Ärofyllt uppdrag för Henrik

I oktober 2023 fokuseras golfvärldens intresse till Marco Simone-banan i Rom. Då spelas Ryder Cup. I centrum för all uppmärksamhet står en svensk, 45.årige Henrik Stenson som på tisdagen presenterades som kapten för  det europeiska laget.

Henrik Stenson med den åtråvärda Ryder Cup-pokalen

Han har spelat Ryder Cup fem gånger, debuterade 2006, och var vice kapten i den senaste upplagan. Han har meriter nog.

Just det som Guy Kinnings, chefen för det Europeiska Ryder Cup-laget betonade bär han avslöjade att Henrik var den utvalde.

Henrik valdes av en panel bestående av fem personer, bl a de tre senaste Ryder Cup-kaptenerna – Pádraig Harrington, Thomas Bjørn och Darren Clarke – samt Keith Pelley, vd för Europatouren, och David Howell, ordförande för Europatourens tävlingskommitté.

”Ryder Cup är golf, och sport, när den är som bäst. Jag fick gåshud varje gång jag tog på mig Europa-tröjan som spelare, och nu kommer det att bli ännu större i rollen som kapten”, säger Henrik i ett uttalande.

Guy Kinnings framhöll:

”Henrik har alla egenskaper för att vara en jättebra kapten. Han har ett otroligt imponerande golf-cv som majorvinnare, bäst i Europa två gånger och vinnare av Fedex Cup (PGA-slutspelet), och han har spelat Ryder Cup fem gånger”.

En ärlig Henrik erkände:

”När jag började min professionella golfkarriär var det bortom min vildaste fantasi att jag en dag skulle följa legendarer som Seve Ballesteros och få bli Ryder Cup-kapten. Med den här dagen visar att drömmar faktiskt ibland slår in”, säger Stenson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Friidrottsförbundet och ideella Folkspel växlar upp sitt samarbete.

– Att våra föreningar genom åren tjänat över 269 miljoner på att sälja Folkspels produkter talar väl för sig självt om hur viktig Folkspel är som partner till oss, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet. 

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Dramatiken uteblev när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 57, år valdes till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet efter avgående Karl Erik Nilsson

Under punkt 11, vid 12.30-tiden, kunde mötesordföranden Anders Ygeman (s) redovisa delegaternas röster; 143 röster för Reinfeldt mot 110 för Lars-Christer Olsson, tidigare ordförande för SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.