Vann 1 miljard vardera - inget är kvar

Det är grabbarna som uppnådde drömmen, men förlorade allt. Världsstjärnor som tjänade en miljard, men förlorade allt.

Tennisstjärnan  Boris Beckers karriär slutar med mågmiljonskulder och kvar återstår bara ett bankkonto på 60 000 kr. Nu tvingas 54-åringen tillbringa 2,5 år i fängelse.

 Golfstjärnan Phil Mickelson, 51 år, avslöjas som spelmissbrukare och att ha spelat bort motsvarande 400 miljoner kronor mellan 2010 och 2014.

Boris Becker, hans många dåliga affärer tömde miljardkontot

2014 anklagades Mickelson för insiderhandel på börsen, och efter en utredning fann amerikanska myndigheter stora spelförförluster, cirka 400 miljoner kronor.

Han hade också en iögonfallande livsstil med privatjet och personlig kock. 2017 sade caddien Jim Mackay upp sig, sedan Mickelson låg efter med löneutbetalningar på flera miljoner kronor. 

Ansträngd ekonomi kan också förklara Mickelsons oväntade flirt med en ny Saudiarabisk tour som planeras starta i sommar. Mickelson har fått hård kritik för sina uttalanden och tvingades ta en time out från golfen.

Det är ovisst om Mickelson kommer till spel i kommande major-tävling, PGA Championships,  start 19 maj, där han är titelförsvarare.

Första tävling i den nya touren äger rum utanför London med start den 9 juni.

För svensk publik blev Mickelson ett välkänt namn efter duellen med Henrik Stenson på sista dagen av British Open på Royal Troon 2016.

  Stenson avslutade med 63 slag,  och blev förste skandinav att vinna en major. Mickelson var i ledning inför sista dagen men slutade på andra plats, tre slag efter Stenson. Kampen mellan Stenson och Mickelson är en klassisk kamp i golfvärlden.

Henrik Stenson har också kopplats samman med den nya saudiska touren  med tydliga band till regimen i landet. I mitten av mars intervjuades han av Radiosporten, men tog överraskade inte tydligt avstånd från touren.

Phil Mickelson sex major segrar och är invald i World Golf Hall of Fame.

Boris Beckervar tidigare världsetta i tennis med 49 singeltitlar och sex grand slam-titlar på meritlistan.

Nu väntar fängelset som är Storbritanniens största, en sluten anstalt med över 1 500 fångar och säkerhetsklassat på den högsta nivån.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.