Nu väntar vi på Wikegårds nästa drag

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.
Niklas Wikegårds tillträder som sportchef i Djurgården den 1 maj. Då ska kubben börja rusta, är det tänkt.

Örebro HC har stängt av duon Philp Holm och Mathias Bromé, trots kontrakt. Under säsongen sparkades en tränare, och en klubbdirektör avskedades med omedelbar verkan av styrelsen.

En enda stannar

 Föreningen tvingades backa i en omtalad pensionstvist med åtta spelare och föreningen  krävs av Tillväxtverket för felaktig redovisning av kort tidsstöd under pandemin. Nu pågår en juridisk process med slutligt avgörande i Högsta Förvaltningsdomstolen.
Med TV4 Play avtalet i ryggen, cirka 60 miljoner kronor in på kontot för säsongen 2024-2025, har Patrik Karlkvist, 31 år,  skrivit ett kontrakt över tre år – han bryter därmed kontraktet med IK Oskarshamn, ett avtal över sex år som var värt 300 000 kr i månaden.  Att frågor kan resas kring Örebros organisation tycks spela mindre roll för Karlkvist.
Med IK Oskarshamn tillbaka i Hockeyallsvenskan bryts alla föreningens SHL-kontrakt,  Idrottens Affärer har tidigare berättat att smålänningarna har förlorat 14 spelare. Endast backen Niclas Burström, ur SHL-truppen, har valt att stanna. Han har förlängt sitt avtal till och med 2027,  och har enligt uppgift gått ned i lön från 150 000 i månaden till 100 000 i månaden..
Till den här säsongen återvände backen Oscar Engsund, 30 år, till hemstaden efter sju säsonger i Luleå.  Han utsågs till lagkapten och bedyrade sin kärlek till hemstaden. 
På måndagen presenterades han av HV 71, laget som knockade ut Oskarshamn i ångestkvalet, 4-3 i matcher.  Även Leksands toppback Olle Alsing väljer att  fortsätta sin karriär i HV.
Precis som i Örebro kan stora frågetecken resas kring HV 71, den sportsliga ledningen och organisation. Det har varit svängdörrar till tränarrummet, nu ska Anton Blomqvist, ny från AIK, leda laget,  han saknar helt SHL-rutin och måste ses som en chansning.
  Sportchefen Kent ”Nubben” Norberg som var rejält i blåsväder den här säsongen, fortsätter att spendera miljoner.  Det egna kapitalet uppgick vid bokslutet våren 2023 till 56 miljoner kronor. Arenan, Husqvarna Garden, ägs till 100 procent av HV 71 Fastighets AB, ett helägt dotterbolag till den ideella föreningen HV 71.
Köp – och säljfesten lär fortsätta, bakom kulisserna jobbas intensivt.  Rättighetsavtalen och publikens stora gillande är ekonomiska byggstenar. Redan nu kan fastslås att det publika SHL-rekordet kommer att putsas ytterligare nästa säsong.
Djurgården eller Brynäs, som möts i den  hockey allsvenska finalen, med  start på onsdag, kommer att ersätta Oskarshamn vars publiksnitt var 3 110 den gångna säsongen.
 Ishockeyns mesta mästarlag, 16 respektive 13 SM-guld har aldrig tidigare möts i en direkt avgörande final. Vinnande lag i den bataljen kommer att höja publiksnittet i SHL ytterligare, 6 136 åskådare per match den gångna säsongen.

 Silfverberg tillbaka

Brynäs har sportchefen Johan Alcén redan gjort klart med NHL-proffset Jakob Silfverberg, 33 år, för nästa säsong.  Som 21-åring var han stor guldmakare för Brynäs med avgörande 4-2 mot Skellefteå i det årets SM-final. Han har 12 NHL-säsonger i ryggen, mestadels i Anaheim, och kontraktet med Brynäs gäller oavsett serietillhörighet.
-Det har inte spelat någon roll för mitt beslut. Blir det hockey allsvenskan blir målet att komma tillbaka till SHL,  blir det SHL redan nu är målet att börja staka ut resan mot ett nytt guld. Jag är taggad oavsett, säger Jakob Silfverberg till Sportbladet.
Nu väntar vi bara på TV-experten Niklas Wikegårds första drag. Han tillträder som sportchef i Djurgården den 1 maj.
Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.