Skidlandslaget öppnar för TV-kamerorna

Bäst när det gäller är en dokumentärserie från 2021 som visar vad som sker bakom kulisserna i skidlandslaget. just nu återsamlas  skidlandslaget efter sommaren - och redan från dag ett börjar kapplöpningen mot VM i Oberstdorf.

Ebba Andersson och alla de andra välkända åkarna har öppnat dörren för ett team från SVT.

I den fem timmar långa dokumentärserien ”Bäst när det gäller” följer SVT1 svenska längdskidlandslaget under säsongen 2020-2021. 

Tittarna får en exklusiv insyn i verksamheten och kommer närmare både åkarna och tränarna än någonsin. Det blir ett möte bakom kulisserna hos ett av våra mest älskade och omskrivna landslag. 

Premiär den 10 oktober på SVT Play och 11 oktober i SVT1.

Under ett allt annat än ett normalt år är det största hotet inte ärkerivalen Norge utan ett osynligt virus. Ett virus med makt att krossa alla drömmar och tillintetgöra allt hårt arbete åkarna lagt ner i sin jakt på guld och ära i skidspåren. Med den fonden återsamlas skidlandslaget efter sommaren för att påbörja sin kapplöpning mot VM i Oberstdorf.

Under fem avsnitt får vi närgånget följa det arbete som åkare, ledare, vallare och all annan personal lägger ner under en säsong som var allt annat än vanlig.

 Avsnitt 1: 1 oktober 

Avsnitt 2: 1 oktober

Avsnitt 3: 15 oktober 

Avsnitt 4: 22 oktober 

Avsnitt 5: 29 oktober

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.