I hennes bolag finns 41 miljoner

Den något blyga tjejen från Tärendö. Okänd för de flesta, ändå tog hon tre guldmedaljer på junior-VM 2006 och 2007. I dag är hon en erfaren kvinna som tar sitt livs beslut. Hon lägger av med det hon älskar, att åka skidor.

Hon gör det som en mycket förmögen person. Hon har 41 miljoner i tillgångar i sitt eget aktiebolag.

Så hyllad, så omtyckt, men nu lämnar hon sin passion, att vara en skidåkare

Sedan där klättringen i backen och segern i Tour de Ski har hon funnits i alla skidälskares hjärtan med sitt från början blyga leende.

Hon blev en verklig favorit för åtskilliga svenskar. Och har tjänat på det.

Sponsorerna har stått på kö. Stora bolag med stora plånböcker.

Som LKAB, Craft, Polarbröd, Volkswagen, Vegme och SCA.  Hon har fått förmånliga kontrakt med tillhörande bonusar. Därför har Pengarna har växt på hög. Sedan 2014 har hon aldrig haft lägre omsättning i sitt bolag än 5, 3 miljoner något år, och alltid med hög vinstandel. 

Hon har själv velat vara delaktig i arbetet och alltid haft sista ordet i valet av sponsorer. Hennes ja eller nej har avgjort om anbuden var rätt eller fel.

Hon har haft sin bestämda uppfattning, minns bara hur hon vägrade ställa upp för Skidförbundets reklam för ett spelbolag för några år sedan. 

I många år hade hon Keith Karlsson Astor som agent, men det avtalet sa hon upp 2017och sedan dess har hon lutat sig mot Olle Håkansson.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.