Ärofyllt uppdrag för Henrik

I oktober 2023 fokuseras golfvärldens intresse till Marco Simone-banan i Rom. Då spelas Ryder Cup. I centrum för all uppmärksamhet står en svensk, 45.årige Henrik Stenson som på tisdagen presenterades som kapten för  det europeiska laget.

Henrik Stenson med den åtråvärda Ryder Cup-pokalen

Han har spelat Ryder Cup fem gånger, debuterade 2006, och var vice kapten i den senaste upplagan. Han har meriter nog.

Just det som Guy Kinnings, chefen för det Europeiska Ryder Cup-laget betonade bär han avslöjade att Henrik var den utvalde.

Henrik valdes av en panel bestående av fem personer, bl a de tre senaste Ryder Cup-kaptenerna – Pádraig Harrington, Thomas Bjørn och Darren Clarke – samt Keith Pelley, vd för Europatouren, och David Howell, ordförande för Europatourens tävlingskommitté.

”Ryder Cup är golf, och sport, när den är som bäst. Jag fick gåshud varje gång jag tog på mig Europa-tröjan som spelare, och nu kommer det att bli ännu större i rollen som kapten”, säger Henrik i ett uttalande.

Guy Kinnings framhöll:

”Henrik har alla egenskaper för att vara en jättebra kapten. Han har ett otroligt imponerande golf-cv som majorvinnare, bäst i Europa två gånger och vinnare av Fedex Cup (PGA-slutspelet), och han har spelat Ryder Cup fem gånger”.

En ärlig Henrik erkände:

”När jag började min professionella golfkarriär var det bortom min vildaste fantasi att jag en dag skulle följa legendarer som Seve Ballesteros och få bli Ryder Cup-kapten. Med den här dagen visar att drömmar faktiskt ibland slår in”, säger Stenson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.