Så utnyttjas sponsorskapet i VM

Mellandag i VM i handboll – då är det väl lugnt i Scandinavium? Absolut inte! Nästan hundra barn från Göteborgs förorter, Orust och Borås samlades för att vara landslagsstjärnor för en dag. Och en tidigare världsstjärna dök upp och bjöd både på sig själv och på sina bästa tips: Ljubomir Vranjes.

I centrum. under VM-handbollen.Förbundskaptenen Tomas Axnér och hans damlandslag har mycket att tänka på - även när det inte är match. Foto: Adam Ihse / TT

Dagen efter Sveriges premiärmatch mot Kina (36-24) – och nytt publikrekord för handboll damer i Sverige (8 407) – strömmade de in från Göteborgs förorter, Orust och Borås, nästan hundra barn i åldern 7-12 år. Ungdomens dag ¬¬är en gemensam satsning från Svenska Handbollförbundet som driver det pedagogiska rörelsekonceptet Hand the Ball, Handboll Väst, Handbollslandslaget, VM-bolaget, GotEvent och Lidl. 

Så går dett till även före match

Syftet är skapa rörelseglädje och inspirera 7-12 åringar att börja spela handboll – och ha kul. Barnen har bjudits in av Hand the Ball-föreningar, dvs handbollsföreningar som valt att arbeta med konceptet. 

Dagen bestod av stationer där barnen fick lära sig hur de förbereder sig i omklädningsrummet, hur de äter inför en landskamp, hur de möter media och hur de springer in på planen till häftig musik – och förstås; hur de spelar handboll enligt Hand the Balls modell med matcher på VM-golvet.

Mitt i detta står en av våra bästa handbollsspelare genom tiderna: Ljubomir Vranjes, 164 landskamper och 451 mål, med bland annat VM-guld 1999 och OS-silver 2000 på sin CV – numera sportdirektör för den tyska storklubben Flensburg-Handewitt.

- Det fanns inte när jag var liten och började spela handboll, att få komma in och spela i Scandinavium. Jag började spela handboll med en tennisboll med hockeymål på asfalten hemma i Kortedala, säger legendaren till Radio P4 Göteborgs reporter Hasse Andersson.

Viktigt att ha kul i sitt lag

Vranjes betonade vikten av glädje – även på elitnivå.

- När jag var med i landslaget hade vi väldigt, väldigt roligt tillsammans. Det var bland annat därför det gick så bra för oss. Ni har väl också roligt tillsammans, frågade han barnen under en ”presskonferens” där barnen fick ställa frågor till den tidigare landslagsstjärnan, som tog plats på podiet inför grupperna, som ansvarig ttillsammans med Jennie Linnéll som driver Hand the Ball på Handbollförbundet och ansvarade för aktiviteten. 

Hon torkade svetten ur pannan och konstaterade med ett leende på läpparna:

- Superkul att få möjlighet att låta fem Hand the Ball-föreningar komma hit med sina barn. Ett lyckat arrangemang där alla inblandade inklusive barnen skötte sig exemplariskt. Vi hoppas att barnen som deltog kände VM-atmosfären i Scandinavium och fick en häftig upplevelse.. 

Madeleine Lind är projektansvarig för Lidl Sveriges VM-satsning och sponsorskap.

- Som partner till Handbollslandslaget och VM När det extra kul att ge barnen detta unika tillfälle att få känna sig som en landslagsspelare för en dag – en dag där vi förenar rörelse och kamratskap, och även pratar vikten av bra kost. 

Thomas Björn

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.