van der Poel blir fjällambassadör

Nu har idrottsatletenNils van der Poel tagit ett beslut inför framtiden. Han antar ett erbjudande från fjällturismbolaget Skistar. 

 Den flerfaldiga OS-guldmedaljören och idrottspersonligheten blir ambassadör och medlem i SkiStars fjällandslag. Dessutom ska han bidra till affärs- och konceptutvecklingen inom SkiStars sommarsatsning Sports & Adventures samt klädmärket EQPE.

- Som skridskoåkare tillbringade jag stora delar av försäsongen på en av SkiStars anläggningar för högkvalitativ träning. Det var en perfekt träningsmiljö under vårvintern och sommaren, , säger Nils van der Poel..

 - Det var dessutom ett perfekt ställe att berika vilodagarna på. Därför känns det så häftigt att få vara med och utveckla den miljön ytterligare. Det här ser jag fram emot.

Vid sidan av ambassadörsuppdraget ska Nils även arbeta med affärs- och konceptutveckling kring SkiStar Sports & Adventures och klädmärket EQPE, delta i utvecklingen av olika camps och events samt föreläsa i olika sammanhang för SkiStars olika målgrupper.

 

Sedan sommaren 2021 satsar SkiStar stort på året-runt-verksamhet. Förutom kärnprodukten alpin skidåkning vintertid så erbjuderSports & Adventures en aktiv sommarsemester för hela familjen med allt från liftburen vandring, trail- och downhill-cykling till klätterparker och camps för barn och unga. 

Sommarens stora nyhet är SkiStar Olympic Youth Camp där SkiStar Sälen presenterar Sveriges första camp inom hållbart idrottande i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. SkiStar Olympic Youth Camp erbjuder inspirerande träning med kompisar i åldern 11-14 år och olympier, där Nils van der Poel blir först ut som ledare. Fokus ligger på hållbart idrottande, mental hälsa och rörelseglädje tillsammans, oavsett vilken idrott du vanligtvis utövar.

- Vi är väldigt glada att Nils valt att samarbeta med och hos oss på SkiStar. Han är en stor idrottspersonlighet som har starka värderingar kopplat till idrott och hälsa och det ska bli lärorikt för oss att få ta del av Nils kompetens och värdefulla idéer säger Stefan Sjöstrand, vd på SkiStar AB.

- Tillsammans kan vi vidareutveckla vår roll som den ledande semesterarrangören för Skandinavien och fortsätta att skapa minnesvärda fjällupplevelser för våra gäster.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.