Loppet som har blivit en klassiker

80 000 löpare då – och de flesta är sugna på att få göra det igen – att springa Broloppet, från Köpenhamn till Malmö. Men den här gången är det bara förunnat  40.000 löpare, flera får intestå på startlinjen den 15 juni 2025. Øresundsbron firar 25 år med ett nytt Brolopp och anmälan till loppet öppnar den 1 februari kl. 12.00. 

Broloppet 2025 blir en unik upplevelse och En folkfest på båda sidorna av sundet där vi firar vår gemenskap, säger Linus Eriksson, vd på Øresundsbron.  Det sker mot bakgrund att åtskilliga trodde att det inte skulle bi en repris på premiären

Företaget Øresundsbron samarbetar med en idrottsförening på var sida om sundet för att säkerställa att loppet genomförs på ett bra och proffsigt sätt. Utvalda är MAI (Malmö Allmänna Idrottsförening) och Sparta Atletik & Løb i Köpenhamn.  De får dela på överskottet från arrangemanget.

Just denna dag återstår exakt 500 dagar till Broloppet så nu öppnar anmälan. Arrangörsföreningarna är redan i full gång med planeringen.

-Det är ett enormt intresse för Broloppet och vi får redan många förfrågningar,  säger MAI:s ordförande Mats Svensson och fortsätter: ”Vi arbetar sedan länge tätt tillsammans med Øresundsbron och Sparta för att detta ska bli en fantastisk och unik löpfest på alla sätt. Vi förväntar oss ett stort tryck när platserna släpps.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.