Skidlandslaget öppnar för TV-kamerorna

Bäst när det gäller är en dokumentärserie från 2021 som visar vad som sker bakom kulisserna i skidlandslaget. just nu återsamlas  skidlandslaget efter sommaren - och redan från dag ett börjar kapplöpningen mot VM i Oberstdorf.

Ebba Andersson och alla de andra välkända åkarna har öppnat dörren för ett team från SVT.

I den fem timmar långa dokumentärserien ”Bäst när det gäller” följer SVT1 svenska längdskidlandslaget under säsongen 2020-2021. 

Tittarna får en exklusiv insyn i verksamheten och kommer närmare både åkarna och tränarna än någonsin. Det blir ett möte bakom kulisserna hos ett av våra mest älskade och omskrivna landslag. 

Premiär den 10 oktober på SVT Play och 11 oktober i SVT1.

Under ett allt annat än ett normalt år är det största hotet inte ärkerivalen Norge utan ett osynligt virus. Ett virus med makt att krossa alla drömmar och tillintetgöra allt hårt arbete åkarna lagt ner i sin jakt på guld och ära i skidspåren. Med den fonden återsamlas skidlandslaget efter sommaren för att påbörja sin kapplöpning mot VM i Oberstdorf.

Under fem avsnitt får vi närgånget följa det arbete som åkare, ledare, vallare och all annan personal lägger ner under en säsong som var allt annat än vanlig.

 Avsnitt 1: 1 oktober 

Avsnitt 2: 1 oktober

Avsnitt 3: 15 oktober 

Avsnitt 4: 22 oktober 

Avsnitt 5: 29 oktober

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.