Kim Källström i ny huvudroll - i en podd

Den 1 februari släpps Matchen – en podd från Radiosporten i ett nytt format. Varje avsnitt behandlar en enskild fotbollsmatch utvald och berättad av fotbollsstjärnan själv under ledning av Radiosportens expert Richard Henriksson. Varje vecka presenteras våra största fotbollsmatcher genom tiderna med helt nya perspektiv och avslöjanden om spelet bakom kulisserna

Kim Källström berättar om minnen från landslagsåren, bl a tillsammans med målvakten Andreas Isaksson

Först ut är Kim Källström som avslöjar aldrig tidigare presenterade detaljer från matchen mellan Sverige och Nederländerna under EM-kvalet på Råsunda den 11 oktober 2011. Sverige vann med 3-2 och blev därmed klara för EM-slutspelet.

– Det är kul att spela stora matcher, absolut. Men det är mest ångest. Typ, snälla gode gud hoppas vi löser det här. Inte sjutton njuter man så jädra mycket, säger Kim Källström i första avsnittet av podden.

Om relationen till förbundskapten Erik Hamrén, säger Kim Källström:

– Vi startade lite på fel fot jag och Erik. Vissa saker blev svåra att reparera. Det är svårt att tvätta bort en bitter smak.

Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. I kommande program får vi bland annat höra spelare som Robin Quaison berätta om EM-kvalmatchen Sverige-Rumänien 2019 och Magdalena Eriksson om VM-bronsmatchen mellan England-Sverige, 2019.

– I Matchen kommer lyssnaren att få höra unika detaljer direkt från spelaren som var med på plan, säger Richard Henriksson, Radiosportens fotbollsexpert och som även spelat i Allsvenskan tillsammans med Kim Källström.

Ett nytt avsnitt av Matchen släpps varje måndag i Sveriges Radio-appen.

Läs mer på: 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.