Gruskungen klar för Båstad

Rafael Nadal har gett klartecken! Han kommer till Båstad och ska medverka i Nordea Open i sommar. På torsdagen kom klartecknet från den spanska tenniskungen.  Båstad-generalen Christer Hult är lyrisk:

-Det härär väldigt stort förstås En av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open! Vi har sedan många år en bra relation och en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, berättar Christer Hult.

Räkna med att här blir fullt till absolut sista Plats när Rafael Nadal kliver in på banan.

- Både i sportslig betydelse och för marknadsföringen av turneringen och bygden är Nadals klartecken av ofantlig beydelse.

Var här senast 2005

Den tidigare världsettan har inte mindre än 22 Grand Slam-titlar, 92 ATP-titlar, två OS-guld och en Davis Cup-buckla hemma i prisskåpet. Senast Rafael Nadal gästade Båstad var 2003, 2004 och kom även 2005 då han toga hem titeln när han finalbesegrade tjecken Tomas Berdych.

Rafael missar sommarens Wimbledon. Det stod klart sedan det spanska tennisförbundet har parat ihop honom  med Carlos Alcaraz, 21, för att spela dubbel i sommar-OS. Där blir det det spel  på Roland Garros först medan tennisturneringen i Båstad börjar den 27 juli.

Hult fortsätter: ”När jag fick reda på att Rafa inte skulle spela Wimbledon, att han planerade att spela OS, såg jag en möjlighet och tog åter kontakt med hans manager. Det tog bara en vecka av telefonsamtal och diskussioner innan vi kom fram till att både han och hela hans team ser fram emot att komma tillbaka till Båstad.”

Rafael Nadal säger i en skriftlig kommentar: ”Jag är glad över att kunna spela i Båstad i sommar där jag vann en av mina första ATP-titlar. Jag har fina minnen därifrån och ser verkligen fram emot att komma tillbaka och få spela inför de svenska fansen.”

Nadal tilldelas ett wildcard och kommer att vara oseedad, vilket innebär att han spelar sin första match redan måndag eller tisdag den 15-16 juli.

"Vi räknar med ytterligare ökad efterfrågan på biljetter för att se världsstjärnan", konstaterar Hult i ett försök till stillsam kommentar.

Biljettförsäljningen är redan rekordstor. I slutet av februari hade det sålts lika många biljetter som i mitten av maj förra året. 

Sponsorer gjorde besöket möjligt

Enligt Christer Hult innebär Rafael Nadals deltagande ett betydelsefullt lyft både för turneringen och Båstad som destination.

- Fastighetsbolaget, Båstadtennis och hotell AB, som är tävlingens ägare, sätter stort värde på att få hit spanjoren och har i allra högsta grad bidragit till att göra detta möjligt. Dessutom har sponsorer och privatpersoner med stort hjärta för tennis också bidragit till för att göra Nadals besök möjligt.

"På grund av det starka startfältet och att en av de största tennisstjärnorna genom tiderna spelar Nordea Open, kommer Båstad att få stor exponering och uppmärksamhet globalt. 

- Det  bliren fantastisk tennisfest i sommar," avslutar Hult.

Utöver Sverige, där Nordea Open sänder 8-21 juli på TV4 Play, TV4 Tennis och TV4 Sportkanalen, kommer bilder  från Nordea Open i fler än 90 länder med uppskattningsvis 40-50 miljoner tittare.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.