Northugs TV-program redan inspelat

Programserien är redan inspelat så Petter Northugs senaste äventyr påverkar inte sändningen. Men lagom som TV4 presenterar den nya upplagan av ”Sverige mot Norge”, så inträffar skandalen i Norge. 

Här är deltagarna nya ”Sverige mot Norge”

Hemma hos Petter Northug hittade norsk polis kokain efter att skidlegendaren stoppats av polisen när han körde i 167 km/tim på 110-väg. 

”Jag har gjort ett stort misstag. Polisen hittade en mindre mängd narkotika i mitt hem, det rör sig om kokain”, skrev Northug själv på digitala medier.

Två så olika programledare

Nu inträffar den märkliga situationen att renlevnadsmänniskan Gunde Svan tillsamman med denne Northug är prgramledare för ”Sverige mot Norge”.

Det är två profiler i stark kontrast

I höst, med start den 11 september har tv-programmet "Sverige mot Norge" premiär. Med  Petter Northug och Gunde Svan i förgrunden, men efter norrmannens eskapader är det sannolikt att  han i en redigerad version får en  nedtonad roll som programledare.

Programmet spelades in tidigare i somras i norska Rjukan och ligger klart att sändas. 

Båda mediehusen tar avstånd från Northugs handlingar och ser allvarligt på det inträffade. Men programmet ska ändå sändas som planerat.

Däremot kan Northug räkna med att några sponsorer är mindre vänligt inställda i fortsättningern.

Har gjort avbön

Det räcker inte med hans avbön.

”Jag har gjort ett stort misstag”, skriver Northug på Instagram.

”Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit.” 

Skandalen kommmer att kosta honom pengar

De egna företagen som bl a tillverkar kläder och sportglasögon får besvärligt.

Det norska cykelteamet Uno-X har meddelat att de bryter samarbetet med Northug. Hos norska skidförbundet finns en tveksamhet och hos Red Bull diskuteras  framtidens umgänge. 

Glansen från 13 VM-guld och 2 OS-guld flagnar snabbt.

Nu står 34-åringen misstänkt för tre brott, fortkörning, drograttfylla och narkotikainnehav.

Frida mot Björgen

Frida Karlsson mot Marit Bjørgen är tänkt som ett slagnummer i nya serien..

- Jag såg programmet förra säsongen och det såg så häftigt ut. Att få utmana sig själv fysiskt tillsammans med ett sådant här gäng kan inte bli annat än bra, säger  Frida.  

å vann det norska laget med Therese Johaug och Petter Northug i spetsen.    

Svenska deltagare i år är Frida Karlsson, Teodor Peterson, Emil Jönsson Haag och Anna Jönsson Haag och de möter Norge med åttafaldiga OS-guldmedaljören Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby, Tarjei Bø och Ingrid Landmark Tandrevold. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Aldrig någonsin har en svensk idrottstrupp med damer backats upp så massivt och till priset av så många miljoner. EM-slutspelet för damer innebär en jättesatsning från Svenska Fotbollförbundet och innebär en upptrappning till rekordnivåer. Men målet är också att erövra ett EM-guld och nå mångmiljonutdelning från Uefa.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.