Nu satsar Therese på nästa karriär

Sjövillan Motion öppnade 2005 i Hammarby Sjöstad och har sedan dess jobbat aktivt med träningsverksamhet och personlig träning. Nu kliver förra alpinstjärnan Therese Borssén, boende i Hammarby Sjöstad, in som delägare i verksamheten.
Hon kan varenda alpin skidort I Europa efter sina år i den ambulerande utförsåkarecirkusen. Men nu lägger Therese Borssén skidor och stavar på axeln, nej, hyllan. Foto: Pontus Lundahl, Scanpix
Annons


Tillsammans med huvudägaren Maria Meckbach nysatsar gymmet inför våren 2013.

- Therese och jag jobbar bra ihop och vi har samma syn på träning och hälsa, säger Maria Meckbach, grundare och ägare till Sjövillan Motion.

Tjejerna bakom företaget

- Med hennes alpina bakgrund och min simhoppar-bakgrund kompletterar vi varandra på ett bra sätt. Därför kan vi erbjuda kunderna alltifrån löpträning ute till kom-igång-träningen inomhus

Therese Borssén är idag 28 år gammal och har under sin karriär hunnit med att delta i två OS, fyra VM och hon har över 120 starter i världscupen. Sex gånger har hon kommit på pallen och har en världscup vinst från Semmering 2006. Hon har som bäst varit rankad fyra i världen i slalom.

Therese Borssén avslutade sin alpina karriär med Ski Funtastic i Sälen och börjar sedan läsa på PT-skolan. Samtidigt börjar hon jobba på gymmet.

Nu ska de expandera

- Jag ser fram emot att hjälpa andra människor med deras träning oavsett ambitionsnivå. Jag har själv spenderat flera tusen timmar på gym och jobbat med de bästa fystränarna i Sverige under större delen av min karriär, säger Therese Borssén.

- Det känns bra att ha i bagaget nu när jag kliver in i företaget.

Hon har gått in som delägare i verksamheten och avsikten är att expandera via flera spännande träningskoncept, bl a boxningsträningen med Jörgen Kruth, flerfaldiga världsmästaren i kampsport.

En ledsen Therese Borssén efter att ha kört omkull i Val d'Isere 2009. Efter 120 starter i Världscupen har hon tagit beslutet att lägga av. Foto: Alessandro Trovati, Scanpix

Fakta

Therese Borssén

Utförsåkare
Född: 1984 i Rättvik
Familj: Gift med triathleten Jojje Borssén
Karriär:  Hon tog sin första världscupseger 29 december 2006, dessförinnan hade hon tre pallplatser i världscupen, den första kom i Maribor, Slovenien.
OS- meriter:
2010 Vancouver: 21:a slalom
2006 Turin: 8:a slalom
VM-meriter:
2007: 7:a slalom, 33:a storslalom
2005: 5:a slalom, 32:a storslalom
Världscupen   
2010: 23:a totalt slalomcupen
2009: 11:a totalt slalomcupen (1 st 3:e plats)
2008: 6:a totalt slalomcupen (1 st 2:a plats, 6 st topp-10)
2007: 4:a totalt slalomcupen (6 st topp-10)
2006: 7:a totalt slalomcupen (1 st seger, 3 st 3:e platser, 7 st topp-10)

IFK Göteborgs 2020 var året med ideliga varningar om ett kraftigt minus i ekonomin. Nu när bokslutet står det klart att spelarförsäljningar blev klubbens räddning.

Den vägen kom det in 22 miljoner.  De pengarna och ett statligt stöd om 18,2 miljoner höll IFK uppe.

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.