Malmös miljoner bakom värvningen

Kosta vad det kosta vill. Henrik Rydström skulle bara bli MFF:s tränare. Det är uppenbart att MalmöFF:s styrelse hade tagit det beslutet. Efter alla turer med olika tränare de senaste åren var inriktningen klar, nu fick det vara nog”.”Rydström ska vi ha, se till att ordna det”, var direktiven till de operativt ansvariga”

Henrik Rydström var inte ointresserad

- Det finns inget annat i Sverige som känns mer lockande,” deklarerade han tydligt

En mer än bra lön och en sportslig stor utmaning var fakta som hjälpte processen.

Nu flyttar han med familjen från Kalmar till Malmö och han börjar sitt nya jobb den 1 december.

Besvikelsen är  stor i Kalmar. Rydström hade två år kvar på kontraktet som han nu bröt. Det sker samtidigt som förväntan har stigit efter en lyckosam allsvensk säsong där klubben känt begäran efter mer. Rydströms avhopp ville man slippa och det klargjordes tidigt när rykten började spridas runt honom.

Delegationen från MFF insåg också att affären skulle kosta. Kalmar FF hade inga tankar på att släppa honom.

- Vi har gjort allt i vår makt för att behålla honom i föreningen, men det har inte hjälpt, erkände klubbchefen Markus Rosenlund till tidningen Barometern på torsdagen.

– Rydström har valt att bryta kontraktet med två år kvar. Vi som förening känner stor besvikelse över detta. Från föreningen har vi gjort allt i vår makt för att behålla honom i föreningen, men det har inte hjälpt.

- Vi får en ersättning efter förhandling med MFF. Säkert den bästa ersättning som en svensk klubb fått för en tränare inom landet..

Rydströms tränarkarriär intressant.

Efter att ha slutat som allsvensk spelare, 314 allsvenska matcher tog han först hand om Kalmars U19-lag och därpå U21-laget. 2016 fick han förtroendet som assisterande tränare till Peter Swärdh i A-laget.  När Nanne Bergstrand sjukskrevs sommaren 2018 fick Rydström hoppa in och bli huvudtränare. Men han fick inte fortsätta året därpå och värvades då av Sirius. Uppsala gällde i två år innan Kalmar lockade igen. Och nu anses 46-åringen erfaren nog att se till att Malmö FF får tillbaka sin status.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen