van der Poel blir fjällambassadör

Nu har idrottsatletenNils van der Poel tagit ett beslut inför framtiden. Han antar ett erbjudande från fjällturismbolaget Skistar. 

 Den flerfaldiga OS-guldmedaljören och idrottspersonligheten blir ambassadör och medlem i SkiStars fjällandslag. Dessutom ska han bidra till affärs- och konceptutvecklingen inom SkiStars sommarsatsning Sports & Adventures samt klädmärket EQPE.

- Som skridskoåkare tillbringade jag stora delar av försäsongen på en av SkiStars anläggningar för högkvalitativ träning. Det var en perfekt träningsmiljö under vårvintern och sommaren, , säger Nils van der Poel..

 - Det var dessutom ett perfekt ställe att berika vilodagarna på. Därför känns det så häftigt att få vara med och utveckla den miljön ytterligare. Det här ser jag fram emot.

Vid sidan av ambassadörsuppdraget ska Nils även arbeta med affärs- och konceptutveckling kring SkiStar Sports & Adventures och klädmärket EQPE, delta i utvecklingen av olika camps och events samt föreläsa i olika sammanhang för SkiStars olika målgrupper.

 

Sedan sommaren 2021 satsar SkiStar stort på året-runt-verksamhet. Förutom kärnprodukten alpin skidåkning vintertid så erbjuderSports & Adventures en aktiv sommarsemester för hela familjen med allt från liftburen vandring, trail- och downhill-cykling till klätterparker och camps för barn och unga. 

Sommarens stora nyhet är SkiStar Olympic Youth Camp där SkiStar Sälen presenterar Sveriges första camp inom hållbart idrottande i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. SkiStar Olympic Youth Camp erbjuder inspirerande träning med kompisar i åldern 11-14 år och olympier, där Nils van der Poel blir först ut som ledare. Fokus ligger på hållbart idrottande, mental hälsa och rörelseglädje tillsammans, oavsett vilken idrott du vanligtvis utövar.

- Vi är väldigt glada att Nils valt att samarbeta med och hos oss på SkiStar. Han är en stor idrottspersonlighet som har starka värderingar kopplat till idrott och hälsa och det ska bli lärorikt för oss att få ta del av Nils kompetens och värdefulla idéer säger Stefan Sjöstrand, vd på SkiStar AB.

- Tillsammans kan vi vidareutveckla vår roll som den ledande semesterarrangören för Skandinavien och fortsätta att skapa minnesvärda fjällupplevelser för våra gäster.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.