Dubbla VM-finaler i TV i natt

Mycket är synnerligen speciellt med Truls Möregårdh. Han spelar, blott 19 år, och agerar så fräckt och är segerviss i matcherna oavsett om det är en äldre och mera rutinerade motståndare. Truls går på full offensiv och visar noll respekt. Räkna med samma agerande i Nattens TV-sända VM-final i Houston.

Fullt ös så fort minsta chans uppstår - det är Truls Möregårdhs spelstil. Dt kan räcka så långt som till Världsmästartitel i natt

Och han använder -pingisvärldens mest avvikande slagträ.  I takt med framgångarna i VM-turneringen växer nyfikenheten, men hemlightsmakeriet är kompakt runt hans svensktillverkade sexkantiga racket

Det här killen tycks född till en världsstjärna i pingis. Han är snabb, både i tanke och fötter, han har reflexerna och inte minst mod i överflöd.

Stark uppbackning

Och han har uppbackningen. Från familjen i synnerhet. När han var 12 år beslutade familjen för att flytta till Eslöv för att stötta Truls i pingissatsningen

några år senare blev han bekant med miljardären Torsten Jansson. Han gillar Truls väldigt mycket och gör åtskilligt för att han ska må bra. Torsten Jansson, koncernchef och vd för New Wave Group, med 2 200 anställda är pingisentusiast och har själv varit aktiv spelare. Numera har han planer på att bygga en pingishall men padelbanor i Kosta. Vid bygget ska det också bli nya bostäder.

Inte nog med det, Torsten Jansson står bakom ett elitserielag med Truls som stjärnan. Brodern Malte är drivande här.

Men pingisstjärnan klarar sig bra även på egen hand. Som 17-åring flyttade han ensam till Japan och blev proffs på heltid.

Redan när Truls var 10 år vann han sitt första Euro Mini Champs (officiella EM för 11-åringar) och året därpå erövrade han guldet.

Stigas främsta varmärke

Bättre reklampelare kan ju inte ledningen i Stiga önska. Företaget som har återtagit positionen som marknadsledande, från att ha blivit passerat av uppstickaren Banda som Bengt Bandstigen skapade på 60-talet och blev större än Stiga. Men via en fusion 1984 är det Stiga som gäller igen. 

När Truls i natt har chans att bli världsmästare är det 50 år sedan som Stellan Bengtsson vann VM i Nagoya. Till de glansfulla stunderna i svensk pingishistoria hör också och J O Waldners höjdpunkter. Han vann VM både 1989 och 1997.

Thomas Ejderhov

Fakta

Så sänds nattens VM-finaler i SVT

20:40 SVT24/SVT Play: Final dubbel herrar

01:55 SVT1/SVT Play: Final singel herrar

Kommentatorer: Chris Härenstam och Jan-Ove Waldner

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inom orienteringen talas redan om att tronföljden är säkrad efter Tove Alexandersson. 20-åria Hanna Lundberg är en utmärkt kopia  - lika strålande av självförtroende och förväntan, därtill lika segerrik! Nu börjar också sponsorerna att visa intresse.  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.