Michel Tornéus ambassadör för Folkspel

För Michel Tornéus  är inga uppgifter främmande., 2021 var han med i Let´s Dance. ,Sedan fick den  förre längdhopparen, fick mycket beröm för insatsen som expertkommentator i SVT vid friidrott-VM. Nu har han fått ett nytt uppdrag. Han blir ambassadör för Folkspel. 

Michel gläds över det nya engagemanget. Foto: Jessica Gow / TT

– Jättekul! Det är ett varumärke jag verkligen gillar och som står för sunda värderingar, säger Michel.

Med start 18 september rullas ett antal reklamfilmer ut. Utvald för huvudrollen är Michel. Den svenska rekordhållaren (8,44) och friidrottsprofilen är ny ambassadör för Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag. 

– Det känns väldigt inspirerande. Jag har samarbetat med Folkspel tidigare och dessutom varit en flitig besökare på Eldsjälsgalan. 

Han avser det uppmärksammade arrangemanget  sedan2008 och som hyllar vardagshjältar och ideella krafter i föreningslivet. 

– Folkspels enorma överskott är häftigt och gör stor skillnad, betonar. Michel 

Sedan starten 1991 har Folkspel betalat ut så ofattbart mycket som 17,5 miljarder kronor till föreningar runt om i Sverige.

Det nya uppdraget innebär att svenskarna får möta Michel Tornéus i olika miljöer där Folkspel verkar och finns.

Anna Johansson, ansvarig på Inhouse-verksamheten på Folkspel framhåller:

– Vi är både glada och väldigt stolta över att  Michel  vill jobba hos oss. 

–  Han har haft en otrolig karriär inom friidrotten och trots att han hoppat på världens största arenor, har han ett engagemang för föreningarnas vardag. 

–  Det är en passion och en övertygelse som vi på Folkspel delar med honom. Med Michel som ny frontperson i vår kommunikation får vi såklart en enorm trovärdighet till vårt budskap. Det ser vi fram emot att ska utveckla framöver.

Anna Johansson fortsätter:

 – Först lanserar vi vår nya reklamfilm samt spottar för radio- och podcasts. Detta markerar också startskottet för Folkspels nya ljudlogo i samarbete med några av branschens allra vassaste aktörer inom produktion, och då tänker jag på Always Frank och regissören Daniel Börjesson, Red Pipe Studios och TMP.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen