Niclas får vd-jobbet hos JLT

Niclas Andersson, en gång skrivande journalist, sedan vd vid Kanal 75 och 14 år hos ATG, ska i fortsättning leda Lasse Granqvist, Tommy Åström och Jens Fjellström, i deras företag JTL.
Niclas Andersson lämnade Kanal 75 och ATG i höstas och har nu rekryterats av JTL med bl a Lasse Granqvist.

 

JLT grundades 2010, av just Granqvist-Åström-Fjellström och är idag ett samspelt lag som utvecklar och producerar rörligt innehåll för olika digitala plattformar. Största kunden är C More, till vilka JLT levererar sportinnehåll i form av SHL i ishockey och Allsvenskan, La Liga och Ligue1 i fotboll, samt elitserien i speedway.

Skribent och vd

- Niclas har starkt driv och väldokumenterad kompetens inom sport och journalistik vilket passar väl in på såväl befintliga uppdrag som kommande utmaningar, säger Mikael Viotti, styrelseordförande.

- Med ett brett nätverk och värdefull kunskap från beställarsidan kommer Niclas addera viktig erfarenhet som kommer bli en tillgång för både oss och våra kunder.

Niclas Andersson, 49, har ett förflutet som sportkrönikör i bl a Expressen, vd för Kanal75 och med 14 år i ATG:s koncernledning med fokus på media och försäljning. Idrottens Affärers läsare känner också igen Niclas Andersson som en mycket duktig skribent.

20 anställda

- Min och JLT:s ambition är att fortsätta engagera sportälskare. JLT vet verkligen hur man fångar ett ögonblick och gör det till ett minne, säger Niclas Andersson.

- Vi har några av Sveriges mest kända, mest populära och allra skickligaste tv-sportprofiler i spetsen för bolaget. Men där bakom finns också en ytterst kompetent organisation med 20 proffs inom sina respektive områden.

Företagets tidigare vd Michael Fors har bett att få sluta pga privata skäl och har varit delaktig i att ta fram den nya vd-lösningen.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.