"Skicka hem de ryska stjärnorna!"

Nog vore det väl ändå märkligt om inte den ryska allmänheten  undrar vad som pågår. Å andra sidan - nu framkommer att Alexander Ovetjkin gillar Vladimir Putin så pass att han tog initiativ till fancluben ”PutinTeam”.

Washington Capitals ryske lagkapten och skytte, Alexander Ovetjkin, har blivit hotad

Till att börja med valde Aleksandr Ovetjkin att vara tyst inför media. Men nu har han brutit tystnaden – och vädjar plötsligt om vapenvila.

– Snälla, inget mer krig, säger han till The Athletic.

Det vore ändå märkligt om inte den ryska allmänheten börjar undra vad som pågår när rapporterna ökar om vad som sker.

NHL avbryter allt samarbete med rysk hockey, den sport som åtskilliga tusen ryssar gillar mest av allt.

Samtidigt har ligaledningen lovat extra hjälp till sina klubbar för att skydda de ryska hockeystjärnorna i NHL, där flera har blivit hotade.

Inget mera ryskt samarbete

Efter Internationella Ishockeyförbundets (IIHF)beslut att stoppa Ryssland från både junior-VM och hockey-VM i år meddelade NHL att alla gemensamma projekt med rysk hockey inte slutförs.Och gemensamma affärsprojekt i Ryssland är uteslutna. 

– Alla planer på aktiviteter på rysk mark för framtida matcher och turneringar med NHL:s deltagande är inte tänkbara längre, heter det i pressmeddelandet.

Kruxet är att många ryska NHL-spelare finns runt om i Nordamerika och i takt med nyhetsrapporteringen från Ukraina har många blivit hotade.

förre NHL-stjärnan Dominik Hasek föreslog till och med att NHL skulle stoppa de ryska spelarna i ligan tills vidare och sedan skicka hem dem.

Hasek varnade

Tidigare vägrade storstjärnan Aleksandr Ovetjkin att prata med media om situationen mellan Ryssland och Ukraina. 

Nu bryter han tystnaden – och vädjar till vapenvila.

men nu avslöjas också att just Ovetjkin var med om att starta "Team Putin" 2017 för att stötta presidenten. På Instagram har Ovetjkin även en bild på honom och Putin som profilbild. 

– Allt han säger om ryska attacker är lögner och ursäkter, säger Hasek om Ovetjkin till SVT.

– Att han inte är intresserad av politik är en lögn. Till och med ett barn vet vad ett krig är. Allt han säger om ryska attacker är lögner och ursäkter. .

Petukhov  gav stöd

En annan som kritiseras hårt är den ryske skidprofilen och VM-guldmedaljören Aleksej Petukhov som öppet harstöttat den ryska invasionen av Ukraina. 

 Men nu reagerar  den norske skidlegendaren Thomas Alsgaard merd vrede.

”Om man inte har modet att säga emot sina ledare kan man åtminstone hålla käften, för helvete”, skrev Alsgaard  på Instagram enligt norska Nettavisen.

Petukhov skriver på Instagram:”I åtta år har det pågått militära operationer i Ukraina. Alla såg hur situationen runt Donetsk och Luhansk eskalerade och hur resten av världen blundade för det, hur Europas statsöverhuvuden reagerade och hur inhumant ukrainska myndigheter agerade. Som ett resultat av det kände Ryssland att de måste skydda ryssarna. Alla ser hur vår militär jobbar, på det mest respektfulla sätt gentemot de lokala invånarna, men också mot soldater som har kapitulerat. Det enda målet med operationen är att förstöra militära byggnader. Vad skulle hända om Ryssland inte stod upp för det ryska folket?”.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.