Vann 1 miljard vardera - inget är kvar

Det är grabbarna som uppnådde drömmen, men förlorade allt. Världsstjärnor som tjänade en miljard, men förlorade allt.

Tennisstjärnan  Boris Beckers karriär slutar med mågmiljonskulder och kvar återstår bara ett bankkonto på 60 000 kr. Nu tvingas 54-åringen tillbringa 2,5 år i fängelse.

 Golfstjärnan Phil Mickelson, 51 år, avslöjas som spelmissbrukare och att ha spelat bort motsvarande 400 miljoner kronor mellan 2010 och 2014.

Boris Becker, hans många dåliga affärer tömde miljardkontot

2014 anklagades Mickelson för insiderhandel på börsen, och efter en utredning fann amerikanska myndigheter stora spelförförluster, cirka 400 miljoner kronor.

Han hade också en iögonfallande livsstil med privatjet och personlig kock. 2017 sade caddien Jim Mackay upp sig, sedan Mickelson låg efter med löneutbetalningar på flera miljoner kronor. 

Ansträngd ekonomi kan också förklara Mickelsons oväntade flirt med en ny Saudiarabisk tour som planeras starta i sommar. Mickelson har fått hård kritik för sina uttalanden och tvingades ta en time out från golfen.

Det är ovisst om Mickelson kommer till spel i kommande major-tävling, PGA Championships,  start 19 maj, där han är titelförsvarare.

Första tävling i den nya touren äger rum utanför London med start den 9 juni.

För svensk publik blev Mickelson ett välkänt namn efter duellen med Henrik Stenson på sista dagen av British Open på Royal Troon 2016.

  Stenson avslutade med 63 slag,  och blev förste skandinav att vinna en major. Mickelson var i ledning inför sista dagen men slutade på andra plats, tre slag efter Stenson. Kampen mellan Stenson och Mickelson är en klassisk kamp i golfvärlden.

Henrik Stenson har också kopplats samman med den nya saudiska touren  med tydliga band till regimen i landet. I mitten av mars intervjuades han av Radiosporten, men tog överraskade inte tydligt avstånd från touren.

Phil Mickelson sex major segrar och är invald i World Golf Hall of Fame.

Boris Beckervar tidigare världsetta i tennis med 49 singeltitlar och sex grand slam-titlar på meritlistan.

Nu väntar fängelset som är Storbritanniens största, en sluten anstalt med över 1 500 fångar och säkerhetsklassat på den högsta nivån.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.