Dubbla VM-finaler i TV i natt

Mycket är synnerligen speciellt med Truls Möregårdh. Han spelar, blott 19 år, och agerar så fräckt och är segerviss i matcherna oavsett om det är en äldre och mera rutinerade motståndare. Truls går på full offensiv och visar noll respekt. Räkna med samma agerande i Nattens TV-sända VM-final i Houston.

Fullt ös så fort minsta chans uppstår - det är Truls Möregårdhs spelstil. Dt kan räcka så långt som till Världsmästartitel i natt

Och han använder -pingisvärldens mest avvikande slagträ.  I takt med framgångarna i VM-turneringen växer nyfikenheten, men hemlightsmakeriet är kompakt runt hans svensktillverkade sexkantiga racket

Det här killen tycks född till en världsstjärna i pingis. Han är snabb, både i tanke och fötter, han har reflexerna och inte minst mod i överflöd.

Stark uppbackning

Och han har uppbackningen. Från familjen i synnerhet. När han var 12 år beslutade familjen för att flytta till Eslöv för att stötta Truls i pingissatsningen

några år senare blev han bekant med miljardären Torsten Jansson. Han gillar Truls väldigt mycket och gör åtskilligt för att han ska må bra. Torsten Jansson, koncernchef och vd för New Wave Group, med 2 200 anställda är pingisentusiast och har själv varit aktiv spelare. Numera har han planer på att bygga en pingishall men padelbanor i Kosta. Vid bygget ska det också bli nya bostäder.

Inte nog med det, Torsten Jansson står bakom ett elitserielag med Truls som stjärnan. Brodern Malte är drivande här.

Men pingisstjärnan klarar sig bra även på egen hand. Som 17-åring flyttade han ensam till Japan och blev proffs på heltid.

Redan när Truls var 10 år vann han sitt första Euro Mini Champs (officiella EM för 11-åringar) och året därpå erövrade han guldet.

Stigas främsta varmärke

Bättre reklampelare kan ju inte ledningen i Stiga önska. Företaget som har återtagit positionen som marknadsledande, från att ha blivit passerat av uppstickaren Banda som Bengt Bandstigen skapade på 60-talet och blev större än Stiga. Men via en fusion 1984 är det Stiga som gäller igen. 

När Truls i natt har chans att bli världsmästare är det 50 år sedan som Stellan Bengtsson vann VM i Nagoya. Till de glansfulla stunderna i svensk pingishistoria hör också och J O Waldners höjdpunkter. Han vann VM både 1989 och 1997.

Thomas Ejderhov

Fakta

Så sänds nattens VM-finaler i SVT

20:40 SVT24/SVT Play: Final dubbel herrar

01:55 SVT1/SVT Play: Final singel herrar

Kommentatorer: Chris Härenstam och Jan-Ove Waldner

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

På onsdagen avslöjades att den presskonferens som SOK, RF och Parasporten har kallat till på eftermiddagen i Stockholm handlar om att Sverige har intresse av att ansöka om att få OS 2030.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.