Vann 1 miljard vardera - inget är kvar

Det är grabbarna som uppnådde drömmen, men förlorade allt. Världsstjärnor som tjänade en miljard, men förlorade allt.

Tennisstjärnan  Boris Beckers karriär slutar med mågmiljonskulder och kvar återstår bara ett bankkonto på 60 000 kr. Nu tvingas 54-åringen tillbringa 2,5 år i fängelse.

 Golfstjärnan Phil Mickelson, 51 år, avslöjas som spelmissbrukare och att ha spelat bort motsvarande 400 miljoner kronor mellan 2010 och 2014.

Boris Becker, hans många dåliga affärer tömde miljardkontot

2014 anklagades Mickelson för insiderhandel på börsen, och efter en utredning fann amerikanska myndigheter stora spelförförluster, cirka 400 miljoner kronor.

Han hade också en iögonfallande livsstil med privatjet och personlig kock. 2017 sade caddien Jim Mackay upp sig, sedan Mickelson låg efter med löneutbetalningar på flera miljoner kronor. 

Ansträngd ekonomi kan också förklara Mickelsons oväntade flirt med en ny Saudiarabisk tour som planeras starta i sommar. Mickelson har fått hård kritik för sina uttalanden och tvingades ta en time out från golfen.

Det är ovisst om Mickelson kommer till spel i kommande major-tävling, PGA Championships,  start 19 maj, där han är titelförsvarare.

Första tävling i den nya touren äger rum utanför London med start den 9 juni.

För svensk publik blev Mickelson ett välkänt namn efter duellen med Henrik Stenson på sista dagen av British Open på Royal Troon 2016.

  Stenson avslutade med 63 slag,  och blev förste skandinav att vinna en major. Mickelson var i ledning inför sista dagen men slutade på andra plats, tre slag efter Stenson. Kampen mellan Stenson och Mickelson är en klassisk kamp i golfvärlden.

Henrik Stenson har också kopplats samman med den nya saudiska touren  med tydliga band till regimen i landet. I mitten av mars intervjuades han av Radiosporten, men tog överraskade inte tydligt avstånd från touren.

Phil Mickelson sex major segrar och är invald i World Golf Hall of Fame.

Boris Beckervar tidigare världsetta i tennis med 49 singeltitlar och sex grand slam-titlar på meritlistan.

Nu väntar fängelset som är Storbritanniens största, en sluten anstalt med över 1 500 fångar och säkerhetsklassat på den högsta nivån.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.