Malmös miljoner bakom värvningen

Kosta vad det kosta vill. Henrik Rydström skulle bara bli MFF:s tränare. Det är uppenbart att MalmöFF:s styrelse hade tagit det beslutet. Efter alla turer med olika tränare de senaste åren var inriktningen klar, nu fick det vara nog”.”Rydström ska vi ha, se till att ordna det”, var direktiven till de operativt ansvariga”

Henrik Rydström var inte ointresserad

- Det finns inget annat i Sverige som känns mer lockande,” deklarerade han tydligt

En mer än bra lön och en sportslig stor utmaning var fakta som hjälpte processen.

Nu flyttar han med familjen från Kalmar till Malmö och han börjar sitt nya jobb den 1 december.

Besvikelsen är  stor i Kalmar. Rydström hade två år kvar på kontraktet som han nu bröt. Det sker samtidigt som förväntan har stigit efter en lyckosam allsvensk säsong där klubben känt begäran efter mer. Rydströms avhopp ville man slippa och det klargjordes tidigt när rykten började spridas runt honom.

Delegationen från MFF insåg också att affären skulle kosta. Kalmar FF hade inga tankar på att släppa honom.

- Vi har gjort allt i vår makt för att behålla honom i föreningen, men det har inte hjälpt, erkände klubbchefen Markus Rosenlund till tidningen Barometern på torsdagen.

– Rydström har valt att bryta kontraktet med två år kvar. Vi som förening känner stor besvikelse över detta. Från föreningen har vi gjort allt i vår makt för att behålla honom i föreningen, men det har inte hjälpt.

- Vi får en ersättning efter förhandling med MFF. Säkert den bästa ersättning som en svensk klubb fått för en tränare inom landet..

Rydströms tränarkarriär intressant.

Efter att ha slutat som allsvensk spelare, 314 allsvenska matcher tog han först hand om Kalmars U19-lag och därpå U21-laget. 2016 fick han förtroendet som assisterande tränare till Peter Swärdh i A-laget.  När Nanne Bergstrand sjukskrevs sommaren 2018 fick Rydström hoppa in och bli huvudtränare. Men han fick inte fortsätta året därpå och värvades då av Sirius. Uppsala gällde i två år innan Kalmar lockade igen. Och nu anses 46-åringen erfaren nog att se till att Malmö FF får tillbaka sin status.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.