Ärofyllt uppdrag för Henrik

I oktober 2023 fokuseras golfvärldens intresse till Marco Simone-banan i Rom. Då spelas Ryder Cup. I centrum för all uppmärksamhet står en svensk, 45.årige Henrik Stenson som på tisdagen presenterades som kapten för  det europeiska laget.

Henrik Stenson med den åtråvärda Ryder Cup-pokalen

Han har spelat Ryder Cup fem gånger, debuterade 2006, och var vice kapten i den senaste upplagan. Han har meriter nog.

Just det som Guy Kinnings, chefen för det Europeiska Ryder Cup-laget betonade bär han avslöjade att Henrik var den utvalde.

Henrik valdes av en panel bestående av fem personer, bl a de tre senaste Ryder Cup-kaptenerna – Pádraig Harrington, Thomas Bjørn och Darren Clarke – samt Keith Pelley, vd för Europatouren, och David Howell, ordförande för Europatourens tävlingskommitté.

”Ryder Cup är golf, och sport, när den är som bäst. Jag fick gåshud varje gång jag tog på mig Europa-tröjan som spelare, och nu kommer det att bli ännu större i rollen som kapten”, säger Henrik i ett uttalande.

Guy Kinnings framhöll:

”Henrik har alla egenskaper för att vara en jättebra kapten. Han har ett otroligt imponerande golf-cv som majorvinnare, bäst i Europa två gånger och vinnare av Fedex Cup (PGA-slutspelet), och han har spelat Ryder Cup fem gånger”.

En ärlig Henrik erkände:

”När jag började min professionella golfkarriär var det bortom min vildaste fantasi att jag en dag skulle följa legendarer som Seve Ballesteros och få bli Ryder Cup-kapten. Med den här dagen visar att drömmar faktiskt ibland slår in”, säger Stenson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.