vid Sveriges Radio, Sven Jerring priset delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv. Radiosportens redaktion utser kandidaterna och vinnaren röstas fram av svenska folket.  Här presenteras årets kandidater.

Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare och ett obegränsat antal gånger av samma vinnare. Nu presenteras årets kandidater.

En bild från 1950 - Sven Jerring, i oljeställ och sydväst, intervjuar medeldistanslöparna Ingvar Eriksson (t..v.) och Lennart Strand vid en friidrottstävling 1950. Foto: Pressens Bild.

Det är från i dagupp till svenska folket att rösta på sin favorit och gallra ut de åtta bästa. Vem som slutligen får ta emot det prestigefyllda priset avgörs på Idrottsgalan som direktsänds i Sportextra i P4 och i SVT 1 måndagen 22 januari.

Den första röstningsomgången har startat! Tisdagen den 19 december går åtta av de 12 kandidaterna vidare till omröstningens andra del.

De nominerade är

Ebba Andersson – Längdskidor

Armand Duplantis – Friidrott

Damlandslaget – Fotboll

Isabelle Haak – Volleyboll

Jonatan Hellvig & David Åhman – Beachvolleyboll

Erik Karlsson – Ishockey

Victor Lindgren – Skyttesport

Sandra Näslund – Skicross

Sarah Sjöström – Simning

Daniel Ståhl – Friidrott

Ebba Årsjö – Alpint

Hanna Öberg – Skidskytte

Röstningen i den första omgången är nu öppen för telefonröster och på Radiosportens webb: http://sverigesradio.se/jerringpriset – där finns även röstningstelefonnumren och motiveringarna till de olika kandidaterna.

Det går även att rösat via SVT:s Duo-appen. per samtal (plus ev. trafikavgifter) och bidrar till Idrottsgalans och Radiohjälpens insamling för att motverka psykisk ohälsa.

Den 20 december meddelas vilka åtta kandidater som går vidare till omröstningens andra del. Radiosportens Jerringpris delas ut till vinnaren på Idrottsgalan den 22 januari.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.