Northugs TV-program redan inspelat

Programserien är redan inspelat så Petter Northugs senaste äventyr påverkar inte sändningen. Men lagom som TV4 presenterar den nya upplagan av ”Sverige mot Norge”, så inträffar skandalen i Norge. 

Här är deltagarna nya ”Sverige mot Norge”
Annons

Hemma hos Petter Northug hittade norsk polis kokain efter att skidlegendaren stoppats av polisen när han körde i 167 km/tim på 110-väg. 

”Jag har gjort ett stort misstag. Polisen hittade en mindre mängd narkotika i mitt hem, det rör sig om kokain”, skrev Northug själv på digitala medier.

Två så olika programledare

Nu inträffar den märkliga situationen att renlevnadsmänniskan Gunde Svan tillsamman med denne Northug är prgramledare för ”Sverige mot Norge”.

Det är två profiler i stark kontrast

I höst, med start den 11 september har tv-programmet "Sverige mot Norge" premiär. Med  Petter Northug och Gunde Svan i förgrunden, men efter norrmannens eskapader är det sannolikt att  han i en redigerad version får en  nedtonad roll som programledare.

Programmet spelades in tidigare i somras i norska Rjukan och ligger klart att sändas. 

Båda mediehusen tar avstånd från Northugs handlingar och ser allvarligt på det inträffade. Men programmet ska ändå sändas som planerat.

Däremot kan Northug räkna med att några sponsorer är mindre vänligt inställda i fortsättningern.

Har gjort avbön

Det räcker inte med hans avbön.

”Jag har gjort ett stort misstag”, skriver Northug på Instagram.

”Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit.” 

Skandalen kommmer att kosta honom pengar

De egna företagen som bl a tillverkar kläder och sportglasögon får besvärligt.

Det norska cykelteamet Uno-X har meddelat att de bryter samarbetet med Northug. Hos norska skidförbundet finns en tveksamhet och hos Red Bull diskuteras  framtidens umgänge. 

Glansen från 13 VM-guld och 2 OS-guld flagnar snabbt.

Nu står 34-åringen misstänkt för tre brott, fortkörning, drograttfylla och narkotikainnehav.

Frida mot Björgen

Frida Karlsson mot Marit Bjørgen är tänkt som ett slagnummer i nya serien..

- Jag såg programmet förra säsongen och det såg så häftigt ut. Att få utmana sig själv fysiskt tillsammans med ett sådant här gäng kan inte bli annat än bra, säger  Frida.  

å vann det norska laget med Therese Johaug och Petter Northug i spetsen.    

Svenska deltagare i år är Frida Karlsson, Teodor Peterson, Emil Jönsson Haag och Anna Jönsson Haag och de möter Norge med åttafaldiga OS-guldmedaljören Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby, Tarjei Bø och Ingrid Landmark Tandrevold. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nästan 130 miljoner kronor kommer nu i coronastöd till knappt 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund  

Det är gott nog och skänker tröst för januari och februari, men fortfarande saknas besked från regeringen om mars

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Trots att Sveriges kvinnliga idrottare gång på gång visar framgångsrika resultat så är forskningen på området kvinnors träning starkt eftersatt i förhållande till hur mycket forskning som bedrivs på mäns idrottande. Nu vill SOK förstärka resurserna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.