Dubbla VM-finaler i TV i natt

Mycket är synnerligen speciellt med Truls Möregårdh. Han spelar, blott 19 år, och agerar så fräckt och är segerviss i matcherna oavsett om det är en äldre och mera rutinerade motståndare. Truls går på full offensiv och visar noll respekt. Räkna med samma agerande i Nattens TV-sända VM-final i Houston.

Fullt ös så fort minsta chans uppstår - det är Truls Möregårdhs spelstil. Dt kan räcka så långt som till Världsmästartitel i natt

Och han använder -pingisvärldens mest avvikande slagträ.  I takt med framgångarna i VM-turneringen växer nyfikenheten, men hemlightsmakeriet är kompakt runt hans svensktillverkade sexkantiga racket

Det här killen tycks född till en världsstjärna i pingis. Han är snabb, både i tanke och fötter, han har reflexerna och inte minst mod i överflöd.

Stark uppbackning

Och han har uppbackningen. Från familjen i synnerhet. När han var 12 år beslutade familjen för att flytta till Eslöv för att stötta Truls i pingissatsningen

några år senare blev han bekant med miljardären Torsten Jansson. Han gillar Truls väldigt mycket och gör åtskilligt för att han ska må bra. Torsten Jansson, koncernchef och vd för New Wave Group, med 2 200 anställda är pingisentusiast och har själv varit aktiv spelare. Numera har han planer på att bygga en pingishall men padelbanor i Kosta. Vid bygget ska det också bli nya bostäder.

Inte nog med det, Torsten Jansson står bakom ett elitserielag med Truls som stjärnan. Brodern Malte är drivande här.

Men pingisstjärnan klarar sig bra även på egen hand. Som 17-åring flyttade han ensam till Japan och blev proffs på heltid.

Redan när Truls var 10 år vann han sitt första Euro Mini Champs (officiella EM för 11-åringar) och året därpå erövrade han guldet.

Stigas främsta varmärke

Bättre reklampelare kan ju inte ledningen i Stiga önska. Företaget som har återtagit positionen som marknadsledande, från att ha blivit passerat av uppstickaren Banda som Bengt Bandstigen skapade på 60-talet och blev större än Stiga. Men via en fusion 1984 är det Stiga som gäller igen. 

När Truls i natt har chans att bli världsmästare är det 50 år sedan som Stellan Bengtsson vann VM i Nagoya. Till de glansfulla stunderna i svensk pingishistoria hör också och J O Waldners höjdpunkter. Han vann VM både 1989 och 1997.

Thomas Ejderhov

Fakta

Så sänds nattens VM-finaler i SVT

20:40 SVT24/SVT Play: Final dubbel herrar

01:55 SVT1/SVT Play: Final singel herrar

Kommentatorer: Chris Härenstam och Jan-Ove Waldner

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Elithockey: Ishockeyns mästarlag, koncernen Färjestad,  med den ideella föreningen, fastighetsbolag och eventbolag närmar sig 200-miljoner strecket i omsättning, eller för att vara exakt 190 577 miljoner kronor.

 Samtidigt växer det egna kapitalet till 130 miljoner från 114 miljoner föregående säsong. Årets resultat var succékantat, 10:e SM-guldet och plus 12 miljoner.

Idrotts-Sverige förändras. Vissa sporter ökar i antal utövare, värre är att flera tappar medlemmar. Dessutom förfaller många idrottsplatser och hallar, ett stort antal är i bedrövligt skick.

Men det finns också ett nytt idrotts-Sverige. Som i Sjötorp, samhället vid Vänern där Göta kanal börjar eller slutar.

Elless idrottsförening är modellen för framtiden.

 

I dag startar vår artikelserie om anläggningar

Svensk Elitfotboll blir en av de första enskilda aktörerna från Idrotten att vilja synas i bruset och mediapådraget under Almedalsveckan.  SEF ska tillsammans med elitfotbollens huvudpartner, Unibet, genomföra två seminarier. Ämnena är ”Hur kan idrott och spelbolag jobba ansvarsfullt tillsammans” respektive ”hur ska matchfixning bekämpas”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nära 7 miljoner kronor utlovas till de klubbar som kvalar till internationellt gruppspel

Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. 

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.