Rekordkontrakt för damfotbollspelare

Den norska fotbollsstjärnan Ada Hegerberg har skrivit ett 10-årskontrakt med Nike som ger henne 10 miljoner.

Hon blir ett av deras kvinnliga ansikten utåt i världen i likhet med bland andra tennisstjärnorna Serena Williams och Naomi Osaka, skriver den norska tidningen Verdens Gang.

Norskan har de senaste åren bojkottat det norska landslaget men glänser i klubblaget Lyon. I januari drog hon av korsbandet men kunde nyligen börja träna med boll efter operationen.

-   Avtalet känns som en fin symbol för det jag uppnått i karriären så här långt. 10 miljoner är mycket pengar för en kvinnlig fotbollsspelare men i jämförelse med Serena Williams ligger hon långt efter. Williams fick 500 miljoner när hon skrev sitt första kontrakt med Nike 2004. Kontraktet var på fem år. För att inte tala om Christiano Ronaldo som har livstidskontrakt med Nike värt 10 miljarder.

Ada Hegerberg är sedan tidigare världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelaren med sina knappt 4,2 miljoner kronor om året efter att ha skrivit nytt kontrakt med Lyon.. Trots det tjänar norskan 0,3 procent av vad världens bäst betalda manliga fotbollsspelare, Lionel Messi, gör

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.