Han fick idéer och bekostade allt själv

Plötsligt är Rättvik att räkna med i bandy.IFK är uppe i elitserien och i bygden pratas det inte längre bara hockey. Leksand ligger bara två mil bort och får nu konkurrens om intresset.

En man hyllas extra i Rättvik och han har nu fått retroaktiv belöning. Conny Gesar,54, har utsetts till Årets Ledare i svensk bandy! Det var han som satte bollen i rullning. Han fick för sig redan 2008 att orten borde ha en bandyhall. Inte nog med det, han finansierade bygget och nu bygger han en hall till.

Här ärRättviks blivande multihall som ska ligga i anslutning. Två jättebyggen på orten, båda privat finansierade

Conny Gesar  fick idén att  bygga i anslutning till bandyarenan och tanken är att den nya byggnaden ska rymma en bollhall som också kan användas för konserter, nya omklädningsrum, restaurang och gym.

Totalt beräknar Rättvik Arena AB med att nybygget ska kosta 85 – 90 miljoner. Företaget står för den investeringen

Bygger också multihall

Conny Gesar,54,hyllas, förstås i Rättvik och har nu fått retroaktiv belöning. Hanhar utsetts till Årets Ledare i svensk bandy! Det var han som satte bollen i rullning. Han fick för sig redan 2008 att orten borde ha en bandyhall. Inte nog med det, han finansierade bygget.

Det är unikt att en person uppfyller alla rollerna - som arenabyggare, sponsor och dessutom påtar sig ett mångårigt ledarskap.

Rättvik Arena, invigdes 2009 av Rättviks störste bandyspelare genom tiderna, Einar Tätting då 86 år gammal, men det var också ett monument över Conny Gesar.

En entreprenör av sällsynt slag. Han startade och ägde ihop med Christian Haupth, Sveriges största Internetspelbolag. Deras vänskap började med studier till civilingenjörer i Linköping.

Från Malta till Rättvik

Gesar återvände till bygden där det en gång började. Resan har gått via kontor och jobb i London, ofta på Malta där bolag är registrerat, verksamhet i 25 länder och 200 anställda

- Det var rätt många som tappade hakan när Conny Gesar föreslog att det skulle byggas en bandyhall i Rättvik, berättar Stefan Pherson, som har varit tränare i  22 år i följd.

-När upphandlingen av hallen gjordes, typ inköp av limträbalkarna, märktes det tydligt hur Connys egenskaper som affärsman kom fram. Varje krona var viktig.

Hallen öppnade drömmarna

-Han har inte Rättviks vräkigaste villa eller skrytigaste bil, nej, Connyhar så långt ifrån ett krösusbeteende man kan komma, fortsätter Stefan. 

Klubben har en stolt historia med 17 säsonger i högsta serien, senast säsongen 1950/51

Men utan inomhushallen hade IFK Rättviks comeback i bandyns elitserie, , varit en overklig dröm. Den ungdomliga given med mycket träning och bra ledarskap på många nivåer har möjliggjort resan från div 1 till bandyns finrum. 

När förbundskaptenerna för de yngre landslagen har tagit ut sina träningstrupper, ibland preliminära VM-trupper, finns det ocksåflera tjejer och killar med från dalaklubben

Stora bandyorter en gång som Forsbacka, Hälleforsnäs, Lesjöfors och Slottsbron har inte kommit tillbaka - de har sakat en framgångsrik hemvändare. 

Men Conny Gesar, släppte inte greppet om IFK Rättvik och sin hembygd  

Curt Einarsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.