Malmös miljoner bakom värvningen

Kosta vad det kosta vill. Henrik Rydström skulle bara bli MFF:s tränare. Det är uppenbart att MalmöFF:s styrelse hade tagit det beslutet. Efter alla turer med olika tränare de senaste åren var inriktningen klar, nu fick det vara nog”.”Rydström ska vi ha, se till att ordna det”, var direktiven till de operativt ansvariga”

Henrik Rydström var inte ointresserad

- Det finns inget annat i Sverige som känns mer lockande,” deklarerade han tydligt

En mer än bra lön och en sportslig stor utmaning var fakta som hjälpte processen.

Nu flyttar han med familjen från Kalmar till Malmö och han börjar sitt nya jobb den 1 december.

Besvikelsen är  stor i Kalmar. Rydström hade två år kvar på kontraktet som han nu bröt. Det sker samtidigt som förväntan har stigit efter en lyckosam allsvensk säsong där klubben känt begäran efter mer. Rydströms avhopp ville man slippa och det klargjordes tidigt när rykten började spridas runt honom.

Delegationen från MFF insåg också att affären skulle kosta. Kalmar FF hade inga tankar på att släppa honom.

- Vi har gjort allt i vår makt för att behålla honom i föreningen, men det har inte hjälpt, erkände klubbchefen Markus Rosenlund till tidningen Barometern på torsdagen.

– Rydström har valt att bryta kontraktet med två år kvar. Vi som förening känner stor besvikelse över detta. Från föreningen har vi gjort allt i vår makt för att behålla honom i föreningen, men det har inte hjälpt.

- Vi får en ersättning efter förhandling med MFF. Säkert den bästa ersättning som en svensk klubb fått för en tränare inom landet..

Rydströms tränarkarriär intressant.

Efter att ha slutat som allsvensk spelare, 314 allsvenska matcher tog han först hand om Kalmars U19-lag och därpå U21-laget. 2016 fick han förtroendet som assisterande tränare till Peter Swärdh i A-laget.  När Nanne Bergstrand sjukskrevs sommaren 2018 fick Rydström hoppa in och bli huvudtränare. Men han fick inte fortsätta året därpå och värvades då av Sirius. Uppsala gällde i två år innan Kalmar lockade igen. Och nu anses 46-åringen erfaren nog att se till att Malmö FF får tillbaka sin status.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.