Affärsskifte bakom LdB:s nya sponsor

Damidrotten i Malmö har kommersiella förtecken. Därför tillkom LdB FC och som en följd uppstod det jättelika projektet World Village of Women Sports. Nu byter LdB huvudsponsor och Village skiftar vd.
Annons

2006 formades konceptet runt det som blev årets allsvenska guldmedaljörer LdB FC. 2008 skapade och lanserade Mårten Hedlund, tillsammans med sina partners Kent Widding Persson och Dan Olofsson, World Village of Women Sports.

Mårten Hedlund lämnar vd-jobbet

- Min roll som initiativtagare och VD har sedan dess varit att utveckla den konceptuella plattformen runt projektet. När nu föreningen går in i en ny fas där man ska stå på egna ben upphör min roll, säger Mårten Hedlund.

- World Village of Women Sports blir betydligt mer bygg- och fastighetsorienterat, tillägger han.

Mårten Hedlund kvarstår som delägare i bolaget Innerstaden 10:14 Holding AB som äger fastighetsbolaget H-hagen AB och konceptbolaget World Village of Women Sports AB.

Widding-Persson för större roll

Kent Widding Persson tar över som VD i bolaget.

- Det har varit en fantastisk resa som Mårten och jag har gjort tillsammans, dels genom att skapa och bygga upp plattformen, imagen och profileringen.

- Mårten har varit en mycket viktig och avgörande kompanjon under dom här åren.

Cederroth ny huvudsponsor

Samtidigt säljer Kent Widding Perssons bolag, Hartford, varumärket LDB till Cederroth och i uppgörelsen ingår ett skifte av sponsorverksamheten för LDB FC Malmö.

- Cederroth tar över sponsoravtalet till 2013, berättar Kent Widding Persson som var drivande då LDB gick in i föreningen 2007.

Namnbytet och sponsorintäkterna gav damfotbollen ett efterlängtat lyft och ledde till det SM-guld som klubben har erövrat i år.

Kent Widding Persson har kvar sitt engagemang, intygar han.

- Mitt engagemang för damfotboll och annan damidrott finns kvar, säger han.

Tror inte på försämringar

I klubben tror man inte själva skiftet innebär några större skillnader:

- Vi bär samma namn, varumärket är detsamma och avtalet är med varumärket LDB som nu får en ny ägare, säger Niclas Carlnén i LDB.

Cederroth bir nu ansvarigt för ett sponsoravtal som gäller till och med 2013.

Mitt i bedrövelsen kommer glädjebeskedet – RF och Fotbollförbundet  har lyckats skrapa ihop 35 miljoner kronor som delas ut som stöd  i stöd till de allsvenska lagen, Klubbarna i herrallsvenskan får dela på nästan 27 miljoner och de i damallsvenskan får  knappt 3 miljoner.

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Förhoppningen om färre restriktioner för idrotten finns inte i nuläget - i stället förlängs gällande restriktioner på grund av pandemin till den 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen vilket innebär fortsatt 8 personer vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster Likaså blir det fortsatt stopp för ungdomar att börja idrotta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.