Fuskdomaren avstängd i 15 månader

Den allsvenska fotbollsdomaren som misstänks ha spelat på fotbollsmatcher för miljontals kronor har stängts av i 15 månader av Svenska fotbollförbundets disciplinkommitté. Domaren är huvudperson i en bedrägerirättegång vid Göteborgs tingsrätt.

Disciplinnämnden skriver på Förbundets hemsida att ”domaren ingått drygt 80 stycken vad på matcher i samma tävling, allsvenskan, för en totalt sett betydande insats”. Domaren, som även dömt internationellt, har genom bulvaner spelat på Oddset under flera år. Han har varit avstängd av flera bolag att spela själv. 

I disciplinnämndens beslut konstateras att domaren inte ska ha spelat på någon av de egna matcherna han dömt. Enligt Aftonbladet ska han genom en bulvan spelat på en allsvensk match han dömde 2017.

Kvinna satsade åt domaren

 AB skriver också att en kvinna, åtalad för penningtvättbrott, satsat pengar på olika bettingajter flera gånger för domarens räkning. Domaren är även misstänkt för att ha lurat människor, som han har haft en relation med, på stora belopp.

Expressen har tidigare berättat om domarens grova romansbedrägerier där bland andra en kvinnlig domarekollega blivit utsatt. Domaren är också misstänkt för att ha lurat en antal småföretagare på pengar genom att hjälpa dem med telefonabonnemang. Rättegången i Göteborg pågår till den 22 december.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.