Friidrotts-VM på SvT och TV4

Friidrotts-VM sänds ytterligare sex år i SvT – och TV4. Kanalerna är överens och nu bekräftas uppgörelsen av Jan Olsson på SVT.

Närmast på tur står Peking och London, 2015 respektive 2017, och närmast på tur står en förhandling mellan SvT och TV4 iom vem som får ta vad i utbudet. Antingen varsitt VM eller att parterna delar på  konfekten båda gångerna.

Bakgrunden till att kanalerna redan har klart med världsmästerskapen är att Internationella friidrottsförbundet (IAAF) och European Broadcasting Union (EBU) har enats om ett samarbete från 2014 till och med 2017.

IAAF var så illa tvunget. Försöket att sälja VM nationsvis blev misslyckat. TV-exponeringen i Europa minskade markant. I Storbritanien visades inte inne-VM i Doha och tyskarna var länge tveksamma till Daegu-VM.

Nu återgår Internationella Friidrottsförbundet till paketavtal med de europeiska radio- och TV-bolagens samarbetsorganisation EBU om rättigheterna att visa alla VM-tävlingar. Ett fyra-årsavtal gäller 2014-2017.

SvT och TV4 var först att träffa ett avtal med IAAF för 2010-2013 för att sedan gå vidare med EBU.

Paul Hansson (inte verifierad)

fre, 2013-08-02 11:35

1. Fri Idrotts VM

Tyvärr verkar det som att TV 4 kommer att sända från VM i Moskva. Alla dessa Reklamavbrott förstör mycket av sändningarna. Kan ni verkligen inte dra ner dessa reklamsändningar. Har alla dessa reklaminslag någon verkan utöver att tittarna blir irriterade. Dessutom förstår jag inte varför ni måste ha dessa många och långa intervjuer med idrottarna. Det är helt ointressanta för oss tittare. Ta bort eller minska dessa inslag till minimum. Ex. Mari Lehmans långa och ointressanta intervjuer är en direkt "plåga" . Möjligen kan man lyssna några sekunder på svenska idrottare, men mycket kort i så fall. För mig tycks det som att intervjuerna är så viktiga att man missar en del av själva tävlingsmomenten. Det ser man i bland att efter en lång intervju måste man visa ett bandat inslag av vad som hänt under tiden. Dessa enerverande intervjuer tycks bara öka. Jag är säker på att 99 % av tittarna är ointresserade av dessa intervjuer. Vänligen rensa bort intervjuerna till ett litet minimum Det vill säkerligen de flesta tittarna. Hlsn. Paul Hansson

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.