Vann 1 miljard vardera - inget är kvar

Det är grabbarna som uppnådde drömmen, men förlorade allt. Världsstjärnor som tjänade en miljard, men förlorade allt.

Tennisstjärnan  Boris Beckers karriär slutar med mågmiljonskulder och kvar återstår bara ett bankkonto på 60 000 kr. Nu tvingas 54-åringen tillbringa 2,5 år i fängelse.

 Golfstjärnan Phil Mickelson, 51 år, avslöjas som spelmissbrukare och att ha spelat bort motsvarande 400 miljoner kronor mellan 2010 och 2014.

Boris Becker, hans många dåliga affärer tömde miljardkontot

2014 anklagades Mickelson för insiderhandel på börsen, och efter en utredning fann amerikanska myndigheter stora spelförförluster, cirka 400 miljoner kronor.

Han hade också en iögonfallande livsstil med privatjet och personlig kock. 2017 sade caddien Jim Mackay upp sig, sedan Mickelson låg efter med löneutbetalningar på flera miljoner kronor. 

Ansträngd ekonomi kan också förklara Mickelsons oväntade flirt med en ny Saudiarabisk tour som planeras starta i sommar. Mickelson har fått hård kritik för sina uttalanden och tvingades ta en time out från golfen.

Det är ovisst om Mickelson kommer till spel i kommande major-tävling, PGA Championships,  start 19 maj, där han är titelförsvarare.

Första tävling i den nya touren äger rum utanför London med start den 9 juni.

För svensk publik blev Mickelson ett välkänt namn efter duellen med Henrik Stenson på sista dagen av British Open på Royal Troon 2016.

  Stenson avslutade med 63 slag,  och blev förste skandinav att vinna en major. Mickelson var i ledning inför sista dagen men slutade på andra plats, tre slag efter Stenson. Kampen mellan Stenson och Mickelson är en klassisk kamp i golfvärlden.

Henrik Stenson har också kopplats samman med den nya saudiska touren  med tydliga band till regimen i landet. I mitten av mars intervjuades han av Radiosporten, men tog överraskade inte tydligt avstånd från touren.

Phil Mickelson sex major segrar och är invald i World Golf Hall of Fame.

Boris Beckervar tidigare världsetta i tennis med 49 singeltitlar och sex grand slam-titlar på meritlistan.

Nu väntar fängelset som är Storbritanniens största, en sluten anstalt med över 1 500 fångar och säkerhetsklassat på den högsta nivån.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.