Nu upphör hockeykanalen.se

Fotbollskanalen.se med nyheter om såväl svensk som utländsk fotboll är en succé med många besökare. Desto sämre går det för Hockeykanalen.se som hotas av nedläggning

TV4 står bakom båda kanalerna och där pågår diskussionen om hockeykanalen.se och framtiden.

Någon bekräftelse från TV4 har inte kommit, men besökssiffrorna visar på problem. Som mest har Hockeykanalen.se haft 90 000 unika besökare i veckan.

Fotbollskanalen.se är en stor succé för TV4 och sajten slog förra veckan nytt rekord med över en halv miljon unika besökare, skriver resume.se.

Hockeykanalen.se startades i januari 2009 med klara planer på hur man skulle uppnå en stadig utveckling.

TV4 hade rättigheterna till hockeyallsvenskan och via Canal+ skulle det också bli kontinuitet i sändningarna från elitserien och NHL. På det viset såg man från ansvarigt håll hur intresset borde öka och att en framträdande systerkanal till Fotbollskanalen kunde växa.

Men Viasat har köpt det mesta i hockeyväg och nu talar allt för att TV4 lägger ned sajten. Nyligen slutade också redaktionens ansvarige, Jonas Fahlman, vilket ökar spekulationerna om att dagarna är räknade.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Årets deltagare i Mästarnas mästare är alla vana vid att stå på vinnarplats. Det blir en säsong där alla gör sitt allra yttersta, och lite till, för att erövra titeln eftersom det är förutsägbart att kampen blir hård. Fler vinnarskallar än kanske någonsin är rekryterade till  Mästarnas mästare 2023. Eller vad sägs om  Anja Pärson, Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Rickard Nordstrand, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman. Räkna med tuffa strider om den åtråvärda bucklan.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.