Kanalerna delar på höjdpunkterna

Hans Pekkari och Per Yng känner varandra sedan tiden som skrivande sportjournalister. Numera ansvarar de för varsin sportredaktion i TV-världen och som gamla kompisar har de pratat sig samman - till stor fördel för tittarna.
Dag att putsa av TV-kamerorna - det totala utbudet från TV4 och SVT blir massivt. Foto; Scanpix


TV4 tar friidrotten, SVT ansvarar för skidor.

Så ser der as överenskommelse ut i korthet.

Nått en överenskommelse

SVT och TV4 har gjort en omfördelning av de gemensamma rättigheter som finns inom ramen för EBU.

Samarbetet mellan TV4 och Sveriges Television har aldrig varit så bra och därför har de kunnat fördela ytterligare ett antal evenemang, där TV4 sänder de fem närmaste friidrottsmästerskapen, medan SVT får rättigheterna till bland annat alpina VM, längdskid-VM och skidskytte-VM nästa år.

Vid sidan av friidrottsmästerskapen delar TV4 och SVT på friidrottens Diamond League de närmaste två åren. TV4 fortsätter att sända svenska och internationella GP-tävlingar, samt XL-galan och Stockholm Marathon till och med 2015.

SVT återfår skidåkningen

Det är sedan tidigare klart att SVT sänder längd-VM på hemmaplan i Falun 2015. Det blir också i SVT som tittarna får se skid-VM 2013 och det innebär i sin tur att februari rena blir "VM-månaden" i Sveriges Television med världsmästerskap i skidskytte, alpint och längdskidor.

- Det känns riktigt bra att kunna stärka våra sändningar av vinteridrott ytterligare och kunna erbjuda vår publik tre VM i februari, säger SVT:s sportchef Per Yng.

TV4 blir friidrottskanalen med de fem största mästerskapen under de kommande tre åren, nämligen inomhus-EM nästa år på hemmaplan i Göteborg, därefter är det lag-EM i Gateshead 22-23 juni och friidrotts-VM i Moskva 10-18 augusti 2013, friidrotts-EM i Zürich 5-10 augusti 2014, samt inomhus-EM i Prag 6-8 mars 2015.

- Det innebär mängder av högklassig friidrott de närmaste åren med nya dueller mellan den oefterhärmlige Usain Bolt och arvtagaren Yohan Blake, samt svenska stjärnor som Angelica Bengtsson, Emma Green Tregaro, Moa Hjelmer och Michel Tornéus, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

Fakta

Så här sänds mästerskapen

Världsmästerskap i SVT 2013:
Alpina VM i Schladming, 4–17 februari
Skidskytte-VM i Nové Město, Tjeckien 7–17 februari
Skid-VM i Val di Fiemme, 20 februari–3 mars
 
Friidrottsmästerskap i TV4 2013-14:
Friidrotts-VM i Moskva 10–18 augusti
Friidrotts-EM i Zürich 5–10 augusti
Inomhus-EM i Prag 6–8 mars
 
Friidrottens Diamond League delas av SVT och TV4 de närmaste två åren.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.