Northugs TV-program redan inspelat

Programserien är redan inspelat så Petter Northugs senaste äventyr påverkar inte sändningen. Men lagom som TV4 presenterar den nya upplagan av ”Sverige mot Norge”, så inträffar skandalen i Norge. 

Här är deltagarna nya ”Sverige mot Norge”

Hemma hos Petter Northug hittade norsk polis kokain efter att skidlegendaren stoppats av polisen när han körde i 167 km/tim på 110-väg. 

”Jag har gjort ett stort misstag. Polisen hittade en mindre mängd narkotika i mitt hem, det rör sig om kokain”, skrev Northug själv på digitala medier.

Två så olika programledare

Nu inträffar den märkliga situationen att renlevnadsmänniskan Gunde Svan tillsamman med denne Northug är prgramledare för ”Sverige mot Norge”.

Det är två profiler i stark kontrast

I höst, med start den 11 september har tv-programmet "Sverige mot Norge" premiär. Med  Petter Northug och Gunde Svan i förgrunden, men efter norrmannens eskapader är det sannolikt att  han i en redigerad version får en  nedtonad roll som programledare.

Programmet spelades in tidigare i somras i norska Rjukan och ligger klart att sändas. 

Båda mediehusen tar avstånd från Northugs handlingar och ser allvarligt på det inträffade. Men programmet ska ändå sändas som planerat.

Däremot kan Northug räkna med att några sponsorer är mindre vänligt inställda i fortsättningern.

Har gjort avbön

Det räcker inte med hans avbön.

”Jag har gjort ett stort misstag”, skriver Northug på Instagram.

”Jag är förtvivlad och rädd för vad framtiden kommer att föra med sig. Jag är otroligt ledsen för alla som jag nu har svikit.” 

Skandalen kommmer att kosta honom pengar

De egna företagen som bl a tillverkar kläder och sportglasögon får besvärligt.

Det norska cykelteamet Uno-X har meddelat att de bryter samarbetet med Northug. Hos norska skidförbundet finns en tveksamhet och hos Red Bull diskuteras  framtidens umgänge. 

Glansen från 13 VM-guld och 2 OS-guld flagnar snabbt.

Nu står 34-åringen misstänkt för tre brott, fortkörning, drograttfylla och narkotikainnehav.

Frida mot Björgen

Frida Karlsson mot Marit Bjørgen är tänkt som ett slagnummer i nya serien..

- Jag såg programmet förra säsongen och det såg så häftigt ut. Att få utmana sig själv fysiskt tillsammans med ett sådant här gäng kan inte bli annat än bra, säger  Frida.  

å vann det norska laget med Therese Johaug och Petter Northug i spetsen.    

Svenska deltagare i år är Frida Karlsson, Teodor Peterson, Emil Jönsson Haag och Anna Jönsson Haag och de möter Norge med åttafaldiga OS-guldmedaljören Marit Bjørgen, Martin Johnsrud Sundby, Tarjei Bø och Ingrid Landmark Tandrevold. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inom orienteringen talas redan om att tronföljden är säkrad efter Tove Alexandersson. 20-åria Hanna Lundberg är en utmärkt kopia  - lika strålande av självförtroende och förväntan, därtill lika segerrik! Nu börjar också sponsorerna att visa intresse.  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.