Niclas får vd-jobbet hos JLT

Niclas Andersson, en gång skrivande journalist, sedan vd vid Kanal 75 och 14 år hos ATG, ska i fortsättning leda Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström, i deras företag JTL.
Niclas Andersson lämnade Kanal 75 och ATG i höstas och har nu rekryterats av JTL med bl a Lasse Granqvist.

 

JLT grundades 2010, av just Granqvist-Åström-Fjellström och är idag ett samspelt lag som utvecklar och producerar rörligt innehåll för olika digitala plattformar. Största kunden är C More, till vilka JLT levererar sportinnehåll i form av SHL i ishockey och Allsvenskan, La Liga och Ligue1 i fotboll, samt elitserien i speedway.

Skribent och vd

- Niclas har starkt driv och väldokumenterad kompetens inom sport och journalistik vilket passar väl in på såväl befintliga uppdrag som kommande utmaningar, säger Mikael Viotti, styrelseordförande.

- Med ett brett nätverk och värdefull kunskap från beställarsidan kommer Niclas addera viktig erfarenhet som kommer bli en tillgång för både oss och våra kunder.

Niclas Andersson, 49, har ett förflutet som sportkrönikör i bl a Expressen, vd för Kanal75 och med 14 år i ATG:s koncernledning med fokus på media och försäljning. Idrottens Affärers läsare känner också igen Niclas Andersson som en mycket duktig skribent.

20 anställda

- Min och JLT:s ambition är att fortsätta engagera sportälskare. JLT vet verkligen hur man fångar ett ögonblick och gör det till ett minne, säger Niclas Andersson.

- Vi har några av Sveriges mest kända, mest populära och allra skickligaste tv-sportprofiler i spetsen för bolaget. Men där bakom finns också en ytterst kompetent organisation med 20 proffs inom sina respektive områden.

Företagets tidigare vd Michael Fors har bett att få sluta pga privata skäl och har varit delaktig i att ta fram den nya vd-lösningen.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Årets deltagare i Mästarnas mästare är alla vana vid att stå på vinnarplats. Det blir en säsong där alla gör sitt allra yttersta, och lite till, för att erövra titeln eftersom det är förutsägbart att kampen blir hård. Fler vinnarskallar än kanske någonsin är rekryterade till  Mästarnas mästare 2023. Eller vad sägs om  Anja Pärson, Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Rickard Nordstrand, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman. Räkna med tuffa strider om den åtråvärda bucklan.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.