Marcus Allbäck kan andas ut

Marcus Allbäck är struken som misstänkt i muthärvan. Åklagaren bedömer att fotbollslandslagets spelaransvarige inte kan lastas för vad hans far Stefan Allbäck misstänks ha gjort.

Det var i somras som Marcus Allbäck plötsligt delgavs misstanke om medhjälp till grov trolöshet mot huvudman för arbeten på hans villa utförda av Stefan Allbäcks firma, byggmästare och tillika Marcus pappa.

En jobbig period

Åklagaren påstod att fakturor hade gått till till Idrotts- och föreningsförvaltningen. Marcus Allbäck tillbakavisade alla anklagelser från första stund och förstod inte alls varför han blev inblandad i brottsutredningen.

- Det är klart att det känns bra att det är över. Det har varit en väldigt jobbig period givetvis, säger Marcus Allbäck till TT.

- Det har påverkat mig och hela min familj. Det har varit så pass jobbigt att jag inte unnar min värsta fiende det, så kan man summera det.

Människors uppfattning

Han påpekar hur omgivningen har reagerat:

- Det jobbiga har varit att människor har trott att jag har gjort någonting. Det har varit jäkligt trist och på det sättet är det väldigt, väldigt skönt att det är över nu.

Pappa Stefan Allbäck undkommer inte åtal. Ett slutförhör ska leda till en stämningsansökan och sedan vill åklagaren lämna in en begäran om förtur för att få igång en rättegång så snabbt som möjligt.

Grov bestickning och grovt bedrägeri

Misstanken om grov bestickning och grovt bedrägeri i flera fall kvarstår. Tjänstemän inom Göteborg Idrotts- och föreningsförvaltningen ska ha gjort privata affärer med Stefan Allbäck och sedan har  samma tjänstemän godkänt fakturor på flera miljoner.

Stefan Allbäck nekar till alla anklagelser.

Marcus Allbäck blir inte anklagad utan alla brottsmisstankar avvisas nu av åklagaren. Foto: Andreas Hillergren

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

-Må den leva för evigt!

Det utbrister Niklas Niva Sjökvist, ordförande i Leksand Superstar, angående idrottens omdiskuterade 51 procentsregel, som garanterar att föreningens medlemmar har det avgörande ägandet och inflytande över föreningens verksamhet. 

Ett av förra säsongens sensationslag i SHL, Leksands IF, hade vid sitt årsmöte i veckan  att ta ställning till fem motioner vars inriktning var att stärka föreningsdemokratin och öka medlemmarnas inflytande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.