Tjejernas världsomsegling blir TV-serie

Strix, ett dotterbolag till MTG Studios, gör en mångmiljonsatsning och ska producera "Den sista stora äventyret". En TV-serie där tittaren ska följa tjejerna ombord på SCA:s båt i Volvo Ocean Race på världshaven.
Soligt och behagligt, TV-inspelning och rätt nicigt - på land. En viss skillnad uppstår när tjejerna ska ut till havs...


I nästa Volvo Ocean Race som startar hösten 2014 medverkar svenska SCA med en båt och i ett tidigt skede tog företaget beslutet att satsa på enbart kvinnor i besättningen. Uttagningarna pågår som bäst och kraven är tuffa på de tjejer som vill vara med. Strix följer allt arbete med sitt team.

"Förverkligar sin dröm"

- Det blir en berättelse om en grupp starka, intressanta kvinnor som förverkligar sin dröm i en mycket maskulin värld. Jag tror att det är en utmaning som varje kvinna i världen kan känna igen, säger Ylva Hultén, exekutiv producent , Strix.

Många av kandidaterna har seglat runt om i världen i tuffa offshorerace, men Volvo Ocean Race har nästan uteslutande under åren haft manliga grupper. Därför är det ett banbrytande beslut hos SCA att enbart tillåta plats för kvinnor.

Besättningen tränas av VOR-veteraner som Magnus Olsson, Brad Jackson, Joca Signorini, Casey Smith och Martin Strömberg.

Extrema förhållanden

- Flickorna i laget är mycket erfarna seglare, med flera OS-medaljer och en otrolig kämpaglöd. Med människor, struktur och resurser har vi skapat de bästa förutsättningarna för att bygga den starkaste kvinnliga besättningen någonsin, säger Magnus Olsson.

TV-serien har titeln "The Last Big Adventure" och Strix vill berätta historien om en grupp av extraordinära kvinnor. Det handlar om att vara kvinna i en mans värld, om val man måste göra till havs under extrema förhållanden, att leva en dröm och inte minst, vara en i en grupp individer som tillsammans ska uthärda alla prövningar.

- Vi har uppnått finansiering till två initiala projekt och vill nu bilda allianser med programföretag i hela världen för att samproducera lokala versioner av serien, säger Jonas Linn Andersen Manfred, VD för internationell försäljning MTG Studios.

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Kommunen ger Växjös föreningar 45 miljoner till energibesparande åtgärder. När Arenastaden tillkom i Växjö för cirka tio år sedan var det en investering på 700 miljoner. Vissa hävdar att med allt kom det upp i miljarden. Med 15 minuters gångväg från centrum finns 14 olika arenor. Kostnaderna hölls nere erftersom föreningarna själva gjorde upphandlingen. Då var det en trendbrott i Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.