Från superstjärnor till Marstrand

Kobe Bryant, Lionel Messi, Tiger Woods och en svensk segeltävling har något gemensamt. De har samma sponsor.
Kobe Bryant och Lionel Messi är återkommande stjärnor i Turkisk Airlines marknadsföring. De har huvudrollerna i flera filmer lisom Tiger Woods.


Turkish Airlines ska vara det flygbolag som trafikerar flest länder i världen. Det är också en framträdande sponsor internationellt – och i Sverige.

Stena Match Cup Sweden vid Marstrandsön har hamnat i exklusiv samling. Turkish Airlines sponsring gäller allt från den svenska västkusten till USA och Barcelona via superstjärnorna Kobe Bryant och Lionel Messi.

Många storstjärnor

Filmen med Bryant och Messi lanserades i december och kostade bolaget runt 30 miljoner kronor.

Tidigare har det turkiska bolaget haft avtal med Manchester United och Barcelona samt Tiger Woods.

Flygbolaget har utsetts till Europas bästa flygbolag tre år i rad, och uppnådde under 2013 positionen som Sveriges näst mest bokade internationella flygbolag.

I fjol gjorde turkarna för första gången entré i seglingssporten som sponsorer för Stena Match Cup Sweden och nu har bolagets representant i Göteborg gjort upp om ett fortsatt samarbete i två år.

- Vi på Turkish Airlines är väldigt nöjda med resultatet av evenemanget i somras när vi fick visa upp oss för nya kunder och vara en del av ett sportevent i världsklass, säger Mustafa Tanriverdi, General Manager för Turkish Airlines Göteborg.

20-årsjubileum i Marstrand

Stena Match Cup Sweden arrangerades för första gången 1994 och har sedan dess vuxit till att bli en av de mest uppmärksammade regattorna. Tävlingen ingår i världscupen i matchracing för herrar och de täta seglingsduellerna lockar många besökare till Marstrandsön.

- Vi planerar just nu vårt stora 20-årsjubileum och vi kan lova att det blir en stor fest och den bästa upplagan av Stena Match Cup Sweden hittills. Evenemanget kan fortsätta växa tack vare våra sponsorer, säger Jan Torstenson, vd för Brandspot AB som står som arrangör tillsammans med Göteborgs Kungliga Seglarsällskap.

I fjol noterades nytt publikrekord när 118 000 besökare kom till Marstrand under tävlingsveckan och fick se Björn Hansen med besättning försvara sin titel i tävlingen.

Nej  Östersunds fotboll får vänta ytterligare på klartecken för spel i Superettan kommande säsong. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd gjorde på måndagen en bedömning av lagets finansiella situation, men besked dröjer.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

För tionde året i rad stärker Svenska Spel svensk ungdomsidrott när årets pengar från initiativet Gräsroten betalas ut idag. Sedan starten av Gräsroten har drygt en halv miljard kronor betalats ut till ungdomsidrotten.

I år får 8 567 föreningar i 73 idrotter dela på 35 miljoner kronor. Pengarna är öronmärkta att gå direkt till föreningarnas ungdomsverksamhet och det är Svenska Spels kunder som bestämmer hur pengarna fördelas.

Fotbollsåret 2022 går mot sitt slut och ska summeras. Vem ska få Guldbollen? Vem plockar hem Diamantbollen? Och vem gjorde Årets mål? Den 27 december kommer svaren i tv-programmet Fotbollsåret. I under något annorlunda former,. För första gången sker det annorlunda att en tidning sänder kulmen. Sportbladet har köpt rättigheterna via en uppgörelse med Svenska Fotbollsförbund. Annars har TV4 sänt galan de senaste åren. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.