I hennes bolag finns 41 miljoner

Den något blyga tjejen från Tärendö. Okänd för de flesta, ändå tog hon tre guldmedaljer på junior-VM 2006 och 2007. I dag är hon en erfaren kvinna som tar sitt livs beslut. Hon lägger av med det hon älskar, att åka skidor.

Hon gör det som en mycket förmögen person. Hon har 41 miljoner i tillgångar i sitt eget aktiebolag.

Så hyllad, så omtyckt, men nu lämnar hon sin passion, att vara en skidåkare

Sedan där klättringen i backen och segern i Tour de Ski har hon funnits i alla skidälskares hjärtan med sitt från början blyga leende.

Hon blev en verklig favorit för åtskilliga svenskar. Och har tjänat på det.

Sponsorerna har stått på kö. Stora bolag med stora plånböcker.

Som LKAB, Craft, Polarbröd, Volkswagen, Vegme och SCA.  Hon har fått förmånliga kontrakt med tillhörande bonusar. Därför har Pengarna har växt på hög. Sedan 2014 har hon aldrig haft lägre omsättning i sitt bolag än 5, 3 miljoner något år, och alltid med hög vinstandel. 

Hon har själv velat vara delaktig i arbetet och alltid haft sista ordet i valet av sponsorer. Hennes ja eller nej har avgjort om anbuden var rätt eller fel.

Hon har haft sin bestämda uppfattning, minns bara hur hon vägrade ställa upp för Skidförbundets reklam för ett spelbolag för några år sedan. 

I många år hade hon Keith Karlsson Astor som agent, men det avtalet sa hon upp 2017och sedan dess har hon lutat sig mot Olle Håkansson.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Friidrottsförbundet och ideella Folkspel växlar upp sitt samarbete.

– Att våra föreningar genom åren tjänat över 269 miljoner på att sälja Folkspels produkter talar väl för sig självt om hur viktig Folkspel är som partner till oss, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet. 

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Dramatiken uteblev när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 57, år valdes till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet efter avgående Karl Erik Nilsson

Under punkt 11, vid 12.30-tiden, kunde mötesordföranden Anders Ygeman (s) redovisa delegaternas röster; 143 röster för Reinfeldt mot 110 för Lars-Christer Olsson, tidigare ordförande för SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.