I hennes bolag finns 41 miljoner

Den något blyga tjejen från Tärendö. Okänd för de flesta, ändå tog hon tre guldmedaljer på junior-VM 2006 och 2007. I dag är hon en erfaren kvinna som tar sitt livs beslut. Hon lägger av med det hon älskar, att åka skidor.

Hon gör det som en mycket förmögen person. Hon har 41 miljoner i tillgångar i sitt eget aktiebolag.

Så hyllad, så omtyckt, men nu lämnar hon sin passion, att vara en skidåkare

Sedan där klättringen i backen och segern i Tour de Ski har hon funnits i alla skidälskares hjärtan med sitt från början blyga leende.

Hon blev en verklig favorit för åtskilliga svenskar. Och har tjänat på det.

Sponsorerna har stått på kö. Stora bolag med stora plånböcker.

Som LKAB, Craft, Polarbröd, Volkswagen, Vegme och SCA.  Hon har fått förmånliga kontrakt med tillhörande bonusar. Därför har Pengarna har växt på hög. Sedan 2014 har hon aldrig haft lägre omsättning i sitt bolag än 5, 3 miljoner något år, och alltid med hög vinstandel. 

Hon har själv velat vara delaktig i arbetet och alltid haft sista ordet i valet av sponsorer. Hennes ja eller nej har avgjort om anbuden var rätt eller fel.

Hon har haft sin bestämda uppfattning, minns bara hur hon vägrade ställa upp för Skidförbundets reklam för ett spelbolag för några år sedan. 

I många år hade hon Keith Karlsson Astor som agent, men det avtalet sa hon upp 2017och sedan dess har hon lutat sig mot Olle Håkansson.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.