Northugs TV-program redan inspelat

Programserien är redan inspelat så Petter Northugs senaste äventyr påverkar inte sändningen. Men lagom som TV4 presenterar den nya upplagan av ”Sverige mot Norge”, så inträffar skandalen i Norge. 

Här är deltagarna nya ”Sverige mot Norge”

Hemma hos Petter Northug hittade norsk polis kokain efter att skidlegendaren stoppats av polisen när han körde i 167 km/tim på 110-väg. 

”Jag har gjort ett stort misstag. Polisen hittade en mindre mängd narkotika i mitt hem, det rör sig om kokain”, skrev Northug själv på digitala medier.

Två så olika programledare

Nu inträffar den märkliga situationen att renlevnadsmänniskan Gunde Svan tillsamman med denne Northug är prgramledare för ”Sverige mot Norge”.

Det är två profiler i stark kontrast

I höst, med start den 11 september har tv-programmet "Sverige mot Norge" premiär. Med  Petter Northug och Gunde Svan i förgrunden, men efter norrmannens eskapader är det sannolikt att  han i en redigerad version får en  nedtonad roll som programledare.

Programmet spelades in tidigare i somras i norska Rjukan och ligger klart att sändas. 

Båda mediehusen tar avstånd från Northugs handlingar och ser allvarligt på det inträffade. Men programmet ska ändå sändas som planerat.

Däremot kan Northug räkna med att några sponsorer är mindre vänligt inställda i fortsättningern.

Har gjort avbön

Det räcker inte med hans avbön.

”Jag har gjort ett stort misstag”, skriver Northug på Instagram.

”Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit.” 

Skandalen kommmer att kosta honom pengar

De egna företagen som bl a tillverkar kläder och sportglasögon får besvärligt.

Det norska cykelteamet Uno-X har meddelat att de bryter samarbetet med Northug. Hos norska skidförbundet finns en tveksamhet och hos Red Bull diskuteras  framtidens umgänge. 

Glansen från 13 VM-guld och 2 OS-guld flagnar snabbt.

Nu står 34-åringen misstänkt för tre brott, fortkörning, drograttfylla och narkotikainnehav.

Frida mot Björgen

Frida Karlsson mot Marit Bjørgen är tänkt som ett slagnummer i nya serien..

- Jag såg programmet förra säsongen och det såg så häftigt ut. Att få utmana sig själv fysiskt tillsammans med ett sådant här gäng kan inte bli annat än bra, säger  Frida.  

å vann det norska laget med Therese Johaug och Petter Northug i spetsen.    

Svenska deltagare i år är Frida Karlsson, Teodor Peterson, Emil Jönsson Haag och Anna Jönsson Haag och de möter Norge med åttafaldiga OS-guldmedaljören Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby, Tarjei Bø och Ingrid Landmark Tandrevold. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.