Tolv stjärnor i kamp om Jerringpriset

Radiosportens Jerringpris instiftades 1979 till minne av legendariske medarbetaren vid Sveriges Radio, Sven Jerring priset delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv. Radiosportens redaktion utser kandidaterna och vinnaren röstas fram av svenska folket.  Här presenteras årets kandidater.

Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare och ett obegränsat antal gånger av samma vinnare. Nu presenteras årets kandidater.

En bild från 1950 - Sven Jerring, i oljeställ och sydväst, intervjuar medeldistanslöparna Ingvar Eriksson (t..v.) och Lennart Strand vid en friidrottstävling 1950. Foto: Pressens Bild.

Det är från i dagupp till svenska folket att rösta på sin favorit och gallra ut de åtta bästa. Vem som slutligen får ta emot det prestigefyllda priset avgörs på Idrottsgalan som direktsänds i Sportextra i P4 och i SVT 1 måndagen 22 januari.

Den första röstningsomgången har startat! Tisdagen den 19 december går åtta av de 12 kandidaterna vidare till omröstningens andra del.

De nominerade är

Ebba Andersson – Längdskidor

Armand Duplantis – Friidrott

Damlandslaget – Fotboll

Isabelle Haak – Volleyboll

Jonatan Hellvig & David Åhman – Beachvolleyboll

Erik Karlsson – Ishockey

Victor Lindgren – Skyttesport

Sandra Näslund – Skicross

Sarah Sjöström – Simning

Daniel Ståhl – Friidrott

Ebba Årsjö – Alpint

Hanna Öberg – Skidskytte

Röstningen i den första omgången är nu öppen för telefonröster och på Radiosportens webb: http://sverigesradio.se/jerringpriset – där finns även röstningstelefonnumren och motiveringarna till de olika kandidaterna.

Det går även att rösat via SVT:s Duo-appen. per samtal (plus ev. trafikavgifter) och bidrar till Idrottsgalans och Radiohjälpens insamling för att motverka psykisk ohälsa.

Den 20 december meddelas vilka åtta kandidater som går vidare till omröstningens andra del. Radiosportens Jerringpris delas ut till vinnaren på Idrottsgalan den 22 januari.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Biljetterna till Swedish Opens inledning i Båstad på måndagen går åt som smör i solsken. Vid lottningen skapades mötet Leo Borg mot Rafael Nadal! Rrena drömmen för arrangörerna!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.